2013-02-10 10:04:03
Φωτογραφία για Συνταγή της Ημέρας!
Σαλάτα με Γλυκιά Πιπεριά, Μελιτζάνα και Φέτα

Συνταγή για 2 άτομα

Από το: xs-recipes.com

Υλικά:

1 μέτρια μελιτζάνα

1 μεγάλη κόκκινη γλυκιά πιπεριά (ή δύο μικρές)

4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο,

1 κουταλιά της σούπας ξύδι βαλσάμικο

1 κουταλιά της σούπας φρέσκα φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα

1/2 φλιτζάνι τυρί φέτα, θρυμματισμένη

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Προετοιμασία:

Πλύνετε και κόψτε σε φέτες την μελιτζάνα χωρίς να την καθαρίσετε. Τακτοποιήστε τις φέτες σε ένα ταψάκι και αλατίστε και στις δύο πλευρές. Αφήστε το να σταθεί μισή ώρα. Με τον τρόπο αυτό θα ξεπικρίσετε τις μελιτζάνες. Κόψτε την πιπεριά σε μεγάλα κομμάτια.

Τοποθετήστε σε ένα μικρό μπολ 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, 1/2 κουταλιά ψιλοκομμένο βασιλικό, αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε τα υλικά στο μπολ για να αναμιχτούν καλά και αφήστε στην άκρη για περίπου δέκα λεπτά.


Τοποθετήστε ένα τηγάνι γκριλ σε δυνατή φωτιά και αφήστε το να ζεσταθεί. Βουρτσίστε τις φέτες μελιτζάνες και τις πιπεριές με το αρωματισμένο ελαιόλαδο που ετοιμάσατε και τοποθετήστε τα στο ζεστό τηγάνι.

Ψήστε και στις δύο πλευρές τα λαχανικά για 3-4 λεπτά κάθε πλευρά, μέχρι να να πάρουν ωραίο χρώμα από το γκριλ. Προσπαθήστε να μην τα παραψήσετε.

Τακτοποιήστε τα ψητά λαχανικά σε μια πιατέλα και αφήστε για 3-4 λεπτά να κρυώσουν. Προσθέστε ομοιόμορφα από πάνω από τα λαχανικά τη φέτα, δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, 1/2 κουταλιά ψιλοκομμένο βασιλικό και το βαλσαμικό ξίδι.

Σερβίρετε με φρέσκο ψωμί.

Καλή Όρεξη! Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ