2013-01-28 11:52:03
Φωτογραφία για Γνώση από την Αρχαιότητα στο Σήμερα - Ο Διακεκριμένος Ακαδημαϊκός Αθανάσιος Φωκάς στη Γιορτή των Γραμμάτων
Ο διεθνούς φήμης ακαδημαϊκός Αθανάσιος Φωκάς θα δώσει διάλεξη στο Πανεπιστήμιο Κύπρου στο πλαίσιο της καθιερωμένης εκδήλωσης για τη Γιορτή των Γραμμάτων.

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στις 29 Ιανουαρίου 2013 στις 18:00, στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Κύπρου (Καλλιπόλεως 75).

Τίτλος της ομιλίας του διακεκριμένου Καθηγητή του Κέιμπριτζ είναι Γνώση από την Αρχαιότητα στο Σήμερα. Διαθέτει ο εγκέφαλος a priori γνώση; Υπάρχει έμφυτη γνώση, όπως πίστευε ο Πλάτωνας, ή ο εγκέφαλος είναι ‘λευκό πινάκιο’ (tabula rasa) όπως πίστευε ο Αριστοτέλης;

Πρόσφατα πειράματα υποδεικνύουν ότι πράγματι βασικές μαθηματικές έννοιες είναι έμφυτες. Ποιοι είναι οι σχετικοί εγκεφαλικοί μηχανισμοί; Αυτά είναι μεταξύ άλλων τα ζητήματα που θα απασχολήσουν τη διάλεξη του κυρίου Φωκά. Εκπληκτικά επιτεύγματα στις νευροεπιστήμες, όπως σημειώνει, έχουν για πρώτη φορά δημιουργήσει ένα πλαίσιο για τη μελέτη αυτών των βασικών ερωτημάτων.

Την εκδήλωση που είναι ανοικτή για το κοινό θα χαιρετίσει ο Καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου. Τον ομιλητή θα παρουσιάσει ο Καθηγητής Ευστάθιος Παπαροδίτης, Κοσμήτορας της Σχολής Θετικών και Εφαρμοσμένων Επιστημών.

Κατά την εκδήλωση θα γίνει απονομή βραβείων που παραχωρεί η Alpha Bank σε φοιτητές του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Δηλώσεις συμμετοχής: 22894330

Πληροφορίες 22894305
campuscy.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ