2013-03-08 07:25:03
Φωτογραφία για Σκληρή γραμμή ΔΝΤ για την Κύπρο
Με σκληρή γραμμή εμφανίζεται το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, στις επαφές που... πραγματοποιεί στη Λευκωσία υψηλόβαθμο κλιμάκιο της τρόικας, προκειμένου να υπάρξει κατάληξη στη δανειακή σύμβαση.

Ταυτόχρονα, οι εκπρόσωποι της τρόικας στις επαφές, και ιδιαίτερα στη σημερινή συνάντηση με τον πρόεδρο Αναστασιάδη, έθεσαν επιτακτικά το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων των ημικρατικών οργανισμών, της αύξησης του εταιρικού φόρου από 10% στο 12,5%, την αύξηση στη φορολογία των χρηματοπιστωτικών αλλαγών αλλά και το «ξέπλυμα χρήματος».

Μάλιστα, καλά ενημερωμένη πηγή διατύπωσε την εκτίμηση ότι η Κύπρος «καλείται να πληρώσει την αντιπαράθεση του ΔΝΤ με την Ευρωπαϊκή Ένωση αναφορικά με την ευρωζώνη».

Εξάλλου, η Λευκωσία έχει κάνει σαφές ότι δεν τίθεται θέμα «κουρέματος» στις καταθέσεις των κυπριακών τραπεζών.

Ένα κρίσιμο θέμα είναι και αυτό της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος Αναστασιάδης θα ζητήσει από τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, κάλυψη μέρους των τραπεζικών αναγκών μέσα από τα κεφάλαια που θα λάβουν ελληνικές τράπεζες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΙΚ, το θέμα συζητήθηκε σε κατ' ιδίαν συνάντηση του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, Πανίκου Δημητριάδη, με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργο Προβόπουλο, στο περιθώριο της συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στη Φρανκφούρτη.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ