2013-02-15 19:04:44
Φωτογραφία για Τι γράφει η Corriere della Sera για τον «σκανδιναβό τζέντλεμαν» Παπανδρέου και τις ουρές στα σισίτια...!!!
«Τα καλοριφέρ δουλεύουν με μεγάλες διακοπές, στα συσσίτια δημιουργούνται ουρές, τα καταστήματα κλείνουν.  

Πώς επέτρεψε, η Ευρώπη, να βρεθεί, ένα της κομμάτι, σε αυτή την κατάσταση;», αναρωτιέται ο ανταποκριτής της εφημερίδας στην Αθήνα, Αντόνιο Φεράρι.

Άρθρο με τίτλο «Ο φόβος ότι μπορεί να καταλήξουμε σαν την Ελλάδα», δημοσιεύει σήμερα, στο πρωτοσέλιδο του εβδομαδιαίου ένθετού της «Σέτε», η γνωστή ιταλική εφημερίδα Κοριέρε Ντέλα Σέρα.

«Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα πότε θα τελειώσει αυτή η καταραμένη κρίση που κατακερματίζει ελπίδες και προοπτικές. Όταν η ανεργία των νέων πλησιάζει το 60%, και η γενική ανεργία είναι πάνω από διπλάσια απ' τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, πρέπει, πραγματικά, να τρέμεις τις εξελίξεις», αναφέρει η εφημερίδα

του Μιλάνου.

Ο Ιταλός ανταποκριτής υπογραμμίζει ότι «η Ελλάδα, κοιτίδα της Δημοκρατίας, ζει την πιο ανησυχητική και δύσκολη περίοδό της», προσθέτοντας ότι «μια βροχή μικροεπιθέσεων, ξαναζωντάνεψε, τις περασμένες εβδομάδες, τον φόβο που χαρακτήρισε τα χρόνια της ελληνικής τρομοκρατίας».


Η μεγαλύτερη, σε κυκλοφορία, ιταλική εφημερίδα, υπενθυμίζει, επίσης, ότι «πρόκειται για μια τρομακτική οικονομική κρίση, η οποία οφείλεται σε αστρονομικό δημόσιο χρέος, στη γενικευμένη διαφθορά, στη φοροδιαφυγή, στην προπαγάνδα των λαϊκιστών και σε αδιαφανείς συναλλαγές στις οποίες ενεπλάκησαν κυβερνήσεις και των δύο παρατάξεων».

«Ο πρόλογος, όμως, της ελληνικής κατάρρευσης -εκτιμά ο Ιταλός δημοσιογράφος- γράφτηκε στην τελευταία φάση της κυβέρνησης του φιλελεύθερου- συντηρητικού Κώστα Καραμανλή».

Ο Σκανδιναβός τζέντλεμαν

Όσο για τον Γιώργο Παπανδρέου, ο Φεράρι γράφει ότι «θύμιζε έναν αποστασιοποιημένο Σκανδιναβό τζέντλεμαν» και προσθέτει ότι «μετά την εκλογή του, χωρίς να μπορεί κανείς να χτυπήσει τη γροθιά του πάνω στο διαπραγματευτικό τραπέζι, η Ελλάδα άρχισε να κυλά προς το βάραθρο».

Όσο για τη «Χρυσή Αυγή», το ένθετο της Κοριέρε Ντέλα Σέρα υπογραμμίζει: «Πρόκειται για εξτρεμιστές- φιλοναζί που δέρνουν τους μετανάστες, μοιράζουν τρόφιμα μόνο σε όποιον μπορεί να αποδείξει ότι είναι 100% Έλληνας και οι οποίοι στηρίζονται και ψηφίζονται κυρίως από αστυνομικούς».

Στο εννεασέλιδο αφιέρωμά της, η ιταλική εφημερίδα, αναφέρει ότι «σε σύγκριση με τους ανάλογους, ελληνικούς φόρους, ο Imu (ο φόρος ακίνητης περιουσίας που επιβάλλεται στην Ιταλία) αποτελεί ασήμαντη λεπτομέρεια» ενώ, για τον τομέα της εργασίας, διαπιστώνει ότι «μισθοί και συντάξεις δημοσίων υπαλλήλων περικόπηκαν κατά ποσοστό 30%. Στον, δε, ιδιωτικό τομέα, πολλοί άνθρωποι δουλεύουν μόνο με πενιχρές προκαταβολές, διότι, αν φύγουν, θα χάσουν κάθε ελπίδα για το μέλλον».

«Χρειαζόμαστε απ' όλα. Τώρα, όμως, ήρθε η πιο δύσκολη στιγμή. Πρέπει να βρούμε τη δύναμη να αντέξουμε και να τραβήξουμε μπροστά», δηλώνει στον Ιταλό ανταποκριτή, ο συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός.

«Στην Ελλάδα, τα ξένα κεφάλαια είναι λιγοστά. Αλλά το λιμάνι του Πειραιά κατέληξε σε κινέζικα χέρια, και ξανάρχισε, εν μέρει, να λειτουργεί. Στον Πειραιά, όμως, υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα: οι εφοπλιστές. Είναι πολλοί, πανίσχυροι, αλλά δεν πληρώνουν ούτε ένα ευρώ φόρους. Όταν πιέστηκαν από την εφορία, απείλησαν ότι θα πάνε στο εξωτερικό και θα βρουν σημαίες ευκαιρίας», πληροφορεί τους αναγνώστες της η εφημερίδα της ιταλικής συμπρωτεύουσας.

Σύμφωνα με την «Κοριέρε», τέλος, «χρειάζεται θάρρος, σαν και αυτό που έδειξαν το Εθνικό Θέατρο και το Πίκολο Τεάτρο του Μιλάνου, υπογράφοντας συνεργασία για την παραγωγή της Οδύσσειας, με σκηνοθέτη τον Ρόμπερτ Γουίλσον».

Ένα ταξίδι, αυτό του Οδυσσέα, «με δυσκολίες και κινδύνους, που μοιάζει τέλεια μεταφορά των όσων ζουν η Ελλάδα και πολλές άλλες χώρες. Άλλες εν γνώσει τους και άλλες όχι» καταλήγει το αφιέρωμα του ένθετου της «Κοριέρε», «Σέτε», στην καθημερινότητα της χώρας μας.

Πηγή: Τι γράφει η Corriere della Sera για τον «σκανδιναβό τζέντλεμαν» Παπανδρέου και τις ουρές στα σισίτια | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/90882#ixzz2KzK8s1CV
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ