2013-01-31 00:30:25
Φωτογραφία για Πέρασε από την Καβάλα με την πρόκριση ο Ολυμπιακός
Μ' ένα γκολ του Σιόβα στο 12' ο Ολυμπιακός καθάρισε από νωρίς την πρόκριση στους "8" και το 0-1 παρέμεινε μέχρι το τέλος στην Καβάλα. Επέστρεψε μετά από 7μιση μήνες ο Αβραάμ Παπαδόπουλος.

Σ' ένα ματς που πολύ γρήγορα θα ξεχάσουμε, ο Ολυμπιακός έπαιξε καλά για λίγα λεπτά, έβαλε ένα γρήγορο γκολ και καθάρισε από νωρίς την υπόθεση νίκη και κατά συνέπεια την πρόκριση στους "8" του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο Αντώνης Νικοπολίδης έβαλε αρκετούς νέους ποδοσφαιριστές προκειμένου να πάρουν χρόνο συμμετοχής, ένας απ' αυτούς σκόραρε (σ.σ Σιόβας), η Καβάλα προσπάθησε να αντιδράσει στο δεύτερο μέρος, όμως τελικά το 0-1 δεν άλλαξε μέχρι το τέλος.

Ο αγώνας

Με πολλές αλλαγές παρέταξε την ομάδα του ο Αντώνης Νικοπολίδης δίνοντας ευκαιρίες σε ποδοσφαιριστές που δεν έχουν αγωνιστεί πολύ τη φετινή σεζόν. Ας δούμε μερικά παραδείγματα: Ο Λυκογιάννης έπαιξε αριστερά στην άμυνα, δεξιά ήταν ο Παπάζογλου, ο Σιόβας επέστρεψε από τον τραυματισμό του, ο Φέισα ήταν στα χαφ και στα πλάγια ήταν οι Φετφατζίδης και Βλαχοδήμος.


Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τους Πειραιώτες, αφού "κλείδωσαν" την πρόκριση μόλις στο 12ο λεπτό. Ο Γκρέκο εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, ο Σιόβας πετάχτηκε και πήρε την κεφαλιά και ο Ολυμπιακός βρέθηκε μπροστά στο σκορ. Πλέον οι γηπεδούχοι ήθελαν 4 γκολ για να προκριθούν (σ.σ το πρώτο ματς είχε λήξει 2-0 υπέρ του Ολυμπιακού). Δηλαδή ένα θαύμα Το γρήγορο γκολ των φιλοξενούμενων, έδωσε διαδικαστικό χαρακτήρα στο παιχνίδι, όμως οι δύο ομάδες πάλεψαν για το καλύτερο και δεν έλειψαν οι εντάσεις. Τρανό παράδειγμα ήταν τα πολλά σκληρά φάουλ και τα μαρκαρίσματα, παρά το γεγονός πως η υπόθεση πρόκριση είχε κριθεί. Σ' ό,τι αφορά στις ευκαιρίες, είδαμε κυρίως σουτ με τους Γελαδάρη (28'), Κάργα (30'), Φετφατζίδη (30') και Γκρέκο (40'), κανένα απ' αυτά όμως δεν ήταν κάτι το σπουδαίο.

Αν θα έπρεπε να κρατήσουμε κάτι από το πρώτο μέρος ήταν το γκολ του Δημήτρη Σιόβα που επέστρεψε από τον τραυματισμό του μετά από περίπου 2 μήνες και μια ωραία αντεπίθεση που ο Ολυμπιακός αναπτύχθηκε με τρεις γρήγορες πάσες, αλλά το σουτ του "Φέτφα" στο 30' δεν είχε ευτυχή κατάληξη.

Στην επανάληψη, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε ακόμη περισσότερο,τα νεύρα αυξήθηκαν, όπως και τα σκληρά μαρκαρίσματα, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να σταματά συνεχώς, να γίνονται καθυστερήσεις και να μην βλέπουμε πολύ ποδόσφαιρο.

Όσο πάντως παίχτηκε ποδόσφαιρο, η Καβάλα ήταν πιο απειλητική και δημιούργησε κάποιες καλές στιγμές για να ισοφαρίσει, όμως είτε έβρισκε τον Κάρολ απέναντί της, είτε ήταν άστοχη. Στο 83' μάλιστα, ο Πάτος έκανε ψηλοκρεμαστό σουτ, βρήκε στο πόδι του Αβραάμ Παπαδόπουλου και χτύπησε στο δοκάρι, πριν καταλήξει άουτ. Ο Ολυμπιακός απάντησε με σουτ του Βλαχοδήμου που έδιωξε εντυπωσιακά ο πορτιέρο της Καβάλας και έτσι το 0-1 έμεινε.

Ταυτότητα αγώνα

Γήπεδο: "Ανθή Καραγιάννη"

Διαιτητής: Γεώργιος Φουκάκης (Ηρακλείου)

Βοηθοί: Αλέξανδρος Γρεβένης (Χαλκιδικής), Αθανάσιος Θανασακούδης (Μακεδονίας)

4ος διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών)

Παρατηρητής: Θεόδωρος Γκαϊτατζής (Δράμας)

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Καβάλα (Νίκος Παπαδόπουλος): Αποστολόγης, Παγώνης, (53' Εντιαγέ), Κάργας, Τριποτσέρης, Καλαγκάνης, Μαραγκός, Γελαδάρης, Κούτεφ, Τάσιτς, Πλιάγκας (63' Ντος Σάντος), Πάτο.

Ολυμπιακός (Αντώνης Νικοπολίδης): Κάρολ, Παπάζογλου, Μανωλάς (46' Αβραάμ Παπαδόπουλος), Σιόβας, Λυκογιάννης, Μοδέστο, Φέισα, Γκρέκο, Φετφατζίδης, Βλαχοδήμος, Μήτρογλου.

Γκολ: 12' Σιόβας

Κίτρινες: 57' Παπάζογλου

Πηγή:sport24.grr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ