2013-01-26 06:33:03
Φωτογραφία για Περιστρεφόμενος πύργος προσφέρει θέα στην πόλη!
Το αρχιτεκτονικό στούντιο Bjarke Ingels Group ανέλαβε να σχεδιάσει το σήμα-κατατεθέν της πόλης Phoenix στην Αριζόνα των ΗΠΑ, δίνοντας έμφαση... στη θέα της πόλης αλλά και στα εκπληκτικά ηλιοβασιλέματα που χρωματίζουν τον ουρανό ανάμεσα στους ορεινούς όγκους της ευρύτερης περιοχής.

Το Phoenix Observation Tower είναι ένα παρατηρητήριο δημόσιας χρήσης, το ύψος του οποίου αγγίζει τα 128 μέτρα, ενώ στα περιστροφικά μπαλκόνια του οι επισκέπτες θα μπορούν να κάνουν μια βόλτα προς τον… ουρανό, απολαμβάνοντας την εκπληκτική θέα στην πόλη.Η διαρκής κίνηση της δομής προσφέρει θέα 360 μοιρών αλλά και μια ξεχωριστή εμπειρία!

«Θέλαμε να αλλάξει ο τοπικός ορίζοντας της πόλης και να δώσει στους επισκέπτες μια εμπειρία ζωής που θα τη μεταφέρουν με χαρά στους φίλους και συγγενείς τους», αναφέρει ο δήμαρχος της πόλης. Η εικόνα του κτηρίου θυμίζει αρκετά κλασικό πύργο παρατήρησης αν και τα πλεονεκτήματα της δομής είναι πολύ περισσότερα. Χώροι αναψυχής, καταστήματα, γυάλινα ανοίγματα αλλά και δνατότητα επιλογής από τον επισκέπτη… ανάβασης ή κατάβασης με αντίστοιχη ξενάγηση.


«Όπως ένα ουράνιο σώμα αιωρείται πάνω από την πόλη, έτσι και το παρατηρητήριο επιτρέπει στους επισκέπτες να ανεβοκατεβαίνουν μέσα σε μια μοναδική, δυναμική, τρισδιάστατη εμπειρία που φαινομενικά δίνει την εντύπωση ότι βρίσκονται στον αέρα! Εξωτερικά γυάλινα ασανσέρ αλλά και τα μεγάλα ανοίγματα με γυαλί σε όλο το παρατηρητήριο προσφέρουν αυτή τη δυνατότητα, και με το παραπάνω», συμπληρώνει ένας εκ των υπευθύνων του αρχιτεκτονικού στούντιο.
perierga.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ