2013-02-08 23:22:04
Φωτογραφία για Στη μέση θα μείνει η Ολυμπία Οδός;
από το Γραφείο Τύπου

Άνοιξε δρόμους ο Γραμματέας. Απέδωσε καρπούς και έθρεψε προσδοκίες η επίσκεψη του Γ.Γρ. των Έργων στην Πάτρα γράφουν οι τοπικές εφημερίδες της Πάτρας και συνεχίζουν Ο Στράτος Σιμόπουλος ήταν και σαφής και ζεστός και αποτελεσματικός, αναφερόμενος στο έργο της Ολυμπίας Οδού είπε:

«κανένα τμήμα του έργου δεν θα απενταχθεί ή θα εξαιρεθεί. Αυτό που μπορεί να συμβεί είναι να πάμε χρονικά λίγο πίσω και ενδεχομένως κάποιο τμήμα να περάσει την επόμενη προγραμματική περίοδο (2014-2020) ως έργο γέφυρα. Πάντως το έργο θα γίνει σε όλο του το μήκος, όπως έχει σχεδιαστεί, δηλαδή από την Κόρινθο ως την Πάτρα, τον Πύργο και την Τσακώνα. Η πολιτική απόφαση λέει πως θα κατασκευαστεί ως την Τσακώνα και σε αυτό δεν έχει αλλάξει τίποτα» .

Ο Υπουργός όμως κ. Κωστής Χατζηδάκης έχει τοποθετηθεί δημοσίως τελείως διαφορετικά.

Εφόσον η ενημέρωση από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Υποδομών λάβει «σάρκα και οστά», όπερ και το πιθανότερο, η Ολυμπία Οδός θα φτάσει μέχρι την Πάτρα και όχι μέχρι Τσακώνα, όπως είχε συμφωνηθεί και συμβασιοποιηθεί να εκτελεσθεί με αυστηρές ρήτρες, επί κυβέρνησης Κ. Καραμανλή, τότε θα πρόκειται για το χειρότερο δυνατό σενάριο.


Ολόκληρη η Δυτική Αχαΐα, από την έξοδο της περιμετρικής και πέρα και μαζί ολόκληρος ο νομός Ηλείας, με την απόφαση του Κωστή Χατζηδάκη θα παραμείνουν αποκομμένοι από το σύγχρονο δίκτυο αυτοκινητοδρόμων και παράλληλα θα καταδικασθούν -από τους Α. Σαμαρά, Ε. Βενιζέλο και Φ. Κουβέλη- σε συνθήκες χρόνιας αναπτυξιακής υστέρησης.

Κανείς δεν μπορεί με βεβαιότητα να απαντήσει το : «για πόσα χρόνια».

Έτσι κι αλλιώς όμως είναι απαράδεκτο και εφιαλτικό αυτό το σενάριο που φαίνεται να αποδέχονται για όλη την περιοχή της Νοτιοδυτικής Ελλάδος, οι υποτελείς στην «ΚΛΕΠΤΟΚΡΑΤΙΑΤΩΝ ΝΤΑΒΑΝΤΖΙΔΩΝ».

Δεν νοείται ανάπτυξη χωρίς συνδυασμένες μεταφορές.

Δυστυχώς όμως αυτό κάνει ότι δεν το καταλαβαίνει η κυβερνητική ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ ικανοποιώντας τις επιθυμίες των ΜΕΓΑλοεργολάβων, «κάνοντας τα θελήματα» της μιντιακής διαπλοκής, με αντάλλαγμα την αισχρή και τόσο απροκάλυπτη επικοινωνιακή στήριξη, σε όλες τις επιζήμιες για την πατρίδα και τον λαό αποφάσεις τους, πέρα από κάθε νομιμότητα.

Όλοι το συνομολογούν πως εάν υπογράψουν νέα σύμβαση- χωρίς νέο διαγωνισμό- τότε για άλλη μια φορά θα χαρίσουν δισεκατομμύρια και μάλιστα αντισυμβατικά και παράνομα, σε μία «χούφτα» ανθρώπους που πρωταγωνιστούν αρνητικά τα τελευταία χρόνια, ενώ οριστικά θα καταδικάσουν τους πολίτες και την περιφέρεια σε ακόμα μεγαλύτερη υποβάθμιση.

Ε, λοιπόν οι πολίτες και από κοντά οι ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ αυτό δεν θα το επιτρέψουν.

Μπορεί ο αρμόδιος Υπουργός Κωστής Χατζηδάκης να δηλώνει ικανοποιημένος για το σύνολο των οδικών αξόνων της χώρας που «ενώ είχαν παγώσει» αυτός «πέτυχε» μια συμφωνία για την επανεκκίνηση -εκείνος όμως μόνο ξέρει γιατί είναι χαρούμενος - όλοι οι άλλοι, όλων των κομμάτων, αιρετοί και μη είναι εξοργισμένοι, γιατί ομόφωνα διαπιστώνουν, πως η ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ γίνεται «θύμα» της κερδοσκοπικής «βουλιμίας».

Εάν υπογραφεί μια τέτοια «λεόντειος συμφωνία» κανέναν δεν πείθει ό, τι και να λέει ο Υπουργός, το τμήμα Πάτρα- Πύργος-Τσακώνα εγκαταλείφθηκε, παρά την συμβατική υποχρέωση των εθνικών και ξένων εργολάβων!!! Απέναντι στους νόμους της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Για τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό «το μπουκάλι είναι μισογεμάτο», για εμάς όλους τους υπόλοιπους, είναι δυστυχώς από «άδειο μέχρι μισοάδειο».

Η γνωστή μοιρολατρική εκδοχή της Κυβέρνησης της δήθεν «ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ», που δέχτηκε να γονατίσει στους ξένους δανειστές και στους εγχώριους νταβαντζήδες αναφέρει ότι «κάθε φορά παίρνεις αυτό που δύνασαι». Έτσι και για την ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟ αν η επιλογή είναι μεταξύ της πλήρους ματαίωσης και της κατασκευής μέχρι την Πάτρα -φοβισμένη, υπάκουη και δέσμια, ποιος ξέρει ποιων εξαρτήσεων- ψιθυρίζει το γνωστό ρεφρέν της υποταγής «τι άλλο μπορούμε να κάνουμε»…..

Κι όμως τα πράγματα δεν είναι έτσι, όπως ο «επαναδιαπραγμευτής» Πρωθυπουργός μετά τον «μεγάλο και ιστορικό συμβιβασμό» ισχυρίζεται και έχει την απαίτηση μάλιστα να αποδεχτούν, το ίδιο και ανάλογα να κάνουν και οι άλλοι.

Οι Έλληνες φορολογούμενοι που πληρώνουν φόρους χρόνια τώρα, δεν θέλουν να καταπιούν κι αυτό το «ποτήρι». Δεν έχουν να χαρίσουν δισεκατομμύρια σ’ όσους ανέλαβαν να σβήσουν με blanco τις υποχρεώσεις των κοινοπρακτικών εργολαβικών σχημάτων που έχουν ρητή υποχρέωση να εκτελέσουν τα έργα με βάση τους συμβατικούς όρους που ανέλαβαν.

Όσο και να ζητούν οι τρεις συγκυβερνήτες από τους υπηκόους να ξεχάσουν και να κλείσουν «μάτια και αυτιά», όπως κάνουν αυτοί με τις δεσμεύσεις τους, οι Έλληνες πολίτες αρνούνται να υποκύψουν και συγκεντρώνουν στοιχεία, για να καταφύγουν αν χρειασθεί και στη Δικαιοσύνη.

Το τμήμα Πάτρας-Πύργου της Ολυμπίας Οδού, ήταν και θα μείνει αδιαπραγμάτευτος στόχος, αλλά επί πλέον παραμένει αυτός ο στόχος στο «εδώ και τώρα».

Οι πολίτες ζητούν να εκτελεσθεί το έργο όπως δημοπρατήθηκε, ανατέθηκε και υπογράφτηκε, επί κυβέρνησης Κ. Καραμανλή και όχι να γίνει κάποτε, όταν, εάν, σε ένα αόριστο μέλλον, όπως οι «πρόθυμοι» Υπουργοί της συγκυβέρνησης θέλουν.

Αυτό πρέπει να καταλάβει καλά και ο Πρωθυπουργός.

Αυτό είναι ένα σαφές μήνυμα εκ μέρους όλων των Αχαιών και Ηλείων προς την κυβέρνηση και μάλιστα σήμερα που εν προκειμένω δεν περικόπτονται μόνον οι μισθοί και οι συντάξεις, αλλά περικόπτεται η ίδια η αναπτυξιακή προοπτική της «άλλης» Ελλάδας, της ξεχασμένης και εγκαταλελειμμένης Ελλάδας της περιφέρειας.

Αυτή η πνοή που φέρει μαζί του ένας σύγχρονος αυτοκινητόδρομος, όπως ο Κ. Καραμανλής τον παρέδωσε με όλες τις εργολαβίες εγκατεστημένες και λειτουργούσες.

Δεν μπορεί να τη σβήσει η «τρικολόρε», αλλόκοτη, κυβερνητική παρέα. Δεν έχει το δικαίωμα να αλλάζει συμβάσεις που προήλθαν από διεθνείς διαγωνισμούς.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΝΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ.

Δεν μπορεί η ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΤΡΙΑΝΔΡΙΑ να περικόπτει το μέλλον της Δυτικής Αχαΐας και της Ηλείας.

Η έκφραση είναι τετριμμένη, αλλά εδώ υπάρχει στ’ αλήθεια μια «κόκκινη γραμμή».

Εάν προς τα εκεί αποφάσισε να κλείνει και ο κ. Πρωθυπουργός, τότε θα πρόκειται για μια ειρωνεία πρώτης τάξεως.

Η Ολυμπία Οδός δεν θα φτάσει στην Ολυμπία και θα έχει υπογραφή Αντώνης Σαμαράς!!!

Με την υπογραφή του, εάν είναι μέχρι τότε αυτός και η Κυβέρνηση του ασκεί την εξουσία, θα έχει απαρνηθεί τις απαιτήσεις του Ελληνικού Δημοσίου, υπέρ των εργολάβων μεγαλοκατασκευαστών. Απαιτήσεις που απορρέουν από τις συμβάσεις και έχουν υπογραφεί μετά από ΔΙΕΘΝΗ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ από τον Κ. Καραμανλή και που τις εξασφαλίζουν τραπεζικές εγγυητικές επιστολές εκατομμυρίων ευρώ και άλλες πολλές ισχυρότατες οικονομικές ποινικές ρήτρες.

Εάν και αυτό συμβεί τότε θα έχουμε αποκτήσει την ΠΡΩΤΗ κυβέρνηση, τραπεζών και κατασκευαστών, αφού κανείς πολίτης ή πολιτικός, το κομμάτι Πύργου-Τσάκωνας ούτε καν θα μπορούσε να διανοηθεί ποτέ ότι μπορεί να το χαρίσει Επειδή στη νέα συμφωνία επιδεικνύεται σκανδαλώδης εύνοια στις εταιρίες, που οδηγεί σε ολέθρια αποτελέσματα και καταδικάζει τη Δυτική Αχαΐα και ολόκληρη την Ηλεία.

Επειδή «αξίζει για μία ακόμη φορά να προτρέψω τον Πρωθυπουργό, τους αρμόδιους Υπουργούς, καθώς και σε όλους τους εξωκοινοβουλευτικούς, που «μαγειρεύουν» τη μεταβολή των όρων των συμβάσεων των ΜΕΓΑΛΩΝ ΟΔΙΚΩΝ ΑΞΟΝΩΝ, να ξαναδιαβάσουν- πιο προσεκτικά αυτή τη φορά- τις ερωτήσεις μου (και τις Αιτήσεις κατάθεσης εγγράφων) με αρ. πρωτ. 1901/119/20.9.2012, και 4012/363/15.11.12 καθώς και το κατηγορητήριο του εισαγγελέα εναντίον της ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ και ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε., που συμπεριλαμβάνει στις βαριές κατηγορίες και την παράλειψη είσπραξης ποινικών ρητρών, για όσες κατέπεσαν, ή έπρεπε να καταπέσουν, (όπως στην ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟ) την διπλοπληρωμή εργασιών που είχαν ήδη τιμολογηθεί, την παράνομη καταβολή αποζημιώσεων κ.α.

Εκεί θα βρουν πολλές ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ και ιδιαίτερα στην Ολυμπία Οδό.

Επειδή δεν είμαστε διατεθειμένοι να αποδεχθούμε την περικοπή του φυσικού αντικειμένου της Ολύμπιας και της Ιονίας Οδού, που οδηγεί σε περαιτέρω απομόνωση της Περιφέρειάς μας.

Επειδή καμία έκπτωση στο φυσικό και τεχνητό αντικείμενο του έργου δεν μπορεί να γίνει δεκτή.

Επειδή σε αυτή την θέση εμμένει σταθερά σύσσωμος ο λαός και οι τοπικοί αιρετοί εκφραστές του.

Επειδή στη σύσκεψη της Αρχαίας Ολυμπίας πήραν μέρος οι αιρετοί άπαντες -απάντων των κομμάτων και φορέων- και αποφάσισαν η Ολυμπία οδός να κατασκευαστεί στο ακέραιο και εκεί εξηγήθηκαν οι συνέπειες που θα είχε ο τερματισμός της Ολυμπίας οδού στην Πάτρα.

Επειδή υπογραμμίστηκαν οι επιπτώσεις για τη Δυτική Αχαΐα και την Ηλεία και καταγγέλθηκαν όσοι παίρνουν τέτοιες διάτρητες και ύποπτες αποφάσεις.

Επειδή για μια ακόμη φορά, ψαλιδίζονται οι προοπτικές της Δυτικής Ελλάδας.

Επειδή η συγκεκριμένη πολιτική ηγεσία επιλέγει την περιθωριοποίηση της Δυτικής Ελλάδος.

Επειδή αποφασίστηκαν κινητοποιήσεις και ζητήθηκε ραντεβού με τον Πρωθυπουργό.

Επειδή η επιλογή του τόπου ήταν συμβολική στην Ολυμπία, εκεί δηλαδή που σύμφωνα με τους νεώτερους σχεδιασμούς δεν πρόκειται να φτάσει η Ολυμπία οδός.

Επειδή αν η Κυβέρνηση δεν επανεξετάσει τη συνέχιση της Ολύμπιας Οδού, όπως αρχικά προβλεπόταν στη σύμβαση, τότε σε κάθε διαφορετική περίπτωση οι κάτοικοι θα απαντήσουν με αποκλεισμούς δρόμων μαζί όλοι οι Αχαιοί και οι Ηλείοι αιρετοί.

Επειδή κανένας πολίτης δεν θα χαριστεί σε κανένα ΜΕΓΑλολωποδύτη και σε κανένα ΜΕΓΑλοσχήμονα, ΡΟΛΙΣΤΑ της πολιτικής ζωής, που θα τολμήσει να αλλάξει το φυσικό αντικείμενο των ΜΕΓΑΛΩΝ ΟΔΙΚΩΝ ΑΞΟΝΩΝ και χωρίς νέο διεθνή διαγωνισμό, να υπογράψει ΝΕΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ, ΜΕ ΝΕΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ…

Επειδή η πτέρυγα VIP του Κορυδαλλού δείχνει, ότι μπορεί και να δικαιωθούν εκείνοι που ακόμα πιστεύουν, ότι οι κλέφτες όσο ΜΕΓΑλοι και επώνυμοι και να είναι, ενώπιον της Δικαιοσύνης είναι ίσοι με τους ανώνυμους και καταφρομένους ανέργους, συνταξιούχους και όλους τους σκληρά φορολογούμενους, που λοιμοκτονούν εξαιτίας της κλεπτοκρατίας των ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ.

Επειδή εκεί που βρισκόμαστε σήμερα υπάρχει μόνο ένας δρόμος κι αυτός είναι προς τα μπροστά, γιατί ο δρόμος προς τα πίσω είναι δυσβάστακτος. Για να βγούμε από την κρίση, ένα απτό μήνυμα είναι η συνέχιση των έργων. Μιλάμε για έργα, ύψους 8 δις. ευρώ, με υπογεγραμμένες συμβάσεις και επενδύσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Επειδή πρέπει να επικαιροποιηθούν τα δεδομένα των συμβάσεων, πόσο μάλλον όταν κάποιοι αυτοκινητόδρομοι έχουν ολοκληρωθεί σε σημαντικό βαθμό, όπως το Μαλιακός - Κλεδί, αλλά και το Κόρινθος – Πάτρα, το οποίο είναι «βομβαρδισμένο» και δεν είναι δυνατόν να παραμείνει έτσι.

Καλείστε να επανεξετάσετε την απαράδεκτη υποχώρηση σας απέναντι στους μεγαλοεργολάβους και να απαντήσετε στα κάτωθι συγκεκριμένα ερωτήματα:

1. Έχετε ζητήσει γνωμάτευση του Νομικού Συμβουλίου του κράτους, για την δυνατότητα υπογραφής νέων συμβάσεων, με διαφορετικά φυσικά αντικείμενα;

2. Γιατί δεν καταρρίψατε τις εγγυητικές επιστολές και δεν ενεργοποιήσατε τις ποινικές ρήτρες, προκειμένου να ασκήσετε πίεση ισχυρή και πραγματική στις αντισυμβαλλόμενες κοινοπραξίες ώστε να ολοκληρώσουν το έργο της Ολυμπίας Οδού όπως έχουν υποχρέωση από το πλαίσιο της σύμβασης παραχώρησης, χωρίς την τροποποίηση της και χωρίς μειώσεις στο φυσικό και τεχνητό αντικείμενο της;

3. Με ποιο νομικό, ηθικό, πολιτικό δικαίωμα, συζητάτε το ενδεχόμενο ο αυτοκινητόδρομος να σταματήσει στην Πάτρα και να μην φτάσει στην Τσακώνα;

4. Υπάρχει πρόθεση διοικητικής και δικαστικής έρευνας, για τον εντοπισμό των σχετικών περιπτώσεων, καθ΄ ο μέρος οι υποθέσεις δεν έχουν παραγραφεί και παραπομπής των υπευθύνων στη δικαιοσύνη;

5. Μελετάται η τροποποίηση των όρων χρηματοδότησης μεταξύ του Ελληνικού δημοσίου, των αναδόχων και των Τραπεζών καθώς και ο τρόπος χρηματοδότησης του έργου, ο οποίος συνιστά τμήμα της προσφοράς των αναδόχων και αντικείμενο των συμβατικών τους υποχρεώσεων.

6. Που εδράζεται αυτή η δυνατότητα του κ. Βιδάλη (Εθνικού Επαναδιαπραγματευτή);

Να κατατεθεί κάθε σχετικό έγγραφο, επιπλέον προτεινόμενες τροποποιήσεις των συμβάσεων παραχώρησης σε σχέση με το κοινοτικό δίκαιο, είναι συμβατές και υπακούουν σ΄ αυτό;

Να κατατεθεί κάθε σχετική νομική κ.α. γνωμάτευση των οργάνων του κράτους.

7. Υφίσταται έστω μερική αλλαγή του φυσικού αντικειμένου των έργων;

Εάν ναι ποια ή ποιες;

Να κατατεθεί η σχετική εισήγηση.

8. Έχει εξετασθεί και προσμετρηθεί ή μείωση κόστους του έργου.

Εάν ναι κατά ποιο τρόπο;

Να κατατεθούν όλα τα σχετικά.

9. Έχει υπολογισθεί συγκεκριμένα ένα πρόσθετο θέμα που προκύπτει εις όφελος των υπαρχόντων αναδόχων, που είναι το μειωμένο εργατικό κόστος το οποίο έχει προκύψει εδώ και 2 χρόνια, μετά την μείωση των μισθών τουλάχιστον κατά 30%;

Να κατατεθεί η αναλογιστική μελέτη.

Αυτή τη διαφορά θα την ωφεληθούν οι υπάρχοντες ανάδοχοι;

Οι οποίοι θα έπρεπε τουλάχιστον το 80% των έργων να τα έχουν ολοκληρώσει εδώ και 2 χρόνια;

10. Εάν υπάρξει μεταβολή σε τέτοιο βαθμό των όρων χρηματοδότησης, μεταβάλετε ουσιωδώς τους όρους της σύμβασης παραχωρήσεως;

Δεν είναι αυτονόητο ότι ένα διαφορετικό και ειδικότερα ένα τόσο ευνοϊκότερο χρηματοδοτικό πλαίσιο, γνωστοποιηθέν στο πλαίσιο της διαδικασίας συνάψεως της αρχικής συμβάσεως θα είχε οδηγήσει στη συμμετοχή στην εν λόγω διαδικασία πολύ περισσοτέρων διαγωνιζομένων και είναι ενδεχόμενο να είχε επιλεγεί μια άλλη προσφορά;

Τι θέση επ΄ αυτού έχει πάρει ο Νομικός Σύμβουλος του Υπουργείου.

Έχει επιληφθεί το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους;

Να κατατεθούν οι γνωματεύσεις τους.

11. Θεωρούν οι υπηρεσίες σας ότι εκτελούνται τα ως άνω δημόσια έργα;

Να κατατεθούν οι εκθέσεις των αρμόδιων υπηρεσιών με την υπογραφή των εχόντων την ευθύνη για την ομαλόρυθμη τήρηση των όρων των συμβάσεων.

12. Στο μεσοδιάστημα, καθότι οι ανάδοχοι των εν λόγω έργων εκμεταλλεύονται τα έργα εισπράττοντας αχρεωστήτως τα έσοδα των διοδίων, οι τελευταίοι αποκτούν αθέμιτο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι των επιχειρήσεων που δεν συμμετέχουν στα έργα, οδηγώντας μάλιστα μερικές από τις τελευταίες σε βέβαιη εξαφάνιση από την αγορά;

13. Γνωρίζετε ότι σύμφωνα με πάγια νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, η ύπαρξη κρατικής ενίσχυσης προϋποθέτει την πλήρωση πέντε βασικών στοιχείων που σήμερα καταφανώς παραβιάζονται ;

Έχει κινηθεί δικαστική διαδικασία;

Να κατατεθεί η σχετική παραγγελία.

Έχουν ρωτηθεί οι Νομικές Υπηρεσίες του Αρμόδιου Υπουργείου;

Έχει αποφανθεί το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους;

Να κατατεθεί κάθε σχετικό ερώτημα και κάθε σχετική απάντηση.

12α. Βάση ποιών διατάξεων, ποιού νόμου και ποιών άρθρων της σύμβασης, εξακολουθεί να γίνεται η είσπραξη των διοδίων από τους αναδόχους;

Μήπως αυτό συνιστά κρατική ενίσχυση;

14. Η επιμήκυνση του χρόνου της παραχώρησης σε σχέση με το κοινοτικό δίκαιο μπορεί να περιορίζει τον ελεύθερο ανταγωνισμό, πέραν των όσων είναι αναγκαία για να εξασφαλιστεί η απόσβεση των επενδύσεων και η εύλογη απόσβεση των επενδυμένων κεφαλαίων, ενώ παράλληλα για να διατηρείται για τον ανάδοχο ο κίνδυνος που είναι συνυφασμένος με την εκμετάλλευση;

15. Η επιμήκυνση της διάρκειας της παραχώρησης μέχρι τουλάχιστον το έτος 2042, θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα, ακόμα και τη μη προκήρυξη ανάλογου αριθμού και κόστους έργων, πριν από το έτος 2040 – 2045;

16. Που στηρίζουν την εξουσιοδότηση που έχουν παράσχει στο κ. Βιδάλη και από πού προκύπτει ότι έχει το δικαίωμα να προχωρήσει στη Σύμβαση Παραχώρησης οδικού άξονα «ΠΑΘΕ-Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» αφού αυτή ορίζει ότι η ολοκλήρωση των έργων έπρεπε να πραγματοποιηθεί εντός συγκεκριμένου χρόνου;

17. Γνωρίζει ο Υπουργός Δικαιοσύνης εάν έχουν επιληφθεί για τα παραπάνω θέματα οι Οικονομικοί Εισαγγελείς; Θα επιληφθούν αν δεν το έχουν ήδη κάνει;

18. Τέλος έχουν ερωτηθεί τα αρμόδια Κοινοτικά Όργανα εάν υπάρχει παραβίαση της συνθήκης από κράτος μέλος κατά τα άρθρα 258 της Συνθ. Λ.Ε.Ε;

Να κατατεθεί η αλληλογραφία.

-Έχει ζητηθεί άδεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για επαναδιαπραγμάτευση σύμφωνα με όσα ανωτέρω αναφέρω;

Να κατατεθεί η αλληλογραφία.

-Έχει δοθεί έγκριση, προκειμένου να αποφευχθεί η χρηματική επιβάρυνση του Ελληνικού Κράτους, από τυχόν έκνομες ενέργειες κρατικών αξιωματούχων;

Να κατατεθεί η αλληλογραφία.

-Προτίθεται οι αρμόδιοι Υπουργοί να ζητήσουν την ποινική έρευνα και τον ποινικό κολασμό των υπευθύνων εργολάβων και κρατικών λειτουργών καθώς και τον χρηματικό καταλογισμό τους για τη ζημία του Δημοίου, για όλα αυτά τα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ όλα τα προηγούμενα χρόνια;

Να κατατεθεί η αλληλογραφία.

-Προτίθενται οι Υπουργοί να ζητήσουν τον έλεγχο πόθεν έσχες των υπευθύνων κρατικών λειτουργιών;

Να κατατεθεί η αλληλογραφία.

19. Είναι αλήθεια ή ψέματα ότι ο κ. Σταύρος Καλογιάννης, αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης, στην προ μηνών συζήτηση στη Βουλή, υποστήριξε αυτολεξεί ότι:

Δεν περικόπτεται το φυσικό αντικείμενο των έργων. Χρονικά μετατίθενται συγκεκριμένα κομμάτια, σε ορισμένα εκ των οποίων έχουμε ακόμη εκκρεμότητα στο Συμβούλιο της Επικρατείας;

Εάν ναι, τι σημαίνει επακριβώς;

20. Είναι αλήθεια ότι ακόμα και για το τμήμα της Εθνικής οδού Πάτρα-Πύργος, γίνεται μόνο μια αόριστη μνεία σύμφωνα με την οποία, δεδομένου ότι οι απαλλοτριώσεις του έργου έχουν συντελεστεί κατά 70%, θα μπορεί στο μέλλον να γίνει ως δημόσιο έργο και με αποκλειστικά δημόσια δαπάνη;

-Με ποιο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων;

21. Δεν είναι προφανές λοιπόν κ. Πρωθυπουργέ ότι η παραπομπή του έργου στις δημόσιες δαπάνες έχει τον χαρακτήρα της «παρηγοριάς στον άρρωστο…»;

22. Είναι αλήθεια ότι οι αρμόδιοι πήραν εντολή και απεντάσσουν δεσμευμένες ζώνες της Ηλείας;

23. Ποιο συγκεκριμένα είναι αλήθεια έγινε άρση απαλλοτριώσεων μετά την Ολυμπία;

24. Είναι αλήθεια ότι ενώ οι παράγοντες Αχαΐας και Ηλείας περιμένουν τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, που όπως εγράφη στο τοπικό τύπο, «τακτοποίησε «κατόπιν ενεργειών του» ο συντοπίτης Αναπληρωτής Υπουργός, προκειμένου να διατυπώσουν την εύλογη αξίωση, να καλύψει η «Ολυμπία» και τον άξονα Πάτρα-Πύργος και παρ΄ όλα αυτά οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει ξεκινήσει η «έκπτωση» και ότι το έργο «χάνεται»;

25. Προτίθενται ο κ. Πρωθυπουργός και οι Υπουργοί να στείλουν στην Δικαιοσύνη, στον Επιθεωρητή κ. Λ. Ρακιντζή και στους Οικονομικούς Εισαγγελείς κ.κ. Γρ. Πεπόνη και Σπ. Μουζακίτη την σύμβαση, κάθε σχετικό ερώτημα, όπως και κάθε καταγγελία προκειμένου αυτοί να εξετάσουν το σύννομο των ενεργειών του κ. Βιδάλη και όλων των εμπλεκόμενων πολιτικών και κρατικών αξιωματούχων λειτουργών;

Εάν ναι να κατατεθούν τα σχετικά διαβιβαστικά έγγραφα. Εάν όχι γιατί αρνούνται;

26. Θα ενημερώσει ο Υπουργός Οικονομικών τους κοινοτικούς μας και τους πιστωτές μας ότι το Ελληνικό Δημόσιο έχει λαμβάνει επιστροφές εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, από παρανομήσαντες εθνικούς εργολάβους, ότι υπάρχουν ισοδύναμα μέτρα εξοικονόμησης και ανάκτησης χρημάτων από κρατική σπατάλη, ώστε να μειωθεί η επιβάρυνση των πλέον οικονομικά αδυνάτων;

Τι θα πράξει ο Υπουργός Οικονομικών με τη σειρά του για να εντοπίσει τις καταγγελλόμενες περιπτώσεις, ώστε να εγγράψει τα σχετικά ποσά στον επόμενο προϋπολογισμό ως έσοδα;

Ο ερωτών Βουλευτής

Νίκος Ι. Νικολόπουλος
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
BINTEO-Υποφέρει όταν πυροβολεί
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
BINTEO-"Υποφέρει" όταν πυροβολεί
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ