2013-01-25 13:52:08
Φωτογραφία για ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ : ΠΗΓΕ Η ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΣΤΗΝ... ΚΟΥΛΟΥΡΗ!
Στον Sentra 103,3 μίλησε ο Βαγγέλης Μάντζαρης για τη σημαντική νίκη που πέτυχαν χθες οι πρωταθλητές στο Τελ Αβίβ επί της Μακάμπι.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ :

Πόσο σημαντική είναι η νίκη στο Τελ Αβίβ για τον Ολυμπιακό: «Πιστεύω ότι πρόκειται για μια σημαντική νίκη τόσο ψυχολογικά όσο και βαθμολογικά. Κάποιοι άρχισαν να αμφιβάλλουν γι' αυτή την ομάδα, δηλητηριάζαμε λίγο τη σκέψη, αλλά καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη. Ρεφάραμε έτσι την ήττα από τη Σιένα και δώσαμε… μία κλωτσιά στη Μακάμπι για να πέσει πιο κάτω. Είναι σημαντικό το αποτέλεσμα, διότι πολλές ομάδες δεν θα περάσουν από το Τελ Αβίβ».

Τα τελευταία γεγονότα και τα άσχημα αποτελέσματα τι ρόλο έπαιξαν στο θρίαμβο: «Όλα τα τελευταία πλήγωσαν τον εγωισμό μας και συσπείρωσαν την ομάδα. Ημασταν αποφασισμένοι για τη νίκη, δείξαμε χαρακτήρα και την πήραμε».

Στο κακό 3ο δεκάλεπτο και στο σημείο, όπου έγινε το ματς 62-68: «Στο 3Ο δεκάλεπτο ήμασταν κακοί, είχαμε πρόβλημα στο ένας-ένας και στα ριμπάουντ και δώσαμε ευκαιρία στη Μακάμπι να τρέξει που είναι το αγαπημένο της παιχνίδι
. Σίγουρα παρά τη μεγάλη διαφορά που πήραμε, ήταν σίγουρο πως η Μακάμπι δεν θα τα παρατούσε, θα έκανε τα πάντα για να επιστρέψει στο ματς. Όμως, εμείς δείξαμε ότι αξίζουμε που είμαστε πρωταθλητές Ευρώπης και δείξαμε το μέταλλο που έχουμε ομάδα».

Αν φοβήθηκε στην τελευταία φάση: «Εκείνη την ώρα δεν πολυσκέφτεσαι τι συμβαίνει στη φάση. Για να είμαι ειλικρινής, όμως, πήγε λίγο η καρδιά μου στην κούλουρη, στο Περιστέρι, αλλά ο Χάινς έπαιξε τρομερή άμυνα».

Για την απόδοση των Σερμαντίνι και Σπανούλη: «Πράγματι, ήταν η εξαιρετική η αντίδραση του Σερμαντίνι για να μην του πάρει το διάδρομο ο Λόγκαν στην τελευταία φάση και συμφωνώ μ' αυτούς που λένε ότι ο Σερμαντίνι έκανε εξαιρετικό παιχνίδι, όπως και ο αρχηγός μας, Βασίλης Σπανούλης. Οι δυο τους ήταν οι καλύτεροι, οι κορυφαίοι. Ειδικά ο Σερμαντίνι πήρε ριμπάουντ και ένα κρίσιμο γκολ-φάουλ σε μία στιγμή που είχαμε κολλήσει».

Για τις εντολές Μπαρτζώκα περί του παιχνιδιού πάνω στον Τζέιμς: «Το χαμε πει και πριν από το ματς, μας το είχε πει ο προπονητής μας ότι πρέπει να φορτώσουμε με φάουλ τον Τζέιμς και ο Χάινς τα κατάφερε παίζοντας τον στα πόδια».

Πως ένιωσε όταν έχανε τις βολές ο Παπανικολάου: «Επίτηδες έχασε την δεύτερη βολή. Από την πρώτη στιγμή που είπαμε πως αν χάσει την πρώτη, θα χάσει και τη 2η επίτηδες για να μην έχει πολύ χρόνο για επίθεση η Μακάμπι και αυτό έκανε… Σίγουρα κάποιοι ένιωσαν άβολα, αλλά εδώ χάνουν βολές οι έμπειροι, δεν χάσουν οι άπειροι…»

Αν αυτή η νίκη αποτελέσει εφαλτήριο για νέο ξεκίνημα: «Πιστεύω ότι έτσι πρέπει να είναι. Όπως είδαμε στον α' γύρο της Euroleague, χάσαμε δυο ματς με μεγάλη διαφορά και κάναμε ένα σερί 7-0. Αυτή η νίκη θα μας δώσει την ώθηση, διότι ο επόμενος μήνας είναι δύσκολος. Γενικώς οι δυο επόμενοι μήνες είναι πολύ καθοριστικοί και πρέπει να είμαστε έτοιμοι όλοι για τις απαιτήσεις των αγώνων, διότι έχουμε κρίσιμα ματς στο πρωτάθλημα, τον τελικό του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό, αλλά και πολύ δύσκολα ματς στην Euroleague».

Αν ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής αυτής της ομάδας, είναι η επιτυχία της περσινής: «Σίγουρα οι απαιτήσεις είναι μεγάλες από τον κόσμο και από μας. Η σύγκριση, όμως, δεν είναι η σωστή. Πέρσι παντού ήμασταν αουτσάιντερ και πλέον μας περιμένουν στη γωνία… Και ο Παναθηναϊκός που έχει πάρει έξι, πάντα την επόμενη σεζόν δεν πήγαινε καλά».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ποιά αγωγή;
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ποιά αγωγή;
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ