2013-03-13 23:03:16
Φωτογραφία για Πινγκ Πονγκ: Θρίαμβος για τις εθνικές ομάδες ανδρών και γυναικών
Ο Παναγιώτης Γκιώνης έχει κάθε λόγο να πανηγυρίζει, μια ακόμα μεγάλη νίκη της εθνικής και φυσικά την παραμονή της στα μεγάλα ευρωπαϊκά σαλόνια του πινγκ πονγκ

Αθλος των εθνικών ομάδων επιτραπέζιας αντισφαίρισης που πετυχαίνοντας σπουδαίες νίκες εξασφάλισαν την παραμονή τους στις κατηγορίες τους.

Η εθνική ομάδα των ανδρών επικράτησε με 3-1 της Ουγγαρίας στην κατάμεστη αίθουσα «STAG» στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας γνωρίζοντας την αποθέωση. Ετσι διατήρησε τη θέση της στις δώδεκα καλύτερες ομάδες της Ευρώπης παραμένοντας στην κορυφαία κατηγορία (Championship Division) του αθλήματος.

Σπουδαία ήταν η επιτυχία και της εθνικής γυναικών που επιβλήθηκε επίσης με 3-1 της Ιταλίας στην Πάρμα και παρέμεινε στη 2η κατηγορία (Challenge Division).

Αποθέωση στο ΣΕΦ

Στο ΣΕΦ παίκτες και τεχνική ηγεσία έγιναν ένα κουβάρι πανηγυρίζοντας μόλις ο Παναγιώτης Γκιώνης ολοκλήρωσε τον…περίπατό του κόντρα στον Ούγγρο Ζβίκλ (με δύο σέτ να τα παίρνει με 11-1 !) και η εθνική έφτανε στο νικηφόρο 3-1.


Ομως όλα τα λεφτά ήταν το πρώτο παιχνίδι του Γκιώνη κόντρα στον Γιάνος Γιάκαμπ με τον Ελληνα πρωταθλητή παρά το γεγονός ότι έμεινε 2-0 πίσω στα σέτ πέτυχε την ολική ανατροπή. Και μετά ανέλαβε δράση ο Καλλίνικος Κρεάνγκα για να τελειώσει το ματς και πάλι ο Γκιώνης.

Στην αναμέτρηση έδωσε σασπένς η ήττα του Παπαγεωργίου (αν και προηγήθηκε με 2-0) από τον Πατάντιους.

«Ήταν νίκη-κλειδί. Αν δεν γύριζε το ματς τότε η ψυχολογία, η αγωνιστική εικόνα, όλα γενικά θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά. Ευτυχώς ο Παναγιώτης πήρε τη νίκη και το έργο μας έγινε πιο εύκολο. Όλα τα παιδιά στάθηκαν στο ύψος της περίστασης και ήταν στο χέρι μας να νικήσουμε ακόμα και 3-0. Στη διαχείριση του αγώνα επίσης, μας βοήθησε το γεγονός ότι έχουμε βρεθεί αρκετές φορές στο παρελθόν να παίζουμε με την πλάτη στον τοίχο. Καταφέραμε να διατηρηθούμε στην αφρόκρεμα της Ευρώπης, είμαστε χαρούμενοι και από αύριο κοιτάμε τους επόμενους στόχους, ελπίζοντας πάντα να βοηθήσει περισσότερο η πολιτεία το έργο το δικό μας και όλων των ερασιτεχνικών αθλημάτων» τόνισε πανευτυχής ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Βατσακλής.

Αναλυτικά η εξέλιξη της συνάντησης:

Παναγιώτης Γκιώνης-Γιάνος Γιάκαμπ 3-2 (8-11, 7-11, 14-12, 11-5, 13-11)

Καλλίνικος Κρεάνγκα-Ντάνιελ Ζβικλ 3-0 (11-5, 11-5, 14-12)

Κώστας Παπαγεωργίου-Άνταμ Πατάντιους 2-3 (11-8, 11-5, 8-11, 9-11, 10-12)

Γκιώνης-Ζβικλ 3-0 (11-1, 11-9, 11-1)

Την πρωτιά στο γκρουπ Β κατέκτησε η Ρωσία νικώντας 3-0 εντός έδρας την Κροατία. Σε εκκρεμότητα ήταν και η τελευταία θέση του γκρουπ Α, όπου τελικά έμεινε η Σερβία (έπεσε στη Challenge) μετά την ήττα της από την Ισπανία με 3-0.

Θριάμβευσαν στην Ιταλία οι γυναίκες

Οι πανηγυρισμοί στο ΣΕΦ το βράδυ της Τρίτης είχαν αρχίσει νωρίτερα όταν ανακοινώθηκε από τα μεγάφωνα η μεγάλη επιτυχία των γυναικών.

Τα κορίτσια του Γιώργου Καρύτσα στην τελευταία αγωνιστική των προκριματικών του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος φύλαξαν τον καλύτερό τους αγώνα και με μεγαλειώδη εμφάνιση επικράτησαν στην Πάρμα της Ιταλίας με 3-1 και πήραν την 5η θέση, στέλνοντας τους αντιπάλους τους στη Standard Division.

Καθοριστικό ρόλο έπαιξαν οι δύο νίκες της Κατερίνας Τόλιου, ιδιαίτερα αυτή επί της πρώην πρωταθλήτριας στο ομαδικό, Νικολέτας Στεφάνοβα, που αποτελεί πιθανότατα τη σπουδαιότερη νίκη της καριέρας της.

«Είμαστε πολύ χαρούμενες που καταφέραμε να μείνουμε στην κατηγορία. Ξέραμε ότι το παιχνίδι ήταν στα μέτρα μας και παρουσιαστήκαμε έτοιμες.

Στον πιο κρίσιμο αγώνα του γκρουπ παίξαμε απόλυτα συγκεντρωμένα και είχαμε όλες μας αρκετά ικανοποιητική απόδοση με συνέπεια να φτάσουμε σε αυτό το πολύ σημαντικό αποτέλεσμα», τόνισε η Κατερίνα Τόλιου λίγη ώρα μετά τον αγώνα.

Η εθνική μας πήρε την 5η θέση με 6 βαθμούς στο γκρουπ Α, ενώ η Ιταλία έμεινε ουραγός χωρίς νίκη (5 βαθμοί) και υποβιβάστηκε. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2003 είχε απόψε στον πάγκο τη Τζόρτζια Πικολίν (Νο 307).

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα:

Νικολέτα Στεφάνοβα-Αγγελίνα Παπαδάκη 3-0 (11-8, 11-5, 11-7)

Ντεμπόρα Βιβαρέλι-Κατερίνα Τόλιου 0-3 (9-11, 7-11, 7-11)

Λίζα Ριντόλφι-Μαρία Χριστοφοράκη 0-3 (6-11, 6-11, 11-13)

Στεφάνοβα-Τόλιου 2-3 (4-11, 11-3, 11-13, 11-8, 6-11)

«Οι εθνικές μας ομάδες των ανδρών και των γυναικών με μεγαλειώδεις πραγματικά εμφανίσεις απέναντι σε δυνατούς, έμπειρους με μεγάλη ιστορία και παράδοση στο άθλημα αντιπάλους, κατόρθωσαν και κράτησαν στα στιβαρά τους χέρια τα κεκτημένα.

»Είμαστε περήφανοι για τις αθλήτριες και τους αθλητές μας. Κάτω από αντίξοες συνθήκες, στο βαρύ και φορτισμένο κλίμα των τελευταίων ημερών, που δημιουργήθηκε από τις ανακοινώσεις της πολιτείας για τις περικοπές των επιχορηγήσεων προς τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, έδωσαν μάχες για να προασπίσουν την αγωνιστική τους αξία και αξιοπρέπεια, για να προστατεύσουν το άθλημα που τους έχει αναδείξει και για να δώσουν, τέλος, το δικαίωμα σε όλους όσους από οποιοδήποτε μετερίζι το υπηρετούμε, να φωνάξουμε με όλη μας τη δύναμη και προς κάθε κατεύθυνση, ότι εμείς, η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση μαζί με όλα τα άλλα ερασιτεχνικά αθλήματα, είμαστε οι πιο έγκυροι πρεσβευτές της πατρίδας σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης» τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Μανώλης Κολυμπάδης.
Allinsports
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ