2013-02-21 15:15:00
Φωτογραφία για Άγκυρα-Ιμραλί: ανοίγει η αυλαία της δεύτερης πράξης (2)
Αντιπροσωπεία του BDP θα πάει στο Ιμραλί αυτό το Σάββατο - FLASH

ANF, ΑΓΚΥΡΑ 21.02.2013 (μτφ. Κριστιάν)

Το τουρκικό Υπουργείο Δικαιοσύνης ενέκρινε τα ονόματα που επέβαλε το Κόμμα Ειρήνης και Δημοκρατίας (BDP) την Τετάρτη για την αντιπροσωπεία που θα πραγματοποιήσει την επόμενη επίσκεψη στο νησί Ιμραλί και θα συναντήσει τον Αμπντουλάχ Οτζαλάν, τον φυλακισμένο ηγέτη του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), ως μέρος της εν εξελίξει διαδικασίας συνομιλιών στη πορεία των διαπραγματεύσεων.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την Τετάρτη ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης θα εξετάσει τα ονόματα το ίδιο το βράδυ και θα ανακοινώσει την απόφαση του στο κοινό την Πέμπτη.

Μετά τη συνάντηση η οποία διήρκεσε μέχρι αργά το βράδυ της Τετάρτης, το Υπουργείο Δικαιοσύνης δήλωσε την Πέμπτη ότι η αντιπροσωπεία μπορεί να πάει στο Ιμραλί το Σάββατο.

Επιλέχτηκαν οι βουλευτές του BDP Sirri Σουρέγια Önder, Altan Tan και ο αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του BDP Pervin Buldan για την αντιπροσωπεία που θα συναντήσει τον Αμπντουλάχ Οτζαλάν στο νησί του Ιμραλί.

από προηγούμενη επίσκεψη στο Ιμραλί

Σε δήλωσή του μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, το BDP ξεκαθάρισε ότι «Η αντιπροσωπεία του BDP θα πάει στο νησί Ιμραλί στις 8.30 π.μ. το Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου 2013».
FiratNews
InfoGnomon
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ