2013-03-13 22:54:32
Φωτογραφία για Ολυμπιακός: Θέλει τη νίκη στη Σιένα για να έχει πλεονέκτημα έδρας στα προημιτελικά
Ο Γιώργος Πρίντεζης που εδώ καλωσορίζει τον Πέρκινς στο ΣΕΦ είναι μεγάλη απώλεια για τον Ολυμπιακό, την οποία θέλουν να καλύψουν μέσω της ομαδικότητας οι συμπαίκτες του.

Στην όμορφη Τοσκάνη, για τρίτη συνεχόμενη σεζόν θα κριθεί εν πολλοίς το ευρωπαϊκό μέλλον της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού.

Το 2011, ως απόλυτο φαβορί οι Πειραιώτες, μετά από ένα θριαμβευτικό πρώτο παιχνίδι στο ΣΕΦ (89-41) προσγειώθηκαν ανώμαλα και...κατάφεραν να αποκλειστούν από το φάιναλ φορ της Βαρκελώνης χάνοντας τα άλλα τρία παιχνίδια των προημιτελικών από τους Ιταλούς.

Πέρυσι, στην Ιταλική πόλη, και πάλι στα προημιτελικά, το μεγάλο αουτσάιντερ ήταν ο Ολυμπιακός. Όμως τα αμούστακα παιδιά του Ντούσαν Ιβκοβιτς συνέχισαν τα θαύματα (που κορυφώθηκαν στην Πόλη με την κατάκτηση του τροπαίου) και τσάκισαν τη Σιένα με 3-1 αν και με ντεζαβαντάζ έδρας.

Το παιχνίδι της Πέμπτης (21.45 – ΕΤ1) μπορεί να μην είναι αυτή τη φορά για τα πλέι-οφ αλλά κρίνει σε μεγάλο βαθμό το ποια ομάδα από τις δύο θα έχει πλεονέκτημα έδρας στα προημιτελικά. Καθώς ο νικητής αυτού του αγώνα θα αγκαλιάσει τη δεύτερη θέση.


Μάλιστα οι Ιταλοί έχοντας νικήσει και στο πρώτο χιτσκοκικό παιχνίδι (με δραματικό φινάλε και κολλημένο χρονόμετρο που επέτρεψε στον Μπράουν να πετύχει-εκπρόθεσμα- το νικητήριο καλάθι) στο ΣΕΦ και υπερτερώντας ήδη με μια νίκη αν την Πέμπτη πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα «κλειδώνουν» ουσιαστικά τη δεύτερη θέση.

Ο Ολυμπιακός ταξίδεψε στην Σιένα χωρίς τον ήρωα του περσινού τελικού και έναν από τους καλύτερους παίκτες του τον Γιώργο Πρίντεζη που τραυματίστηκε στη μέση στην προπόνηση της Τρίτης και αποχώρησε με πόνους.

«Μας πονάει η απουσία του Γιώργου αφού είναι ένας παίκτης που μας δίνει πόντους και ενέργεια. Όμως έχουμε τόσους καλούς παίκτες στην ομάδα μας που θα βγούμε μπροστά και θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε το κενό του.

Η καλή άμυνα που θα μας επιτρέψει να βγούμε πιο εύκολα στον αιφνιδιασμό είναι το μυστικό» αποφάνθηκε ο Αμερικανός Ντορόν Πέρκινς που έχει την ψυχολογία του στα ύψη αφού θα παίζει πλέον και στην Α1. Μαζί με τον συμπατριώτη του Εϊσι Λό θα έχει τη δύσκολη αποστολή να περιορίσουν τον Μπόμπι Μπράουν.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού Γιώργος Μπαρτζώκας προσανατολίζεται αναγκαστικά πλέον να χρησιμοποιήσει περισσότερο τον ανεβασμένο τον τελευταίο καιρό Πάουελ στη θέση «4» και λογικά θα πάρει χρόνο και ο Μαυροειδής.

Πάντως ο Έλληνας τεχνικός απέφυγε να χαρακτηρίσει «τελικό» το παιχνίδι: «Τελικός είναι αυτό το ματς που θα μας οδηγήσει στα πλέι οφ.

Αντίθετα μια νίκη στη Σιένα δεν μας εξασφαλίζει καν την πρόκριση. Απλά χρειαζόμαστε τη νίκη για να κάνουμε ένα σημαντικό βήμα, αλλά στη συνέχεια θα χρειαστούν και άλλες νίκες για να προκριθούμε» τόνισε και δεν έκρυψε την πίκρα του για το νέο πλήγμα τραυματισμού που έπληξε την ομάδα του: « Είναι σημαντική απώλεια του Πρίντεζη καθώς είναι σε πολύ καλή κατάσταση.

Οι αριθμοί που μας δίνει στο παρκέ είναι συγκεκριμένοι ενώ προσθέτει στην ομάδα και πάρα πολύ ενέργεια. Οι τραυματισμοί, όμως, είναι μέσα στον αθλητισμό και στο μπάσκετ με τα συνεχόμενα παιχνίδια και την κόπωση από τα πολλά ταξίδια είναι κάτι που μπορεί να συμβεί, αλλά θα πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά».

Φυσικά ο κόουτς του Ολυμπιακού δεν μπορούσε να ξεχάσει το απίστευτο παιχνίδι με τη Σιένα στον πρώτο γύρο: «Αν και είχαμε αντιδράσει λάθος στη ζώνη της Σιένα, βρεθήκαμε στο +5 μόλις 35’’ πριν το τέλος.

Όμως μετά έγιναν τρομερά πράγματα για να χάσουμε. Βέβαια από τότε έχουν αλλάξει πολλά καθώς έχουν περάσει δύο μήνες. Σε αυτό το επίπεδο θεωρώ ότι είναι βασικό να καταφέρνεις να περνάς αλώβητος από παιχνίδια όταν δεν είσαι σε καλή κατάσταση» κατέληξε ο τεχνικός των πρωταθλητών Ευρώπης.
Allinsports
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ