2013-01-25 13:48:48
Φωτογραφία για Προσπάθειες να αποκατασταθούν οι συγκοινωνίες
Προσπάθειες να λειτουργήσουν εντός της ημέρας τα μέσα σταθερής τροχιάς (μετρό, τραμ, ΗΣΑΠ) κάνει η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ σε συνδυασμό με την προσέλευση των εργαζομένων στα αντίστοιχα μέσα.

Σύμφωνα με τη διοίκηση, υπάρχει μεγάλος αριθμός εργαζομένων που φτάνει στους χώρους εργασίας του, έτσι ώστε μέχρι το απόγευμα να μπορέσουν να επαναλειτουργήσουν τα συγκεκριμένα μέσα, παρά το ότι απαιτούνται χρονοβόρες διαδιακασίες για τη διενέργεια των τυπικών ελέγχων συντήρησης και ασφαλείας στους συρμούς.

Οι εργαζόμενοι στο μετρό, από την πλευρά τους, δηλώνουν πως ακόμη και να επιδοθούν τα φύλλα πορείας σε όλους τους εργαζόμενους, «κάτι το οποίο δεν έχει γίνει», όπως υποστηρίζουν, οι συρμοί δεν μπορεί να κυκλοφορήσουν γιατί είναι σε ακινησία πολλές ημέρες και χρήζουν μίας σειράς απαραίτητων ελέγχων για την ασφάλεια μετακίνησης των επιβατών.

«Να δώσουν χρόνο στο σύστημα να αποκατασταθεί και να μην προσπαθούν με βεβιασμένες κινήσεις να βγάλουν τους συρμούς. Υπάρχει θέμα ασφάλειας των επιβατών» λένε χαρακτηριστικά.


Χρονοβόρα, επίσης, θα είναι και η διαδικασία εκκίνησης των συρμών των ΗΣΑΠ, διότι θα πρέπει να επανδρωθούν όλες οι θέσεις εργασίας, προκειμένου το σύστημα να λειτουργήσει.

Αντίθετα το τραμ θα μπορέσει να κυκλοφορήσει ταχύτερα.

Οι εργαζόμενοι στο μετρό και τις υπόλοιπες συγκοινωνίες πραγματοποιούν συγκέντρωση αλληλεγγύης στα Σεπόλια και σε πορεία στη Βουλή.

Το ΠΑΜΕ οργανώνει συλλαλητήριο αλληλεγγύης το Σάββατο, στις 11 το μεσημέρι στην Ομόνοια.

Μιλώντας στη ΝΕΤ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, είπε ότι η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο. Άφησε, μάλιστα, ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνουν ρυθμίσεις για ειδικές κατηγορίες εργαζομένων, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην ΕΑΒ. «Η κυβέρνηση θα εφαρμόσει το νόμο» επανέλαβε.

«Υπάρχουν ζητήματα που θέλουμε και πρέπει να ρυθμιστούν. Αλλά ο διάλογος δεν μπορεί να γίνει όταν υπάρχει αδιαφορία για τις δικαστικές αποφάσεις και ταλαιπωρείται ο λαός» είπε ο κ. Κεδίκογλου.

«Υπάρχουν κατηγορίες εργαζομένων ΔΕ, ακόμη και ΥΕ, οι οποίοι όμως έχουν λάβει τέτοια εξειδίκευση που τους καθιστά πιο απαραίτητους από κάποιους άλλους. Για αυτούς θα προβλεφθεί μία ειδικότερη ρύθμιση» τόνισε.

Πάντως, με την κάλυψη της ΓΣΕΕ και των Εργατικών Κέντρων Αθηνών και Πειραιά «χειρόφρενο» έχουν τραβήξει λεωφορεία, τρόλεϊ και προαστιακός σιδηρόδρομος (Πειραιάς-Αθήνα-Αεροδρόμιο-Κιάτο) και περιαστικού (γραμμή Πειραιά-Αθήνα-Χαλκίδα).

Ωστόσο, η διοίκηση της ΟΣΥ ΑΕ (οδικές συγκοινωνίες) προσέφυγε στη Δικαιοσύνη για τις 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες που έχουν αποφασίσει οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία και τρόλεϊ. I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ