2013-01-26 09:17:06
Φωτογραφία για Επτά νεκροί σε συγκρούσεις στην Αίγυπτο
Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις ανάμεσα σε διαδηλωτές κατά το ισλαμικού καθεστώτος και τις δυνάμεις της τάξης στην Αίγυπτο, χθες Παρασκευή, δεύτερη επέτειο της λαϊκής εξέγερσης που οδήγησε στην πτώση του Χόσνι Μουμπάρακ.

 

Ο πρόεδρος της χώρας Μοχάμεντ Μόρσι απηύθυνε έκκληση στους συμπατριώτες του να «απορρίψουν τη βία στα λόγια και στις πράξεις τους» και υποσχέθηκε πως αυτοί που ευθύνονται για τις φονικές συγκρούσεις θα προσαχθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.

Επτά άνθρωποι έχασαν στη ζωή τους --έξι στο Σουέζ και ένας στην Ισμαϊλίγια-- και περισσότεροι από 450 τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις σε 12 περιφέρειες της Αιγύπτου, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Ο Μόρσι δήλωσε πως ανάμεσα στα θύματα είναι και αστυνομικοί, ενώ το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε πως οι τραυματίες είναι 95.

Στρατιώτες και ελαφρά τεθωρακισμένα αναπτύχθηκαν στο Σουέζ για να προστατεύσουν τα κρατικά κτίρια--αστυνομία και κυβερνείο, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και πηγές των δυνάμεων ασφαλείας.

Σήμερα Σάββατο υπάρχει μεγάλος κίνδυνος αναζωπύρωσης των συγκρούσεων αφού αναμένεται η ετυμηγορία στη δίκη για την τραγωδία στο Πορτ Σάιντ, όταν περισσότεροι από 70 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα.
Πηγή
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ