2013-02-02 16:07:31
Φωτογραφία για Τίμησε τα 21 θύματα του 1981 ο Ολυμπιακός
Μπορεί να έχουν περάσει 32 χρόνια, όμως η οικογένεια του Ολυμπιακού δεν ξεχνά τα 21 παιδιά που έχασαν τη ζωή τους στην "Θύρα 7" μετά το ματς με την ΑΕΚ (8/2/81).

Περίπου 1.500 φίλαθλοι του Ολυμπιακού βρέθηκαν στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", στο ετήσιο μνημόσυνο για τα 21 θύματα από την τραγωδία στη "Θύρα 7" στις 8 Φεβρουαρίου 1981, μετά το τέλος του αγώνα με την ΑΕΚ στο Φάληρο.

Κάθε χρόνο ζωντανεύουν οι μνήμες όλων όσων βίωσαν τη μεγαλύτερη τραγωδία στον ελληνικό αθλητισμό. Από την άλλη, όλοι όσοι δεν είχαν γεννηθεί τότε, μαθαίνουν ιστορία και τιμούν τις 21 αδικοχαμένες ψυχές, που "έφυγαν" τόσο άδικα από τη ζωή στις 8 Φεβρουαρίου 1981. Η συγκινησιακή φόρτιση είναι έντονη τέτοιες στιγμές.

Το "παρών" έδωσε φυσικά, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, η ηγεσία της ΚΑΕ, αλλά και σύσσωμες οι ομάδες ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλεϊ, πόλο, όπως και των υπολοίπων τμημάτων του πειραϊκού συλλόγου. Παρόντες ήταν, επίσης, αρκετοί εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας, όπως βουλευτές Πειραιά, ο δήμαρχος Πειραιά, Βασίλης Μιχαλολιάκος, αλλά και ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.


Η ιαχή "αδέρφια ζείτε, εσείς μας οδηγείτε", δόνησε την ατμόσφαιρα, όπως και οι προτροπές στην ομάδα μπάσκετ ενόψει των δύο αγώνων με τον Παναθηναϊκό την επόμενη εβδομάδα (ένας για την Basket League και ο τελικός Κυπέλλου).

Μετά το μνημόσυνο, το οποίο άρχισε στις 13:00 και ολοκληρώθηκε περίπου μισή ώρα αργότερα, το "Μνημείο Θυμάτων της Θύρας 7" κατακλύστηκε από στεφάνια και λουλούδια, ενώ ικανοποιητική ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα για εθελοντική αιμοδοσία που έγινε για τέσσερις ώρες στο χώρο του Μουσείου, που βρίσκεται στο φαληρικό γήπεδο.

ΑΘΑΝΑΤΟΙ

Παναγιώτης Τουμανίδης (14 ετών)

Κώστας Σκλαβούνης (16 ετών)

Ηλίας Παναγούλης (17 ετών)

Γεράσιμος Αμίτσης (18 ετών-οπαδός της ΑΕΚ)

Γιάννης Κανελλόπουλος (18 ετών)

Σπύρος Λεωνιδάκης (18 ετών)

Γιάννης Σπηλιόπουλος (19 ετών)

Νίκος Φίλος (19 ετών)

Γιάννης Διαλυνάς (20 ετών)

Βασίλης Μάχας (20 ετών)

Ευστράτιος Πούπος (20 ετών)

Μιχάλης Κωστόπουλος (21 ετών)

Ζωγραφούλα Χαϊρατίδου (23 ετών)

Σπύρος Ανδριώτης (24 ετών)

Κώστας Καρανικόλας (26 ετών)

Μιχάλης Μάρκου (27 ετών)

Κώστας Μπίλας (28 ετών)

Αναστάσιος Πιτσόλης (30 ετών)

Αντώνης Κουρουπάκης (34 ετών)

Χρήστος Χατζηγεωργίου (34 ετών)

Δημήτριος Αδαμόπουλος (40 ετών)

Πηγή:sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ