2013-02-21 15:13:03
Φωτογραφία για Ηλεία: Προβλήματα κατολισθήσεων - καθιζήσεων στην Καυκανιά Ολυμπίας
Μεγάλο κατολισθητικό φαινόμενο βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες εντός του οικισμού της Καυκανιάς του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας. Με το πρώτο φως της ημέρας οι κάτοικοι βρήκαν τον κεντρικό δρόμο «κομμένο» σε αρκετά σημεία του, καθιστώντας αδύνατη την κυκλοφορία οχημάτων και επικίνδυνη την διέλευση - σε πολλά σημεία - ακόμα και από τους πεζούς.

Πρόκειται για χρόνιο πρόβλημα που μετά την κακοκαιρία των τελευταίων εβδομάδων έκανε και πάλι την εμφάνισή τους, σκορπώντας ανησυχία και φόβο στους κατοίκους για την ζωή και τις περιουσίες τους, αφού από τις μετατοπίσεις του εδάφους (ρωγμές, καθιζήσεις, κατολισθήσεις) έχουν προκληθεί ρήγματα σε πολλά σπίτια και βλάβες ακόμα και στην υδροδότηση του χωριού.

Για τα προβλήματα αμέσως ενημερώθηκε ο δήμος και όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες και τομείς από τον πρόεδρος της Καυκανιάς Γιώργο Ρηγόπουλο. Η κινητοποίηση ήταν άμεση και αμέσως συνεργασία τόσο από τη ΔΕΥΑ Α.Ο όσο και από την Τεχνική Υπηρεσία βρέθηκαν επί τόπου προκειμένου να εξετάσουν το φαινόμενο και να προβούν στις διορθωτικές παρεμβάσεις που ήταν αναγκαίες
. Στο σημείο βρέθηκε και ο αναπληρωτής δημάρχου Γιώργος Δεββές που αναφερόμενος στο πρόβλημα σημείωσε μεταξύ άλλων «?Προς αντιμετώπιση των συνεπειών του φαινόμενου, σε συνεργασία με τις υπηρεσίες μας, θέσαμε τους εξής τρεις στόχους: Πρώτον, να μην κοπεί η συγκοινωνία του χωριού αλλά και των μαθητών που εξυπηρετούνται από τη συγκεκριμένη γραμμή και να αποκαταστήσουμε τις βλάβες στο δίκτυο υδροδότησης. Δεύτερο, να ενημερώσουμε την Περιφερειακή Ενότητα (όπως και πράξαμε) όπου σε συνεννόηση με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Καφύρα εστάλη ο γεωλόγος Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, προκειμένου να εξετασθούν δύο σπίτια που κινδυνεύουν. Μάλιστα το ένα από αυτά κατοικείται ενώ το δεύτερο κατοικείται περιστασιακά από ετεροδημότη, και τρίτον, όταν επιστρέψει από την Ιαπωνία ο δήμαρχος να δούμε το σύνολο του προβλήματος και την οριστική του αντιμετώπισή».

Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Γιώργος Ρηγόπουλος μεταξύ άλλων είπε «Το φαινόμενο επέστρεψε στο χωριό. Ευχαριστούμε το δήμο Αρχαίας Ολυμπίας για την άμεση ανταπόκριση όπως και την ΔΕΥΑ για την γρήγορη αποκατάσταση των ζημιών. Παρακολουθούμε το πρόβλημα το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη και θα είμαστε σε ανοιχτή γραμμή με το δήμο και την ΔΕΥΑ.Α.Ο για τυχόν επείγουσες επεμβάσεις αφού η εξέλιξη του φαινομένου εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες».

patrisnews.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ