2013-03-13 22:55:03
Φωτογραφία για Ξάνθη: Αντί για εισιτήριο πλήρωναν με… τρόφιμα!
Ένα ιδιαίτερο αποκριάτικο μπαλταφάν για τη συγκέντρωση τροφίμων υπέρ της ενίσχυσης του Κοινωνικού Παντοπωλείου διοργάνωσε το μεσημέρι της Τετάρτης η Ομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ξάνθης και η Εμπορική Λέσχη.

Αντί εισιτηρίου οι διοργανωτές του αποκριάτικου πάρτι που απευθυνόταν πρωτίστως σε παιδιά ζητούσαν από τους πολίτες να καταθέτουν τρόφιμα, τα οποία θα γεμίσουν τα ράφια του Κοινωνικού Παντοπωλείου που έχει δημιουργηθεί από τα μέλη της Ομάδας και προσφέρει βοήθεια καθημερινά σε περισσότερες από 200 οικογένειες.

Όπως εξηγεί η πρόεδρος της Ομάδας Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Μαρή Μπεμπέκη «διοργανώσαμε αυτό το μπαλταφάν για να μαζέψουμε τρόφιμα για το Κοινωνικό μας Παντοπωλείο. Περισσότερες από 200 οικογένειες καθημερινά μας τηλεφωνούν και μας ζητούν βοήθεια και προσπαθούμε μέσω των εθελοντικών μας δράσεων να τους βοηθήσουμε όσο μπορούμε».

Η Εμπορική Λέσχη Ξάνθης διέθεσε τη μεγάλη αίθουσα του κτηρίου της για τη διοργάνωση του αποκριάτικου πάρτι, ενώ από χορηγίες συγκεντρώθηκαν εδέσματα τα οποία κοσμούσαν τον μπουφέ που είχε στηθεί στον χώρο
. Οι πολίτες που κατέφθαναν κατέθεταν για τη συμμετοχή τους τρόφιμα όπως όσπρια, ζάχαρη, λάδι ή αλεύρι, ενώ από τη μεριά τους οι διοργανωτές μοίρασαν δώρα στους παρευρισκόμενους, μετά από κλήρωση, τα οποία επιχειρηματίες της περιοχής είχαν δωρίσει για αυτόν τον σκοπό.

Αξίζει να σημειωθεί πως το δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης που λειτουργεί στην Π.Ε. Ξάνθης αποτελείται από εθελοντές που προσφέρουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους ενώ στηρίζεται αποκλειστικά από επιχειρηματίες και απλούς πολίτες που συνεισφέρουν με δωρεές. Την ίδια στιγμή ο δήμος Ξάνθης επέλεξε αντί της ενίσχυσης των εθελοντικών αυτών δράσεων να συμμετέχει ως συμπράττων φορέας μαζί με μια αθηναϊκή ΜΚΟ σε επιδοτούμενο πρόγραμμα ανάπτυξης κοινωνικών δομών, για το οποίο ωστόσο δεν θα ενισχυθούν επί της ουσίας οι Κοινωνικές Δομές του δήμου.

thrakitoday.com
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ