2013-03-11 12:38:04
Φωτογραφία για Λήγει η προθεσμία για ενισχυτική διδασκαλία
Σήμερα λήγει η προθεσμία για τις αιτήσεις των γονέων μαθητών, οι οποίοι ενδιαφέρονται για το πρόγραμμα της ενισχυτικής διδασκαλίας στα γυμνάσια ενώ από την επόμενη σχολική χρονιά, το πρόγραμμα θα επεκταθεί και στα λύκεια της χώρας.

Στο πρόγραμμα της ενισχυτικής διδασκαλίας θα χρησιμοποιηθούν φέτος 7.000 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, οι οποίοι θα δουλεύουν στα σχολεία από τις 4 έως τις 7 το απόγευμα, τέσσερις ημέρες την εβδομάδα.

Στόχος του προγράμματος είναι η επανένταξη των μαθητών στην εκπαιδευτική διαδικασία αλλά και η πάταξη της μαθητικής διαρροής.

Ο υφυπουργός Παιδείας Θ. Παπαθεοδώρου με έγγραφο ζητά από τους Διευθυντές Εκπαίδευσης να πραγματοποιηθούν τα παρακάτω:

«Ο Δ/ντής κάθε Περιφερειακής Διεύθυνσης να ορίσει τα μέλη της Σ.Ο.Δ.Δ.Α. σε κάθε Δ.Δ.Ε. της περιφέρειας του, σύμφωνα με την αναφερόμενη Υ.Α.

ΒΟ Δ/ντής κάθε Δ.Δ.Ε. να μεριμνήσει για την ενημέρωση των σχολικών μονάδων (Γυμνάσια).Κατόπιν να συλλέξει τις αιτήσεις των Γονέων-Κηδεμόνων, να συμπληρώσει τους πίνακες αιτούντων ανά μάθημα και ανά Σ.Κ.Ε.Δ
. και να συγκροτήσει τα αντίστοιχα τμήματα μαθημάτων ανά Σ.Κ.Ε.Δ., σύμφωνα με τα κριτήρια , τα οποία αναφέρονται στην Υ.Α.Προσοχή: σε κάθε Σ.Κ.Ε.Δ θα σχηματιστεί ένα πλήρες πρόγραμμα Ε.Δ. σύμφωνα με την παράγραφο 4 της Υ.Α. σε πρώτη φάση. Τέλος να ορίσει τους Υπευθύνους Σχολικών Κέντρων Ενισχυτικής Διδασκαλίας, στα ήδη επιλεγμένα από κάθε Περιφεριακή Διεύθυνση, και τον Υπεύθυνο Αντισταθμιστικής Αγωγής της Δ.Δ.Ε.».

sofokleousin.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Μοσχάρι σε σφολιάτα
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Μοσχάρι σε σφολιάτα
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ