2013-03-19 20:23:22
Φωτογραφία για Διαμαρτύρεται ο Αλέξης Κούγιας για το σημερινό Πειθαρχικό Συμβούλιο για τον Κορκονέα
​Την έντονη διαμαρτυρία του εξέφρασε με ανακοίνωση ο δικηγόρος του Επαμεινώνδα Κορκονέα, Αλέξης Κούγιας, για την σημερινή εκδίκαση της υπόθεσης του πελάτη του στο Πειθαρχικό Συμβούλιο. Όπως υποστηρίζει ο κ. Κούγιας «το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο, παρανόμησε εντελώς και απαγόρευσε στην δικηγόρο Βασιλική Πανταζή να εκπροσωπήσει τον Επαμεινώνδα Κορκονέα» με αποτέλεσμα η υπόθεση να εκδικαστεί ερήμην του.

O ειδικός φρουρός που έχει καταδικαστεί σε ισόβια για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου, συνέχισε να παίρνει μέρος του μισθού του ακόμη και μέσα στη φυλακή. Αν και το Πειθαρχικό Συμβούλιο έχει συγκληθεί πέντε φορές, ο δικηγόρος του Κορκονέα επικαλείτo αδυναμία να παρευρεθεί, με αποτέλεσμα να έχει καταφέρει απανωτές αναβολές στην απόφαση του συμβουλίου. Σήμερα, Τρίτη, είχε προγραμματιστεί η επόμενη σύγκληση του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια


«Σήμερα και εν μέσω της αρνητικής δημοσιότητας εκδικάστηκε ενώπιον του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της Ελληνικής Αστυνομίας, η πειθαρχική δίωξη σε βάρος του Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Για λόγους προσωπικής του ασφάλειας ο Επαμεινώνδας Κορκονέας ζήτησε να μην μεταχθεί από τις φυλακές που κρατείται και να εκπροσωπηθεί από τους πληρεξούσιους δικηγόρους του Αλέξιο Κούγια και Βασιλική Πανταζή.

Λόγω της παράστασης του κ. Κούγια σε δίκη ενώπιον του Δικαστηρίου της Λαμίας και για να μην αναβληθεί η πειθαρχική διαδικασία στο πρόσωπο του κ. Κούγια, παρέστη ενώπιον του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου, η δικηγόρος Βασιλική Πανταζή, η οποία είχε παρασταθεί και στην ποινική διαδικασία στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Άμφισσας.

Σήμερα στα πλαίσια της ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΝΟΜΙΜΩΝ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΩΝ διεξαγωγής της πειθαρχικής δίκης, για να ικανοποιηθεί το φιλοθεάμον κοινό, το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο, παρανόμησε εντελώς και απαγόρευσε στην δικηγόρο Βασιλική Πανταζή να εκπροσωπήσει τον Επαμεινώνδα Κορκονέα, παρά το ότι αυτό ρητώς επιβάλλεται από το α. 8 του ΠΔ 120/2008 που αφορά το Πειθαρχικό Δίκαιο του αστυνομικού προσωπικού.

Κατόπιν αυτής της παρανομίας, η οποία καταπατά το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα του α. 20 παρ. 2 του Συντάγματος περί της προηγούμενης ακρόασης, η οποιαδήποτε πειθαρχική ποινή ληφθεί σε βάρος του Κορκονέα Επαμεινώνδα, είναι παράνομη και είναι βέβαιο ότι όχι μόνο ο Κορκονέας δεν θα αποταχθεί, αλλά μια απλή προσφυγή ακόμα και από έναν πρωτοετή φοιτητή της νομικής, θα γίνει δεκτή και ο Κορκονέας θα επανέλθει στην υπηρεσία του, ακόμα και αν τελικά τα δύο επόμενα δικαστήρια που θα κρίνουν την υπόθεση του, ήτοι το Εφετείο Λαμίας και ο Άρειος Πάγος, τον καταδικάσουν.

Σημειωτέον ότι στον πρώτο βαθμό ο Επαμεινώνδας Κορκονέας έχει καταδικαστεί με πλειοψηφία 4 έναντι 3 και το κυριότερο απ’ όλα τα 150€ που εισέπραττε μηνιαίως αφορούν τα μεν 30€ επίδομα για την διανοητικά άρρωστη αδερφή του και τα δε 120€ είναι για να μπορέσουν να ζήσουν στις πλαγιές του Ταϋγέτου τα ηλικίας 6,8 και 10 ετών παιδιά του.

Πηγή: star
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ