2013-02-02 16:03:03
Φωτογραφία για Κεφίρ, ο ευεργέτης της υγείας
To κεφίρ είναι ένα γαλακτοκομικό ρόφημα που για αιώνες καταναλώνεται από τους Καυκάσιους και τους κατοίκους των χωρών της Μέσης Ανατολής. Πολλές έρευνες που έγιναν για να εξηγήσουν τη μακροζωία των Καυκάσιων απέδειξαν ότι... το κεφίρ είναι ένας απ'τους πιο σημαντικούς παράγοντες της.

Ιδιότητες:

Το κεφίρ περιέχει εύκολα αφομοιώσιμες πρωτεΐνες, αμινοξέα, ζύμες, βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και καλύτερα βακτήρια απ' αυτά του γιαουρτιού.

Θεραπεύει τα έντερα και τονώνει το ανοσοποιητικό και το νευρικό σύστημα.Βοηθάει στην ανανέωση των κυττάρων,στην αύξηση του μεταβολισμού στις αλλεργικές παθήσεις στην αρτηριοσκλήρωση.

Είναι ευεργετική τροφή για ηλικιωμένους, εγκύους, μωρά, παιδιά στην ανάπτυξη και γυναίκες στην εμμηνόπαυση. Μπορούν να το καταναλώσουν ακόμα και άτομα που έχουν δυσανεξία στη λακτόζη.

Κεφίρ και ομορφιά

Με βάση το κεφίρ μπορείτε να φτιάξετε σπιτικές μάσκες και peeling προσώπου που θα σας χαρίσουν ένα λαμπερό και υγιές δέρμα.

Συνταγή για μάσκα( αντιγήρανσης και λάμψης):

50 ml κεφίρ

1/2 κουταλάκι γλυκού μέλι

1 πρέζα καφέ (αλεσμένο)

Απλώνετε τη μάσκα στο πρόσωπό σας για 15' και κατόπιν ξεβγάζετε. Αποφύγετε την περιοχή των ματιών.

Το κεφίρ μπορείτε να το βρείτε σε όλα τα βιολογικά καταστήματα ή να το παρασκευάσετε μόνοι σας, εάν διαθέτετε το μύκητα.
dietplus.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ