2013-01-26 08:33:04
Φωτογραφία για ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ Μ.Μ.Μ, ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΣΤΑΘΕΡΗΣ ΤΡΟΧΙΑΣ
Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν σήμερα λεωφορεία, τρόλεϊ, τρένα του ΟΣΕ και προαστιακός, ενώ την ίδια ώρα τα μέσα σταθερής τροχιάς (μετρό, τραμ, ηλεκτρικός) λειτουργούν κανονικά μετά από την επιστροφή του επιστρατευμένου προσωπικού τους.

Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία έχουν εξαγγείλει απεργία και για αύριο Κυριακή, ενώ το μέλλον των κινητοποιήσεων στις συγκοινωνίες θα επανεκτιμηθεί σε ευρεία σύσκεψη των εκπροσώπων όλων των σωματείων των αστικών συγκοινωνιών και του ΟΣΕ που έχει προγραμματιστεί το μεσημέρι στα γραφεία της πρώην ΕΘΕΛ, στο Ρέντη.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα οι εργαζόμενοι είχαν αποφασίσει 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες έως και την ερχόμενη Τρίτη, ωστόσο φαίνεται να είναι προβληματισμένοι από την επίταξη, αν και δηλώνουν ότι συνεχίζουν να διεκδικούν συλλογική σύμβαση εργασίας.

Στους επιβάτες, πάντως, των τρένων του ΟΣΕ, που έχουν εκδώσει εισιτήρια για τις ημέρες των απεργιακών κινητοποιήσεων, θα επιστρέφεται το συνολικό αντίτιμο του εισιτηρίου ή θα εκδίδεται «κουπόνι ταξιδίου», ανάλογα με την επιθυμία του επιβάτη.


Ικανοποιημένη η κυβέρνηση

Ικανοποίηση για την επαναλειτουργία των μέσων σταθερής τροχιάς εξέφρασαν τόσο ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, όσο και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Η κυβέρνηση δεν μπορεί να αφήσει τη χώρα να εκτροχιαστεί» τόνισε ο κ. Χατζηδάκης και επανέλαβε πως το ενιαίο μισθολόγιο πρέπει να εφαρμοστεί χωρίς εξαιρέσεις.

«Είμαστε ικανοποιημένοι που οι εργαζόμενοι έβαλαν ξανά μπροστά τα μέσα σταθερής τροχιάς, ακόμη περισσότερο ικανοποιημένοι είναι οι πολίτες» πρόσθεσε. Καταλήγοντας σημείωσε πως «ο δρόμος έχει σίγουρα δυσκολίες αλλά μόνο αν μείνουμε σε αυτήν την πορεία όλοι κυβέρνηση και πολίτες μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζει πως ο τερματισμός της ταλαιπωρίας των πολιτών επιτρέπει να λειτουργήσει ο διάλογος και, χωρίς να θιγούν οι δημοσιονομικοί στόχοι και το ενιαίο μισθολόγιο, να γίνουν οι πολύ συγκεκριμένες διορθώσεις που έχει εξαρχής προτείνει με τροπολογία του το Κίνημα.

Αντίθετα, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας δήλωσε από τη Νέα Υόρκη πως «η επιλογή της κυβέρνησης να προχωρήσει σε επιστράτευση σηματοδοτεί την επιλογή της να προχωρά με αυταρχισμό σε μια πολιτική συγκρούσεων με κοινωνικές ομάδες που έχουν δίκαια αιτήματα». «Το τελευταίο που χρειάζεται η χώρα είναι η κλιμάκωση της έντασης και της κοινωνικής σύγκρουσης» τόνισε.
 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ