2013-03-22 23:10:04
Φωτογραφία για Εξώδικο συνταξιούχου στο Υπουργείο Οικονομικών
Μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζουν χιλιάδες συνταξιούχοι, οι οποίοι λαμβάνουν τη σύνταξη τους μέσω των Κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα Λόγω των κρίσιμων εξελίξεων στην Κύπρο και με δεδομένο ότι επί μια εβδομάδα οι τράπεζες παραμένουν κλειστές, υπάρχει ανησυχία για το πως θα πληρωθεί η σύνταξη Απριλίου.

Ο φόβος έγκειται, στο ενδεχόμενο το δημόσιο να καταβάλλει τις συντάξεις στις τράπεζες, οι οποίες, με δεδομένη την ρευστή οικονομική κατάσταση μπορεί να πτωχεύσουν, αφήνοντας απλήρωτους τους συνταξιούχους, πέρα από το φόβο για τυχόν αποταμιεύσεις που μπορεί να έχουν κάποιοι.

Όπως διαβάζουμε στο ThessToday, στη Θεσσαλονίκη ο 63χρονος συνταξιούχος εκπαιδευτικός Γιάννης Αλμπάνης, έστειλε μέσω του δικηγόρου του Κ.Βουλκίδη,

εξώδικο στο Υπουργείο Οικονομικών, με το οποίο ζητά να πληρωθεί τις επόμενες συντάξεις του με εναλλακτικό τρόπο και όχι μέσω της “Λαϊκής Τράπεζας”, όπως πληρωνόταν μέχρι τώρα,


καθώς το τραπεζικό ίδρυμα αντιμετωπίζει κίνδυνο χρεωκοπίας.

O συνταξιούχος ζητάει να πληρωθεί τη σύνταξη του είτε μέσω του ταχυδρομείου, είτε μέσω εντάλματος πληρωμής από τη ΔΟΥ στην οποία ανήκει, είτε με οποιοδήποτε άλλο τρόπο κρίνει πρόσφορο αλλά ασφαλή, το υπουργείο οικονομικών.

Σύμφωνα με το δικηγόρο του συνταξιούχου, “μέσω της κλασσικής διοικητικής οδού, η αλλαγή τρόπου πληρωμής της σύνταξης, μπορεί να χρειαστεί ακόμη και 2 μήνες, χρονικό διάστημα το οποίο είναι πολύ μεγάλο και θα προκαλέσει βιοποριστικό πρόβλημα στους δικαιούχους”.

Όπως λέει ο κύριος Αλμπάνης, τόσο ο ίδιος, όσο και η σύζυγος του, όταν βγήκαν στη σύνταξη επέλεξαν να πληρώνονται μέσω της Κυπριακής τράπεζας, λόγω των ανταγωνιστικότερων επιτοκίων που προσέφερε.

Ωστόσο τώρα, αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να μην μπορεί να λάβει τη σύνταξη του, ούτε ο ίδιος, ούτε η σύζυγος, μέχρι τουλάχιστον να ξεκαθαρίσει το θέμα με τις Κυπριακές τράπεζες στην Ελλάδα. “Έχουμε πολύ μεγάλη ανάγκη, να πάρουμε σύντομα τις συντάξεις μας. Έχουμε κάνει τον προγραμματισμό μας και δεν θα μπορέσουμε να περιμένουμε πολύ ακόμη”, λέει ο 63χρονος στο Thesstoday.

Από ό,τι φαίνεται και με βάση τις επαφές που έκανε ο κύριος Βουλκίδης με το Υπουργείο Οικονομικών, δεν έχει ληφθεί μέχρι στιγμής καμία μέριμνα για τις χιλιάδες συντάξεις που καταβάλλονται μέσω των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα και ο κίνδυνος να καταβληθούν χρήματα σε τράπεζα που κινδυνεύει με λουκέτο, είναι ορατός...
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ