2013-03-04 07:12:20
Φωτογραφία για Ο Τζον Κέρι ανακοίνωσε την χορήγηση οικονομικού πακέτου
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι κάλεσε σήμερα για «περισσότερες προσπάθειες και συμβιβασμό» προκειμένου να αποκατασταθεί η σταθερότητα και να... ξεπεραστεί η οικονομική κρίση στην Αίγυπτο, ανακοινώνοντας ταυτόχρονα τη χορήγηση βοήθειας ύψους 250 εκατομμυρίων δολαρίων. «Είναι σαφές πως χρειάζονται περισσότερες προσπάθειες και συμβιβασμός για αποκατάσταση της ενότητας, της πολιτικής σταθερότητας και της οικονομικής υγείας στην Αίγυπτο», ανέφερε ο Κέρι σε ανακοίνωση που εκδόθηκε στο τέλος μιας συνάντησης με τον πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι, λίγο προτού αναχωρήσει από το Κάιρο για το Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας.

Ο Κέρι ανακοίνωσε επίσης πως η χώρα του θα συνεισφέρει 250 εκατομμύρια δολάρια για να βοηθήσει την Αίγυπτο να ξεπεράσει τη σοβαρή οικονομική κρίση την οποία διέρχεται.

Δήλωσε πως ενημέρωσε τον Μόρσι πως η Ουάσινγκτον «θα συνεισφέρει 190 εκατομμύρια δολάρια από 450 εκατομμύρια» σε διαβούλευση με το Κογκρέσο. Εξήντα εκατομμύρια επιπλέον προβλέπονται στο πλαίσιο ενός ταμείου για τις επιχειρήσεις.


Ο Ομπάμα είχε υποσχεθεί το 2011 μια ελάφρυνση του χρέους της Αιγύπτου προς τις ΗΠΑ, το οποίο ανέρχεται σε ένα δισεκατομμύριο δολάρια, από τα οποία τα 450 εκατομμύρια βρίσκονται σε διαβούλευση ανάμεσα στο Κάιρο, στην αμερικανική κυβέρνηση και στο Κογκρέσο.

«Πρόκειται για μια ειλικρινή προσπάθεια να υποστηριχθούν οι μεταρρυθμίσεις και να βοηθηθεί ο αιγυπτιακός λαός σε δύσκολες στιγμές», είπε, προσθέτοντας πως «οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν και θέλουν να κάνουν περισσότερα».
pontikonews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ