2013-03-17 13:08:27
Φωτογραφία για Raikkonen: Από τις ευκολότερες νίκες μου
Ο Φινλανδός ήταν ξεκάθαρος από την πρώτη στιγμή δηλώνοντας χωρίς δισταγμό μετά το τέλος των χειμερινών δοκιμών ότι η E21 είναι εξαιρετικό μονοθέσιο και πως η ψαλίδα από τους κορυφαίους αντίπαλους συνδυασμούς έχει κλείσει. 

Ούτε όρεξη για κρυφτούλι, ούτε για ψυχολογικό πόλεμο.

Ξεκάθαρες και σταράτες κουβέντες.

Και στην Αυστραλία αυτό που αρκετοί πίστευαν, αλλά ελάχιστοι τολμούσαν να πουν δυνατά, έγινε πραγματικότητα. O συνδυασμός Raikkonen - E21 ήταν αχτύπητος σε ρυθμό αγώνα φτάνοντας σε μια άνετη νίκη, κατά τα λεγόμενα πάντα του ίδιου, παρότι στις κατατακτήριες δοκιμές δεν τα πήγε και τόσο καλά σημειώνοντας μόλις τον 7ο χρόνο.

"To πλάνο μας ήταν να κάνουμε 2 pit stops, το ακολουθήσαμε κατά γράμμα και δούλεψε τέλεια. Μπορούσα να προστατεύσω τα λάστιχά μου και όποτε χρειαζόταν να κινηθώ γρήγορα. Ήταν μια από τις πιο εύκολες νίκες μου. Ελπίζω να μπορέσουμε να κάνουμε περισσότερους τέτοιους αγώνες. Είναι ωραία αίσθηση αλλά ήταν μόνο ένας αγώνας - δεν πρέπει να αλλάξουμε τον στόχο μας ή τη δουλειά μας
. Είμαστε χαρούμενοι με τη νίκη και χρειάζεται να κάνουμε πολλά ακόμα αν θέλουμε να κατακτήσουμε το Πρωτάθλημα", σχολίασε ο 33χρονος πιλότος μετά το τέλος του πρώτου αγώνα της χρονιάς, για να προσθέσει: "Από την Παρασκευή είχα καλό προαίσθημα. Είχαμε βρει έγκαιρα το κατάλληλο set-up. Κάναμε κάποιες αλλαγές και περίμενα ότι τα λάστιχα θα ήταν ok. Φυσικά ποτέ δεν ξέρεις τι κάνουν οι άλλες ομάδες. Στον πρώτο αγώνα πάντα έχεις αμφιβολίες σχετικά με το πόσους γύρους μπορείς να κάνεις με ένα σετ ελαστικών. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινάς τη νέα χρονιά. Όπως είπα όμως από τη Βαρκελώνη ήμασταν αρκετά ευχαριστημένοι με το μονοθέσιο. Όταν ήρθαμε όμως εδώ, το βελτιώσαμε κι' άλλο. Ήταν πολύ καλό καθ' όλη τη διάρκεια του 3ημέρου".

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2007 στάθηκε στην εμφάνισή του στις κατατακτήριες δοκιμές όπου σημείωσε μόλις τον 7ο καλύτερο χρόνο. "Ήταν απογοητευτικό το γεγονός ότι έκανα μόλις τον 7ο χρόνο, αλλά με τις συνθήκες που επικρατούσαν εκεί έξω δεν ήταν εύκολα τα πράγματα. Ήξερα ότι αν κέρδιζα θέσεις στην εκκίνηση, είχαμε καλή ευκαιρία να παλέψουμε για μια θέση στο βάθρο και τελικά αποδείχθηκε πως δεν ήταν και τόσο δύσκολο να τα καταφέρουμε".

Σίγουρα είναι πολύ νωρίς ακόμα για να βγουν ασφαλή συμπεράσματα, καθώς πρόκειται για ένα μαραθώνιο 19 αγώνων, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει τον τρόπο με τον οποίο ήρθε αυτή η νίκη του Raikkonen στο Albert Park. Μια νίκη πειστική, χωρίς να χρειαστεί ο παράγοντας τύχη να παίξει το δικό του ρόλο. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Μένει να δούμε σε βάθος χρόνου πως θα διαχιεριστεί αυτήν την επιτυχία η Lotus F1 και αν θα μπορέσει να στηρίξει την προσπάθεια του Φινλανδού μέχρι το τέλος παρέχοντάς του ανταγωνιστικό μονοθέσιο μέχρι το τέλος της χρονιάς. Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα πράγματα στη Formula 1 είναι τόσο ρευστά που μέσα σε λίγες μόλις μέρες μπορούν να έρθουν τα πάνω-κάτω.

By: Μιχάλης Παγκίδης
f1-madness
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ