2013-01-28 11:44:02
Φωτογραφία για Γερμανία : Στηρίζουμε το άνοιγμα νέου ενταξιακού κεφαλαίου για την Τουρκία
Μήνυμα υποστήριξης από την Καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ και τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπέι προς τον Ε. Μπαγίς για το άνοιγμα νέου ενταξιακού κεφαλαίου μετέφεραν οι αξιωματούχοι χαροποιώντας ιδιαίτερα την Τουρκία αναφέρει δημοσίευμα στον τουρκικό τύπο.

Ο Bağış είχε συναντήσεις με την Καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ και τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπέι.

Η Μέρκελ στη συνάντηση που είχε με τον Τούρκο υπουργό είπε ότι περιμένει με ανυπομονησία την επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στην Τουρκία στα τέλη του επόμενου μήνα και πως θα παρατείνει το πρόγραμμα της επίσκεψης της στην Τουρκία για να παρακαθίσει στο δείπνο που θα παραθέσει ο Πρωθυπουργός Recep Tayyip Erdoğan.

Η Γερμανίδα καγκελάριος τόνισε τη σημασία που αποδίδει στη συνέχιση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την ΕΕ, υπογραμμίζοντας ότι θα υποστηρίξει το άνοιγμα ενός νέου ενταξιακού κεφαλαίου κατά την ιρλανδική προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ και πως θα έχει συναντήσεις με Γάλλους αξιωματούχους επί του θέματος.


Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπέι στη συνάντηση του με τον Τούρκο υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων είπε ότι με την πρώτη ευκαιρία θα επισκεφθεί την Τουρκία αποδεχόμενος στην σχετική πρόσκληση που του απηύθυνε ο Erdoğan, προσθέτοντας πως επιθυμεί και ο ίδιος να φιλοξενήσει τον Τούρκο Πρωθυπουργό στις Βρυξέλλες.

Ο Ρομπέι εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι η διαδικασία των διαπραγματεύσεων με την Τουρκία συνεχίζεται χάρη στην «θετική ατζέντα», τονίζοντας ότι υποστηρίζει το άνοιγμα ενός νέου ενταξιακού κεφαλαίου προς διαπραγμάτευση κατά την ιρλανδική προεδρία και το να επανέλθουν οι σχέσεις σε φυσιολογικό επίπεδο καταλήγει το δημοσίευμα .

defencenet.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ