2013-02-21 21:50:36
Φωτογραφία για Στην Πάτρα Κλιμάκιο Εσωτερικών Υποθέσεων και η Οικονομική Επιθεωρήτρια του ΣΔΟΕ - Απολύονται οι τρεις υπάλληλοι που κατηγορούνται για χρηματισμό
Στα γραφεία του ΣΔΟΕ στην Πάτρα βρέθηκε σήμερα Κλιμάκιο Εσωτερικών Υποθέσεων και η Οικονομική Επιθεωρήτρια του ΣΔΟΕ έπειτα από εντολή του Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα προκειμένου να ξεκινήσει η πειθαρχική διαδικασία εις βάρος των τριών υπαλλήλων που συνελήφθησαν στη Λευκάδα και κατηγορούνται για χρηματισμό. Η συνεδρίαση ήταν μαραθώνια και διήρκεσε μέχρι τις 7.30 το βράδυ, ενώ για πολλές ώρες εξετάστηκε ο Προϊστάμενος του ΣΔΟΕ Ν.Μ. ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και τον οποίο το κλιμάκιο "ανέκρινε" εξονυχιστικά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες και για τους τρεις εφοριακούς δρομολογούνται οι διαδικασίες απόλυσής τους, ενώ χρέη προισταμένου στο ΣΔΟΕ Δυτικής Ελλάδας εκτελεί προσωρινά ο τελωνιακός υπάλληλος Άγγελος Γεωργακόπουλος, ο οποίος είναι γνωστός για το ήθος και την ακεραιότητα του χαρακτήρα του.

Σε ό,τι αφορά το τέταρτο πρόσωπο που εμπλέκει στην υπόθεση ο 57χρονος επιχειρηματίας απο τη Βόνιτσα που έκανε την καταγγελία, πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για υπάλληλο του ΣΔΟΕ που εδρεύει στον τέταρτο όροφο της Υπηρεσίας, του οποίου το επώνυμο αρχίζει από Γ. για τον οποίο ωστόσο δεν έχει αποδειχθεί εμπλοκή του στην υπόθεση.


ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΣΥΛΛΗΨΗΣ

Στα χέρια των αντρών της Ασφάλειας Λευκάδας έπεσαν δύο υπάλληλοι του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος από την Πάτρα, 58 και 54 ετών αντίστοιχα, για παθητική δωροδοκία και εκβίαση σε βάρος 57χρονου επιχειρηματία. Στο πλαίσιο της επιχείρησης προσημειώθηκε το χρηματικό ποσό των 15.000 ευρώ σε χαρτονομίσματα, το οποίο αντιστοιχούσε στο αντίτιμο που απαιτούσαν εκβιαστικά oι δύο υπάλληλοι (54 και 58 ετών) του Σ.Δ.Ο.Ε. από τον 57χρονο επιχειρηματία, προκειμένου να διευθετήσουν ευνοϊκά εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις του.

Ο 54χρονος και ο 58χρονος εντοπίστηκαν την Παρασκευή 15-2-2013 το μεσημέρι, από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λευκάδας, σε καφετέρια της πόλης, ύστερα από προσυμφωνημένη συνάντηση με τον 57χρονο επιχειρηματία, και στην κατοχή τους βρέθηκε φάκελος με το προσημειωμένο χρηματικό ποσό, που τους είχε παραδώσει, λίγη ώρα πριν, ο επιχειρηματίας.

Από την εξέλιξη της έρευνας σχηματίσθηκε δικογραφία στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και σε βάρος ενός ακόμη 58χρονου υπαλλήλου της ίδιας Υπηρεσίας, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελλήφθη, το βράδυ της Παρασκευής στην Πάτρα με την κατηγορία ότι ενεργούσε σε συνεννόηση με τους άλλους δύο υπαλλήλους.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών που πραγματοποιήθηκαν, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στις οικίες των δύο υπαλλήλων που συνελήφθησαν στη Λευκάδα, βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ και 1.920 δολαρίων στην οικία του 58χρονου και το χρηματικό ποσό των 19.360 ευρώ στην οικία του 54χρονου, ενώ στην οικία του 58χρονου υπαλλήλου που συνελήφθη στην Πάτρα, βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 46.950 ευρώ.

Πηγή: thebest
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ