2012-03-30 08:56:04
Φωτογραφία για ΕΛ.ΑΣ.: 415 προσαγωγές,15 συλλήψεις κι ένα κομμένο δάχτυλο αστυνομικού στην επιχείρηση “σκούπα”
Σε 15 συλλήψεις προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές, στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργήθηκαν την Τετάρτη στο κέντρο της Αθήνας.

Ειδικότερα... συνελήφθησαν επτά άτομα για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών, τέσσερα για ναρκωτικά, τρία για κλοπές και ένα για ληστεία. Συνολικά ελέγχθηκαν 1.023 άτομα και προσήχθησαν 415, από τα οποία 35 Έλληνες και 380 αλλοδαποί.

 Πακιστανός επιτέθηκε σε αστυνομικό της Ασφάλειας που πήγε να τον ελέγξει, τον δάγκωσε και του έκοψε ένα δάκτυλο!

Ήταν λίγο μετά τις οκτώ το βράδυ της Πέμπτης στη συμβολή των οδών Ασκληπιού και Κορυτσάς στον Πειραιά, όταν αστυνομικοί της Ασφάλειας Καμινίων έκαναν ελέγχους για παράνομους μετανάστες στην περιοχή. Εκεί εντόπισαν έναν Πακιστανό και τον πλησίασαν για να ελέγξουν τα χαρτιά του, ο αλλοδαπός αρνήθηκε και όταν οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τον προσαγάγουν στο Τμήμα για εξακρίβωση στοιχείων εκείνος, επιτέθηκε στον έναν από αυτούς, του άρπαξε το χέρι και του έκοψε το δάκτυλο με τα δόντια του.


Ο αστυνομικός μετεφέρθη στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, ενώ ο αλλοδαπός συνελήφθη.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ειδικές δράσεις για την αστυνόμευση της ευρύτερης περιοχής του κέντρου της Αθήνας. Σε καθημερινή βάση διενεργούνται στοχευμένοι έλεγχοι για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου, της μη νόμιμης μετανάστευσης, των ναρκωτικών και γενικότερα της εγκληματικότητας. Στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων που σχεδιάστηκαν από την Ελληνική Αστυνομία για την αστυνόμευση της ευρύτερης περιοχής του κέντρου της Αθήνας, από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής διενεργείται καθημερινά μεγάλος αριθμός στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων, σε διάφορες περιοχές, με τη συμμετοχή αστυνομικών από όλες τις αρμόδιες Υπηρεσίες. Ειδικότερα, χθες (28-3-2012) διατέθηκαν για τη διενέργεια των ελέγχων συνολικά (394) αστυνομικοί, σε συγκεκριμένους τομείς του κέντρου της Αθήνας. Κατά τη διάρκεια των αστυνομικών δράσεων : · Ελέγχθηκαν: (1.023) άτομα, από τα οποία (283) ημεδαποί και (740) αλλοδαποί. · Προσήχθησαν: (415) άτομα, από τα οποία (35) ημεδαποί και (380) αλλοδαποί. · Συνελήφθησαν: (15) άτομα από τα οποία:  ένα (1) για ληστεία   τέσσερα (4) για ναρκωτικά  τρία (3) για κλοπές και  επτά (7) για παράβαση του Ν. περί αλλοδαπών. · Συντάχθηκαν: δεκατρείς (13) εκθέσεις Αρχής σε βάρος ισάριθμων αλλοδαπών γυναικών για παράβαση του Ν. περί εκδιδομένων προσώπων. · Βρέθηκαν: (3) κλεμμένα οχήματα. Επιπλέον για τη συγκρότηση μεικτών κλιμακίων αντιμετώπισης του παρεμπορίου, διατέθηκαν (61) αστυνομικοί, οι οποίοι πραγματοποίησαν ελέγχους σε διάφορες περιοχές του κέντρου της Αθήνας και περιμετρικά του Οικονομικού Πανεπιστημίου (ΑΣΟΕΕ) και της Νομικής Σχολής. Στο πλαίσιο των δράσεων αυτών: · Προσήχθησαν: συνολικά (86) αλλοδαποί. · Κατασχέθηκαν: (3.347) τεμάχια ειδών παρεμπορίου. · Συνελήφθησαν: (6) αλλοδαποί από τους οποίους :  ένας (1) για κλοπή  τρεις (3) για απείθεια και αντίσταση και  δύο (2) για παράβαση του Ν. περί αλλοδαπών Οι ειδικές αυτές δράσεις θα επαναλαμβάνονται σε καθημερινή βάση, με στόχο την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παρεμπορίου, της μη νόμιμης μετανάστευσης, των ναρκωτικών και γενικότερα της εγκληματικότητας και των προβλημάτων που επηρεάζουν το κέντρο της Αθήνας. Eglimatikotita
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ