2013-01-29 10:39:30
Φωτογραφία για H Κική Δημουλά στο Μέγαρο,
Εκδήλωση προς τιμήν της (29/1) με αφορμή την έκδοση ποιημάτων της στα αγγλικά,

Μια βραδιά αφιερωμένη στην Κική Δημουλά και το ποιητικό της έργο πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013 με αφορμή την έκδοση μιας ανθολογίας ποιημάτων της στην αγγλική γλώσσα υπό τον τίτλο «The Brazen Plagiarist» (Η θρασεία λογοκλόπος) από την Margellos World Republic of Letters (MWRL) του Yale University Press, μεταφρασμένα από την Σεσίλ Ιγγλέση Μαργέλλου και την αμερικανίδα ποιήτρια Ρίκα Λέσερ.

Στην εκδήλωση όπου θα μιλήσει η πολυβραβευμένη ποιήτρια και την οποία επιμελήθηκε και συντονίζει ο λογοτέχνης Γιάννης Ευσταθιάδης, θα προβληθούν  βιντεοσκοπημένα αποσπάσματα από το «Μονόγραμμα» του Γιώργου Σγουράκη (προσεχώς στην κρατική ΝΕΤ). Ποιήματα της Κικής Δημουλά θα απαγγείλουν οι ηθοποιοί Κατερίνα Διδασκάλου (αγγλικά) και Μαρίνα Ψάλτη (ελληνικά) ενώ θα προβληθούν και πιανιστικοί αυτοσχεδιασμοί και σχόλια του Χρήστου Παπαγεωργίου πάνω σε στίχους της ποιήτριας.


Τρία χρόνια διήρκησε η μεταφραστική δουλειά για αυτή την ανθολογία της οποίας ο τίτλος είναι παρμένος από το ομώνυμο ποίημα της τελευταίας συλλογής της Κικής Δημουλά «Τα εύρετρα» (Ίκαρος, 2010). Η έκδοση φιλοδοξεί να συμβάλει στην παγκόσμια αναγνώριση και βράβευση του έργου της ποιήτριας.

Προσφάτως η Κική Δημουλά φιλοξενήθηκε στο πρωτοσέλιδο της «International Herald Tribune» με ένα εγκωμιαστικό άρθρο της Ρέιτσελ Ντονάντιο που είχε τίτλο «Το σκοτεινό όραμα της Ελληνίδας ποιήτριας» το οποίο και αναδημοσιεύθηκε στους «New York Times».

Το βιβλίο προλογίζεται από την ίδια την ποιήτρια και συνοδεύεται από μεταφραστικό σημείωμα της Ρίκα Λέσερ, καθώς και από εκτενή εισαγωγή, χρονολόγιο και βιβλιογραφία που έγραψε η Σεσίλ Ιγγλέση Μαργέλλου. Το εξώφυλλο του τόμου κοσμείται από έργο του Βλάση Κανιάρη.

Για την παγκόσμια Πολιτεία Γραμμάτων του Ντόρη και της Σεσίλ Μαργέλλου (αφιερωμένης στην έκδοση σημαντικών έργων της παγκόσμιας και ελληνικής λογοτεχνίας στην αγγλική γλώσσα), θα μιλήσουν ο διευθυντής του Yale University Press, Τζον Ντόνατιτς, η Σεσίλ Ιγγλέση Μαργέλλου και ο Γιάννης Ευσταθιάδης.

ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥ

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Εκδήλωση προς τιμήν της Κικής Δημουλά

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη

Ώρα έναρξης 19.00 με ελεύθερη είσοδο για το κοινό

Η διανομή των δελτίων αρχίζει στις 17.30

Αναδημοσιευσα Από Βημα
molibixarti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ