2013-02-18 07:33:15
Φωτογραφία για Στοιχεία σοκ: περισσότεροι νεκροί από αυτοκτονίες παρά από επιχειρήσεις στις ΗΠΑ
Επιμέλεια:Λ.ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗ

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία το 2012 ο στρατός των ΗΠΑ έχασε από αυτοκτονίες περισσότερους ανθρώπους από ό, τι σε πραγματικές πολεμικές επιχειρήσεις. Δηλαδή, θα μπορούσε κανείς να πει  ότι τις περισσότερες φορές οι Αμερικανοί βετεράνοι δεν σκοτώνουν (μόνο...) άλλους ανθρώπους, αλλά και τον ίδιο τον εαυτό τους!

Σύμφωνα με ορισμένα στοιχεία που επικαλείται η  η «Φωνή της Ρωσίας»,  σε αυτό το περιβάλλον, μία αυτοκτονία συμβαίνει κάθε 90 λεπτά. Γι΄αυτό το θέμα ο σταθμός είχε συνέντευξη με τον κ. Ρίτσαρντ Σουόρντ – ένας από τους συγγραφείς του βιβλίου σχετικά με τη διαταραχή μετατραυματικού στρες. Πρόκειται, ως γνωστόν,  για ένα είδος επαγγελματικής ασθένειας των στρατιωτικών που πέρασαν μέσα από αιματηρές στρατιωτικές συγκρούσεις.

, είπε. ο κ. Ρίτσαρντ Σουόρντ

Κατά τον ρεπορτάζ του σταθμού,είναι  σαφές ότι, όπως σε κάθε άλλη ανεπτυγμένη χώρα στον κόσμο, οι Αμερικανοί βετεράνοι κάθε άλλο παρά μένουν χωρίς συμπαράσταση
. Ωστόσο, αυτή η συμπαράσταση δεν είναι πάντοτε αρκετή. Προφανώς, ο λόγος για αυτή τη θλιβερή κατάσταση των βετεράνων είναι ο παραδοσιακός αμερικανικός τρόπος ζωής και αξιών.Η χώρα των ίσων ευκαιριών ξεχνάει τους ανθρώπους, που έχουν χάσει αυτές τις ευκαιρίες και δυνατότητες. Η κατάληξη  του πεζοναύτη , που πέτυχε το τέλος του πολυετούς κυνηγητού του Μπιν Λάντεν, να μείνει χωρίς σύνταξη και ασφάλιση, αποτελεί, επισημαίνεται,  άλλη μια απόδειξη αυτού του γεγονότος Στο  θέμα αναφέρεται - εν μέσω μιας αξιοσημείωτης σχετικής ''ελληνικής'' επικαιρότητας -    ο αρχισυντάκτης του ρωσικού περιοδικού «Εθνική Άμυνα» κ. Ιγκόρ Κορότσενκο:

.-.  

http://www.onalert.gr/ 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ