2013-01-28 11:55:03
Φωτογραφία για Βίντεο με το νέο ινδικό επιθετικό ελικόπτερο
Ο ινδικός Στρατός ανακοινώθηκε ότι θα παραλάβει τα δύο πρώτα προηγμένα ελαφρά επιθετικά ελικόπτερα Rudra ALH-Mk-IV κατά τη διάρκεια του αεροπορικού σόου Aero India 2013.

Περίπου 70 ελικόπτερα του τύπου θα προμηθευτούν οι ινδικές χερσαίες δυνάμεις, ως αρχική απαίτηση εν όψει συνολικών αναγκών για 200 ελικόπτερα.

Ο τύπος θα συμπληρώσει τα ΑΗ-64D Apache που θα προμηθευτεί η Ινδία από τις ΗΠΑ για υποστήριξη και αντιαρματικό αγώνα

Το ελικόπτερο φέρει αντιαρματικά κατευθυνόμενα βλήματα HELINAS με ακτίνα δράσης 7-10 χλμ., ρουκέτες των 2,75'' και ένα πυροβόλο των 30 χλστ., ενώ το σκοπευτικό και οι υπόλοιπες απεικονίσειςβρίσκονται επί της κάσκας του χειριστή.

Η κατασκευάστρια HAL δηλώσει ότι σκοπεύει να ολοκληρώσει στο επιθετικό ελικόπτερο παρεμβολέα υπέρυθρων (infra-red jammer), σύστημα ζεύξης δεδομένων, σύστημα αποφυγής πρόσκρουσης και μια σειρά από άλλους αισθητήρες, όπως αισθητήρα ανίχνευσης «μη συμβατικών συνθηκών» στο πεδίο της μάχης (πυρηνικά, βιολογικά, χημικά).

Όσον αφορά την προηγούμενη έκδοση του Rudra, δηλαδή το ελικόπτερο ALH Dhruv, τρεις ακόμη χώρες φέρονται να έχουν εκφράσει, καταρχήν, ενδιαφέρον να το προμηθευτούν. Οι ινδικές χερσαίες δυνάμεις αξιοποιούν 110 ελικόπτερα του τύπου και άλλα 12 τα αξιοποιούν επιχειρησιακά πολιτικές υπηρεσίες του ινδικού κράτους.

defencenet.gr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ