2013-02-27 11:38:02
Φωτογραφία για «ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΑΠΟΣΤΡΑΓΓΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΖΩΣΙΜΑΔΩΝ»
Τεράστιες είναι οι ποσότητες νερού που χρειάστηκε να απορροφήσει το αποστραγγιστικό σύστημα των «Ζωσιμάδων», σύμφωνα με τον Γιώργο Σουκουβέλο.

Για την πόλη των Ιωαννίνων τα έργα αντικατάστασης του αποστραγγιστικού συστήματος των «Ζωσιμάδων» αποτελούν προτεραιότητα, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Γιώργος Σουκουβέλος στον "Super FM".

Τους τελευταίους τέσσερις μήνες έχουν πέσει στην πόλη 917 χιλιοστά βροχής, σύμφωνα με στοιχεία του μετεωρολογικού σταθμού του Πανεπιστημίου στην Ανατολή, και η εταιρεία ECON 21 που συνεργάζεται με την Σούπερ Λίγκα έχει βγάλει ακατάλληλη για τη νέα σεζόν την έδρα του ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο κ. Σουκουβέλος διάβασε απόσπασμα αυτής της έκθεσης που έστειλε η Super League σε Επιτροπή Σταδίων και ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, όπου στα συμπεράσματα αναφέρονται τα εξής:

«Οι εργασίες αποκατάστασης αφορούν τη δημιουργία ενός αξιόπιστου υπόβαθρου με τη δημιουργία ενός αποστραγγιστικού δικτύου, την εγκατάσταση αμμώδους εδαφικού προφίλ κατάλληλο για ποδοσφαιρική χρήση και αντίστοιχης ποικιλίας χλοοτάπητα δόκιμου για αντίστοιχη χρήση.


Κατά τη διάρκεια των εργασιών αυτών είναι απολύτως απαραίτητη, μέσω τεχνολογίας laser, η δημιουργία ορθών κλίσεων για την απορροή των επιφανειακών ομβρίων υδάτων προκειμένου να αποφευχθεί η κατά καιρούς παρουσία πάγου στο γήπεδο.

Εκτίμησή μας είναι ότι για να βελτιωθεί το γήπεδο σημαντικά, μόλις μειωθούν οι έντονες και επανειλημμένες βροχοπτώσεις, η βελτίωση θα είναι εντελώς πλασματική εφόσον δεν λυθούν τα εγγενή προβλήματα που έχουν προαναφερθεί».

Με λίγα λόγια, η έκθεση εντοπίζει το πρόβλημα στο ότι δεν λειτουργεί το αποστραγγιστικό σύστημα.

Εγώ πήρα στοιχεία και από τη μετεωρολογική υπηρεσία του Πανεπιστημίου που αφορούν τα χιλιοστά βροχής την τελευταία διετία και το μέσο όρο που είχαμε από το 1951 ως το 1990.

Το 2011 τον Νοέμβριο είχαμε 70 χιλιοστά βροχής και το 2012 170 χιλιοστά. Τον Δεκέμβριο του 2011 είχαμε 215 χιλιοστά και του 2012 290 χιλιοστά με μ.ο. 169. Τον Ιανουάριο του 2012 είχαμε 91 χιλιοστά βροχής, φέτος 230 με μ.ο 150 και τον Φεβρουάριο πέρυσι 136 χιλιοστά, ενώ φέτος 227 ως τώρα.

Ό,τι και να υπάρχει κάτω από το χλοοτάπητα είναι δυνατόν να γίνει απορροή τέτοιων ποσοτήτων όμβριων υδάτων; Θα θέσω θέμα πριν τον αγώνα και στους αρμοδίους. Υπάρχει και η άλλη Ελλάδα εδώ. Εμείς έχουμε συνέχεια βροχές.

Μίλησα και με τον Περιφερειάρχη, πρέπει να εμπλακούν κι άλλοι φορείς. Όλοι πρέπει να συνεισφέρουμε στην επίλυση του προβλήματος. Η Περιφέρεια Ηπείρου δεν έχει τα χρήματα, αλλά αγωνίζεται ο Περιφερειάρχης για κάποια λύση για να κρατηθούν ανοιχτοί οι αθλητικοί χώροι της πόλης.

Πήγα και σε άλλο γεωπόνο στην πόλη μας, ίσως χρειαστεί να κάνουμε και μία ανάλυση από 18 σημεία του γηπέδου να δούμε τι γίνεται. Κι αυτός, πάντως επέμενε ότι είναι το αποστραγγιστικό.

Ο Περιφερειάρχης μου είπε ότι σκέφτεται να το σκεπάσει και ίσως αυτή είναι η καλύτερη λύση. Δεν θα το αφήσουμε, πάντως, έτσι το Στάδιο».

Για το ΠΕΑΚΙ ανέφερε: «Εκεί δεν υπάρχει υποδομή και γίνονται καθημερινά και προπονήσεις και αγώνες. Η ΓΓΑ δεν έχει κονδύλια και ήθελε να τα ξεφορτωθεί. Μόλις 200.000 ευρώ το χρόνο θα δίνει η ΓΓΑ Ο κ. Ιωαννίδης έχει πει ότι θέλει να δοθούν όλα τα Εθνικά Στάδια της χώρας στις Περιφέρειες».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ