2013-03-19 10:48:03
Φωτογραφία για «Απαντήσεις στα ερωτήματα που κάνουν όλοι»
του βουλευτή Ιωάννη Μιχελογιαννάκη

Το τελευταίο διάστημα, αρκετοί, ή μάλλον όλοι διερωτώνται, πρώτον, γιατί δεν αντιδρά η κοινωνία και δεύτερον, γιατί δεν εισπράττει όσο θα έπρεπε δημοκοπικά ο ΣΥΡΙΖΑ Δυστυχώς, εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται, ότι για άλλη μια φορά οι γνωστοί άγνωστοι του ¨μιντιακού ¨, πολιτικού και επιχειρηματικού κατεστημένου παίζουν παιχνίδια στην πλάτη του ελληνικού λαού.

Τα γνωστά άγνωστα παπαγαλάκια, υπηρέτες συμφερόντων που θέλουν να κερδίσουν από την φτώχια, από την λιτότητα, από τα δημόσια έργα , από το χρηματιστήριο , από τη δημόσια περιουσία, από τον δημόσιο πλούτο και από την απώλεια της εθνικής κυριαρχίας, καθημερινά πιπιλίζουν το Έλληνα με τα κάτωθι εκβιαστικά διλλήματα.

1. Ο Έλληνας Θα χάσει το μισθό και την σύνταξη του. Ψέμα, οι μισθοί και συντάξεις πληρώνονται από τα δημόσια έσοδα.

2. Η Ελλάδα θα φύγει από το ευρώ. Ψέμα, 1 τρις μόνο θα χάσει η Γερμανία, αλλά και οι αλυσιδωτές αντιδράσεις που θα δημιουργηθούν θα έχουν απρόβλεπτες εξελίξεις για την Ευρώπη.


3. Η χώρα θα βιώσει την άτακτη χρεωκοπία. Ψέμα, τι το χειρότερο από αυτό που ζούμε με ουρές προτεραιότητας στα σκουπίδια, με αυτοκτονίες, με 240.000 ανέργους σε 240 ημέρες κυβέρνησης.

4. Ο Έλληνας θα χάσει την προστασία του κοινωνικού κράτους – την δημόσια υγεία. Ψέμα , δεν υπάρχει καμιά δομή του κοινωνικού κράτους που να μην έχει πειραχτεί ,όσον αφορά δε την υγεία, το 1 ευρώ ανά συνταγή, τα 5 ευρώ ανά εισιτήριο, τα 25 ευρώ για εισαγωγή και τα φαρμακεία χωρίς φάρμακα το αποδεικνύουν.

5. Οι παιδεία θα χαθεί για τα Ελληνόπουλα. Οι λιποθυμίες μικρών μαθητών και τα αποτελέσματα του σχεδίου Αθηνά δείχνουν την ήδη κατάντια της παιδείας μας.

6. Θα σταματήσει η μεταρρύθμιση για αλλαγές στο πολιτικό σύστημα και θα καταλυθεί η δημοκρατία. Δυστυχώς, όλοι μας είμαστε μάρτυρες της πραγματικότητας ενός ανύπαρκτου υπουργικού συμβούλιου, των λιστών-ληστών διαφθοράς που έχουν κατακλίσει την καθημερινότητά μας, των επιτάξεων (σε 32 χρόνια είχαμε 8 επιτάξεις και τώρα σε 1 μήνα μόνο 2), των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου (σε 22 χρόνια είχαμε 24 πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και σε 8 μήνες έχουμε πάλι το ίδιο νούμερο).

7. Η Ελλάδα θα κινδυνεύσει να χάσει κυριαρχικά της δικαιώματα. Δυστυχώς, το αγγλικό δίκαιο, ο ειδικός λογαριασμός , η πολιτική για ΑΟΖ , η μη εξασφάλιση του εθνικού πλούτου, η πολιτική της Τουρκίας με αμφισβήτηση ΑΟΖ Καστελόριζου – Ρόδου, η πολιτική στα βαλκάνια για αλλαγή συνόρων , η μη σωστή αντιμετώπιση της κρίσης του Αραβικού κόσμου αποδεικνύουν το αντίθετο.

8. Η χώρα θα χάσει σημαντικές επενδύσεις. Ψέμα, με την πολιτική τους ποια επένδυση έχει γίνει έως σήμερα, δυστυχώς επενδύουν πουλώντας νερό , φως και ορυκτό πλούτο.

9. Η «αντίδραση» θα μειώσει δραματικά την τουριστική δραστηριότητα της χώρας. Η αντίδραση μας θα είναι ειρηνική δεν είναι σκοπός μας να παρεμποδίσουμε και να ενοχλήσουμε.

10. Θα δημιουργηθούν εντάσεις και βιαιοπραγίες. Έχουμε τη δυνατότητα και μπορούμε να περιφρουρηθούμε από τους γνωστούς αγνώστους και θα το κάνουμε.

11. Να ξεσηκωθούμε και μετά ποιος θα κυβερνήσει ; Όλοι ίδιοι είναι.

Αυτό θέλει ιδιαίτερη απάντηση.

• Τα 3 ενοχικά κόμματα της κυβέρνησης απέδειξαν ότι δεν μπορούν .

• Το ζητούμενο, δηλαδή το πατριωτικό αριστερό μέτωπο με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ σίγουρα δεν κουβαλάει ενοχές του παρελθόντος και λέει αλήθειες που δυστυχώς διασταυρώνονται .

• Ο κόσμος που το πλησιάζει έχει ζήσει τι σημαίνει ηγετο-κεντρικό κόμμα και τι σημαίνει νοσογόνο περιβάλλον του αρχηγού. Άρα θα μπει μπροστά στο να μην ξαναγίνουν λάθη παρελθόντος.

• Ο κόσμος που το πλησιάζει ξέρει τι σημαίνει σεβασμός στην διαφορετική γνώμη μια και η τάση – ρεύμα – δίκτυο στα ενοχικά κόμματα που ήταν πριν ποτέ δεν επιβίωσαν .

• Ο κόσμος που το πλησιάζει ξέρει τι σημαίνει διαφθορά σε κόμμα και την έχει ζήσει τόσο πολύ που στο νέο κόμμα που πάει να μπει απαιτεί έλεγχο και διαφάνεια.

• Ο κόσμος που το πλησιάζει ξέρει τι σημαίνει ανάγκη αλλαγής του πολιτικού συστήματος γιατί έζησε τα νοθευμένα εκλογικά συστήματα , έζησε τα παράλογα προνόμια , έζησε την υπεροψία, έζησε την ανάγκη να εκφραστεί επιτέλους με όρους άμεσης δημοκρατίας.

• Ο κόσμος που το πλησιάζει ξέρει τι σημαίνει σεβασμός στην κάθε θρησκεία πόσο μάλλον στην ορθόδοξη που τόσοι πολλοί φοβούνται ότι θα εκλείψει.

• Ο κόσμος που το πλησιάζει ξέρει τι σημαίνει να σέβομαι το μετανάστη, άλλωστε, αυτός ο μετανάστης τα προηγούμενα χρόνια έφτιαξε το χωράφι μας , πρόσεξε την ανήμπορη μάνα μας , έκανε όλες τις περιττές για εμάς εργασίες απλά τώρα που τα ενοχικά κόμματα μας οδήγησαν στην πείνα διεκδικούμε το ψωμί του μετανάστη.

• Ο κόσμος που το πλησιάζει ξέρει ότι αυτό που λέει ο κ. Τσίπρας, ότι επένδυση θέλει σταθερό φορολογικό περιβάλλον, έλλειψη διαφθοράς και σταθερό οικονομικό σύστημα, είναι αληθές .

• Ο κόσμος αυτός που το πλησιάζει ξέρει ότι αυτό που λέει ο κ. Τσίπρας ότι το νέο αναπτυξιακό μοντέλο πρέπει να στηριχτεί στο τουρισμό , ναυτιλία και στις εξαγωγές, είναι σωστό .

• Ο κόσμος που το πλησιάζει ξέρει πως αυτό που λέει ο κ. Τσίπρας ότι η επαναδιαπραγμάτευση του χρέους με όρους της Γερμανίας του 1953 και το κούρεμα είναι απαραίτητη λύση.

• Ο κόσμος αυτός, ξέρει ότι ο νέος τύπος υγιούς συνδικαλισμού που προτείνει ο κ. Τσίπρας, ο οποίος θα είναι αυτόνομος, μη καπελωμένος από κόμματα, διαφανής στην αντιπροσωπευτικότητα του μπορεί να εμπνεύσει ξανά τον εργαζόμενο.

Όλα τα παραπάνω αποδεικνύουν ότι οι καλοθελητές έχουν διπλό αγώνα να κάνουν, πρώτον, με τα ψέματα να μην αφήσουν το κόσμο να αντιδράσει και δεύτερον, με τις ανακρίβειες να μην αφήσουν το ΣΥΡΙΖΑ να φτάσει εκεί που πρέπει να φτάσει. Δυστυχώς-ευτυχώς είναι μάταιος ο αγώνας τους, μιας και τώρα που η δήλωση του ΔΝΤ για λάθος συνταγή, η δήλωση του κ. Γιούνγκερ, ότι τέτοια μέτρα που πήραμε στην Ελλάδα δεν θα τα ξαναπάρουμε για κανένα άλλο κράτος και προπάντων αυτό που θα βιώσει η Ελληνική κοινωνία με τα αναγκαστικά νέα μέτρα που έρχονται, θα ξαναγεμίσει τις πλατείες και ειρηνικά όλοι μαζί θα δημιουργήσουμε, επιτακτικά πλέον, ένα νέο πατριωτικό αριστερό μέτωπο που με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ θα κυβερνήσει επιτέλους την Ελλάδα και θα διεκδικήσει ένα καλύτερο αύριο. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ