2013-03-05 13:14:03
Φωτογραφία για XA: Συνέχιση των πιέσεων μετά την υποβάθμιση
Πτωτικές τάσεις αναμένονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών την Τρίτη μετά την υποβάθμιση της αγοράς σε "αναδυόμενη" με τις πιέσεις στις τράπεζες να συνεχίζονται καθώς δεν έχουν προσδιοριστεί ακόμη οι τελικοί όροι της ανακεφαλαιοποίησης. Η εταιρία χρηματιστηριακών δεικτών Russell Indexes υποβάθμισε το ελληνικό χρηματιστήριο σε "αναδυόμενη αγορά" από "ανεπτυγμένη". Με βάση τους δείκτες της Russell επενδύονται παγκοσμίως πάνω από 3,9 τρις δολάρια.

"Η άποψή μας είναι ότι η πίεση θα συνεχιστεί σήμερα, γι' αυτό αναμένουμε μία μέτρια συνέχεια της υποχώρησης της αγοράς", είπε η Eurobank Χρηματιστηριακή στο πρωινό της σχόλιο.

Οι πιέσεις στις τράπεζες αναμένεται να συνεχιστούν καθώς δύο μήνες πριν την ολοκλήρωση των αυξήσεων κεφαλαίου δεν έχουν καθοριστεί οι τελικοί όροι. Οι τραπεζίτες ζητούν χρονική παράταση αλλά και ευνοϊκότερους όρους.

Tο ενδιαφέρον θα προσελκύσει και η μετοχή της τσιμεντοβιομηχανίας Τιτάν που για πρώτη φορά μετά από 19 έτη ανακοίνωσε ζημιές λόγω της κατάρρευσης των οικοδομικών εργασιών στην εγχώρια αγορά.

Στο μακροοικονομικό μέτωπο, το Eurogroup ενέκρινε την Δευτέρα την δόση του Φεβρουαρίου ύψους 2,8 δις ευρώ για την Ελλάδα.

Ο γενικός δείκτης απώλεσε 2,1% την Δευτέρα κλείνοντας 969,97 μονάδες με τις τράπεζες να χάνουν 4,2%.
kerdos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ