2013-02-20 18:47:33
Φωτογραφία για Πρώτα ψάξανε το στικάκι
Αναζήτηση με 27 λέξεις - κλειδιά φέρεται να έκανε άγνωστος χρήστης στο περιεχόμενο της λίστας Λαγκάρντ, λίγο μετά την αρχική παραλαβή της από τις γαλλικές Αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των όρων αναζήτησης συγκαταλέγονται οι λέξεις «George Papandreou», «Papakonstantinou», «Kozani», «Oikonomou» και άλλες που αφορούν σε πολιτικά πρόσωπα και επιχειρηματίες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πολλές από τις αναζητήσεις αυτές φέρονται να έγιναν τα μεσάνυχτα της 30ής Σεπτεμβρίου 2009, λίγο μετά, δηλαδή, από την παραλαβή της αρχικής λίστας Λαγκάρντ σε μορφή ψηφιακού δίσκου (CD) από τον τότε υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την πραγματογνωμοσύνη της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. προέκυψε ότι 58 αρχεία ανοίχθηκαν προς ανάγνωση και κλείστηκαν χωρίς να έχει πραγματοποιηθεί αποθήκευση σε διάφορες χρονικές στιγμές, κατά περίπτωση από τέσσερις διαφορετικούς χρήστες.


Σύμφωνα με μέλη της προανακριτικής επιτροπής «τα αρχεία που ανοίχτηκαν δεν ανοίχτηκαν στα τυφλά», αλλά υπήρξε αναζήτηση με τις προαναφερθείσες λέξεις – κλειδιά ώστε να διαπιστωθεί αν το περιεχόμενο του CD περιλαμβάνει κάτι σχετικό. Οπως, άλλωστε, φέρονται να επιβεβαίωσαν οι πραγματογνώμονες της ΕΛ.ΑΣ. στην κατάθεσή τους στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, υπάρχει η δυνατότητα αναζήτησης με λέξεις – κλειδιά στα αρχεία που περιλαμβάνει το επίμαχο ψηφιακό υλικό.

Εν τω μεταξύ, με τους δύο πραγματογνώμονες της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛΑΣ, που κατέθεσαν την Τρίτη, συνεχίζονται σήμερα οι εργασίες της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής, που διερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ.

Την Πέμπτη η Προανακριτική Επιτροπή έχει προγραμματίσει να εξετάσει με διαδικασίες εξπρές τους περίπου 43 στενούς συνεργάτες του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, με μοναδικό ερώτημα ποιος ήταν αυτός στον οποίο ο πρώην υπουργός έδωσε προς φύλαξη το επίμαχο cd, που είχε σταλεί από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών. Ο κ. Παπακωνσταντίνου έχει καταθέσει ότι δεν θυμάται σε ποιον συνεργάτη του έδωσε το CD.

Κόντρα Γεωργιάδη, Βαρβιτσιώτη με Καπερνάρο

Σύμφωνα πληροφορίες, στη συνεδρίαση της Προανακριτικής Επιτροπής την Τρίτη σημειώθηκε έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα στους βουλευτές της ΝΔ Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και Αδωνι Γεωργιάδη, με τον βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Βασίλη Καπερνάρο.

Η αντιπαράθεση ξεκίνησε όταν ο κ. Καπερνάρος ζήτησε την εξαίρεση των δύο βουλευτών από την Επιτροπή, καθώς, όπως υποστήριξε, στη λίστα Λαγκάρντ περιλαμβάνονται συγγενικά τους πρόσωπα. Για τον κ. Γεωργιάδη ανέφερε ότι υπάρχει λογαριασμός της συζύγου του Ευγενίας Μανωλίδου, κάτι που διέψευσε κατηγορηματικά ο βουλευτής της ΝΔ, τονίζοντας ότι δεν υπήρξε ούτε διαχειρίστρια ούτε συνδικαιούχος του λογαριασμού, ενώ για τον κ. Βαρβιτσιώτη ότι βρέθηκε λογαριασμός θείου του.

Σε γραπτή ανακοίνωση του ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης κατηγόρησε τον κ. Καπερνάρο για προσπάθεια προσωπικής στοχοποίησής του, με στόχο να προκαλέσει εντυπώσεις και αποπροσανατολισμό.

«Αντί να ασχολείται με εκείνους που διεγράφησαν από τη λίστα, ασχολείται με συγγενείς μου που βρίσκονται σε αυτήν, ακόμα και με αυτούς που έχουν από καιρό αποβιώσει. Ξεχνά ότι η Βουλή διερευνά ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων και μόνο σε σχέση με την αλλοίωση και απόκρυψη της λίστας», τονίζει ο κ. Βαρβιτσιώτης και συνεχίζει:

«Αποδεικνύει ότι το αντίγραφο της λίστας Λαγκάρντ που παρέλαβε, σε αντίθεση με όλους τους βουλευτές της ΝΔ, που δεν την έχουμε στα χέρια μας, το αξιοποιεί με εμφανή κουτσομπολίστικη διάθεση... Προσπαθεί να φέρει από το παράθυρο νοοτροπίες ολοκληρωτικών καθεστώτων, που ποινικοποίησαν συγγενικές σχέσεις.

«Θα συνεχίσω, παρά τις αντίξοες συνθήκες και συνεχείς προσπάθειες αποπροσανατολισμού, το έργο μου ως μέλος της Επιτροπής για την αποκάλυψη της αλήθειας και τη λογοδοσία των υπευθύνων στον φυσικό τους δικαστή. Προσωπικά δεν έχω τίποτα να κρύψω ούτε να φοβηθώ. Το ερώτημα είναι ποιοι και για λογαριασμό ποιών επιθυμούν να μετατοπίσουν την έρευνα και την δημόσια συζήτηση από τυχόν ποινικές ευθύνες του κ. Παπακωνσταντίνου σε μια αόριστη συνομωσιολογία» καταλήγει ο κ. Βαρβιτσιώτης. I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ