2013-01-26 08:20:26
Φωτογραφία για Η ντρίμπλα του Θεού
Ο Ντιέγκο Μαραντόνα είναι θεός και με το νόμο. Περισσότεροι από 80.000 πιστοί από τουλάχιστον 60 χώρες στον κόσμο τον δοξάζουν ως Μεσσία στην εκκλησία "Maradoniana" που βρίσκεται στο Ροζάριο.

Δύναται να αμφισβητηθεί ο "Πίμπε Ντ’Όρο" και δη από τους συμπατριώτες του; Ποιος θα μπορούσε να διαπράξει τέτοια ιεροσυλεία;

Εάν υπάρχει ένας ποδοσφαιριστής στη χώρα του «τάνγκο» που μπορεί να χαρακτηριστεί "Μαραντόνα πριν από τον Μαραντόνα" αυτός δεν είναι άλλος από τον Τομάς Φελίπε Κάρλοβιτς «γνωστό» και ως Τρίντσε.

Πρόκειται για έναν βιρτουόζο της μπάλας στην αξία του οποίου υποκλίθηκε σε ανύποπτη στιγμή και ο ίδιος ο Μαραντόνα.

Επιφανείς προσωπικότητες του ποδοσφαίρου της Αργεντινής μάλιστα πήγαν ένα βήμα παραπέρα χαρακτηρίζοντας ως τον σπουδαιότερο ποδοσφαιριστή που έχει αναδείξει η χώρα!

Ο γεννημένος στις 20 Απριλίου 1949, "Τρίντσε" Κάρλοβιτς μεγάλωσε στο Ροζάριο. Στα τέλη της δεκαετίας του ’60 έπαιξε ποδόσφαιρο στην τοπική Ροζάριο Σεντράλ, ωστόσο έφτασε στο πικ της καριέρας του, ως ποδοσφαιριστής της Σεντράλ Κόρντομπα την οποία οδήγησε στην άνοδο δύο φορές. Το 1973 και το 1982.


 Επίσης φόρεσε τις φανέλες των Κολόν Σάντα Φε, Ντεπορτίβο Μαϊπού και Ιντεπεντιέντε Ριβαντάβια. Με τη φανέλα της τελευταίας μάλιστα επικράτησε της Ίντερ σε φιλικό. Αποσύρθηκε από την ενεργό δράση το 1986. Για ένα διάστημα κάθισε στον πάγκο της Σεντράλ Κόρντομπα ωστόσο αποφάσισε στη συνέχεια να μην ασχοληθεί ξανά με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Διαστάσεις αστικού μύθου έχει λάβει η ιστορία με  πρωταγωνιστή τον Κάρλοβιτς κατά την διάρκεια αναμέτρησης της αγαπημένης του Σεντράλ Κόρντομπα κόντρα στην Ταγιέρες. Ένας οπαδός παρότρυνε τον βιρτουόζο μέσο να κάνει διπλό nutmeg (σ.σ.: περίτεχνη ντρίμπλα κάτω από τα πόδια του αντιπάλου) πρώτα από μπροστά και στη συνέχεια με αντίθετη κατεύθυνση.

 Ο "Tρίντσε" έκανε πράξη την επιθυμία του υποστηρικτή της ομάδας του γνωρίζοντας την αποθέωση από τον κόσμο. Άλλωστε επρόκειτο για έναν από τους πιο θεαματικούς ποδοσφαιριστές με μοναδική τεχνική κατάρτιση.

Η εθνική Αργεντινής στο τελευταίο ματς στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για το Μουντιάλ του 1974 ταξίδεψε στο Ροζάριο προκειμένου να δώσει φιλικό με μία επίλεκτη ομάδα με ποδοσφαιριστές που κατάγονταν από την συγκεκριμένη πόλη.

 Ανάμεσα τους, οι Μάριο Κέμπες, Μάριο Ζανάμπρια, Ντανιέλ Κίλερ, Κάρλος Αϊμάρ και φυσικά ο Κάρλοβιτς. Η λήξη του πρώτου ημιχρόνου βρήκε την μεικτή ομάδα από το Ροζάριο να προηγείται με 3-0!

Ήταν τόσο εμφανής η κυριαρχία των γηπεδούχων σε σημείο που ο ομοσπονδιακός τεχνικός της «αλμπισελέστε» ζήτησε από τον συνάδελφο του να κάνει αλλαγή τον Κάρλοβιτς προκειμένου η εθνική Αργεντινής να μην διασυρθεί όπως και έγινε. Τελικό σκορ 3-1!

  Ο Κάρλοβιτς αν και ξεχασμένος από πολλούς θεωρείται ένας από τους καλύτερους παίκτες όλων των εποχών στην Αργεντινή. Ο Χοσέ Πέκερμαν τον επέλεξε ως τον καλύτερο μέσο που έχει δει στη ζωή του, ενώ Σέζαρ Λουίς Μενότι είχε πει:

"Ο Κάρλοβιτς είναι από εκείνα τα παιδιά όπου η μπάλα είναι το μοναδικό παιχνίδι τους από την ημέρα που γεννήθηκαν. Ήταν εντυπωσιακό να τον βλέπω να παίζει ποδόσφαιρο". Μεγαλύτερα παράσημα για την ποδοσφαιρική κλάση του Κάρλοβιτς αποτέλεσαν τα εγκωμιαστικά σχόλια του Ντιέγκο Μαραντόνα.

Όταν ο "Ντιεγκίτο" μεταπήδησε στη Νιούελς Ολντ Μπόις χαρακτηρίστηκε από τους δημοσιογράφους ως "ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής". Ο Μαραντόνα όμως διαφώνησε απαντώντας: "Ο καλύτερος παίκτης που έχει παίξει ποτέ μπάλα στο Ροζάριο είναι ο Κάρλοβιτς". 

 Ενδιαφέρον έχουν και οι απόψεις του 64χρονου σήμερα παλαίμαχου άσου. Μεταξύ άλλων είχε αναφέρει:

"Εχουν ειπωθεί πολλά πράγματα για μένα, όμως τα περισσότερα δεν είναι αλήθεια. Πραγματικότητα είναι το γεγονός πως δεν ήθελα να φύγω μακριά από την γειτονιά μου, το πατρικό μου σπίτι, το μπαρ όπου σύχναζα, τους φίλους μου αλλά και τον Βάσκο Αρτόλα, ο οποίος μου έμαθε πώς να κλωτσάω την μπάλα όταν ήμουν παιδί".

"Κάποιες φορές κατά την διάρκεια αγώνων καθόμουν πάνω στη μπάλα. Το έκανα για να έχω ένα διάλειμμα και όχι για να κοροϊδέψω τους αντιπάλους μου στον αγωνιστικό χώρο.

Ήμουν αρκετά σεμνός ως παίκτης, όπως ήμουν και στη ζωή μου παρά τις αμαρτίες που μπορεί να είχα διαπράξει".

 "Το πιο όμορφο δώρο που μου έδωσαν ήταν όταν αγωνίστηκα στις Σεντράλ Κόρντομπα και Ιντεπεντιέντε Ριβαντάβια. Θα μπορούσα να τις χαρακτηρίσω ως τις δύο αγάπες τις ζωής μου.

Και στις δύο ομάδες πέρασα τα καλύτερα χρόνια της καριέρας μου. Ήταν συνολικά 16 χρόνια ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής.

Με την Ιντεπεντιέντε κατέκτησα δύο πρωταθλήματα στην Β΄ Κατηγορία, το 1973 και το 1982.

Η διοίκηση μου έδινε σπέσιαλ μπόνους ανάλογα με τις ντρίμπλες μου (nutmeg), ενώ έπαιρνα διπλό μπόνους εάν έκανα αντίστοιχο nutmeg.  Ο κόσμος από τις εξέδρες με παρότρυνε φωνάζοντας: ’Έλα Τρίντσε κάνε ένα διπλό nutmeg'".

Δείτε ένα ντοκιμαντέρ της ισπανικής τηλεόρασης για τον "Τρίντσε" Κάρλοβιτς.
sport24.gr
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ