2013-02-21 20:34:03
Φωτογραφία για «Αγνοείται» η εισφορά για τους ανέργους
Ούτε ένα ευρώ από τα χρήματα που παρακρατούνται κάθε μήνα, εδώ και δύο χρόνια, από τους μισθούς των υπαλλήλων του ευρύτερου δημόσιου τομέα και των τραπεζών υπέρ των ανέργων δεν έχει πάρει... μέχρι σήμερα ο ΟΑΕΔ.

Πρόκειται για την «ειδική εισφορά αλληλεγγύης για την καταπολέμηση της ανεργίας», που αποδίδει σχεδόν 300 εκατομμύρια ευρώ ετησίως στον κρατικό προϋπολογισμό.

Τη στιγμή που η ανεργία στη χώρα μας έχει εκτιναχθεί στο πρωτόγνωρο ποσοστό του 27%, όπως αναφέρεται σε ανεπίσημη έκθεση του ΟΑΕΔ, που απευθύνεται προς αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες:

«Δεν έχει αποδοθεί ποτέ στον ΟΑΕΔ οποιοδήποτε ποσό της εισφοράς αυτής».

Το γεγονός επιβεβαίωσε μιλώντας στην «Ελευθεροτυπία» ο διοικητής του οργανισμού, Ηλίας Κικίλιας:

«Το ποσό της εισφοράς αποτελεί έσοδο του κρατικού προϋπολογισμού. Από εκεί και πέρα, το πώς η κεντρική πολιτική διοίκηση αξιοποιεί αυτά τα χρήματα, αυτό δεν μπορώ να το ξέρω. Είναι ζήτημα του υπουργείου Οικονομικών. Πάντως, αυτά τα χρήματα θα μπορούσαν να δοθούν για την ανακούφιση της ανεργίας».


Και πρόσθεσε ο κ. Κικίλιας ότι «ο ΟΑΕΔ επιχορηγείται με 500 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, τα οποία καλύπτουν την πληρωμή των επιδομάτων ανεργίας».

Το ποσό αυτό, όμως, δίνεται ούτως ή άλλως στον Οργανισμό Απασχόλησης. Ευλόγως, δημιουργείται η απορία για ποιο λόγο νομοθετήθηκε «η ειδική εισφορά αλληλεγγύης για την καταπολέμηση της ανεργίας» και στη συνέχεια δεν αξιοποιήθηκε σε πολιτικές αντιμετώπισής της, η οποία αυξάνεται καθημερινά με ιλιγγιώδεις ρυθμούς.
onlarissa.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ