2013-03-24 18:59:06
Φωτογραφία για Βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του ο Ρώσος μεγιστάνας Μπόρις Μπερεζόφσκι - Aνεξήγητος ο θάνατος του, λέει η Αστυνομία
Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε πως διεξάγει έρευνα για τις συνθήκες του θανάτου του 67χρονου Μπερεζόφσκι, δεινού επικριτή του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Ο θάνατός του είναι ανεξήγητος. Ενδελεχής έρευνα είναι σε εξέλιξη», αναφέρει η αστυνομία.

«Κάποιος μας τηλεφώνησε σήμερα (το Σάββατο) στις 15.18' τοπική ώρα (17.18' ώρα Ελλάδος) που ήταν ανήσυχος για την κατάσταση της υγείας ενός άνδρα που βρισκόταν σε μια διεύθυνση στο Ασκοτ», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας πρώτων βοηθειών. «Στείλαμε ένα ασθενοφόρο και πολλά μέλη της υπηρεσίας πρώτων βοηθειών στο σημείο αυτό. Ο θάνατος του 67χρονου άνδρα επιβεβαιώθηκε επί τόπου. Ο θάνατος είναι ανεξήγητος και η αστυνομία διεξάγει έρευνα» πρόσθεσε.

Ανακοινώθηκε επίσης ότι στις έρευνες συμμετέχει ειδικά εκπαιδευμένο επιστημονικό προσωπικό της αστυνομίας. «Ειδικά εκπαιδευμένοι αστυνομικοί βρίσκονται στο πεδίο, περιλαμβανομένων ερευνητών ειδικευμένων σε πυρηνικές, ραδιολογικές, βιολογικές και χημικές (απειλές), και διεξάγουν έρευνες», σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομικής διεύθυνσης της περιφέρειας της Κοιλάδας του Τάμεση, κοντά στο Λονδίνο.


Ο θάνατος του ολιγάρχη ανακοινώθηκε από τον Τιμ Μπελ, τον εκπρόσωπό του, ο οποίος είπε ότι ενημερώθηκε από τον ρώσο δικηγόρο του μεγιστάνα, τον Αλεξάντερ Ντομπροβίνσκι.

Ο γνωστός δικηγόρος δήλωσε στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Rossia 24 πως ο ολιγάρχης αυτοκτόνησε.

«Μου τηλεφώνησαν από το Λονδίνο για να μου πουν πως το Μπερεζόφσκι αυτοκτόνησε», είπε ο δικηγόρος χωρίς να πει ποιός του έδωσε την πληροφορία. «Τον τελευταίο καιρό ήταν σε τραγική κατάσταση, ήταν καταχρεωμένος, κατεστραμμένος. Ήταν αναγκασμένος να πουλήσει τους πίνακές του και άλλα πράγματα. Από κοινούς φίλους, έμαθα ότι τους είχε ζητήσει 5.000 δολάρια για να αγοράσει ένα αεροπορικό εισιτήριο», «Ήταν ένας δύσκολος άνθρωπος. Του ήταν αδύνατο να ζήσει φτωχός; Ήταν μια κίνηση απόγνωσης; Φοβάμαι κανείς δεν θα μάθει», συνέχισε ο Ντομπροβίνσκι.

Ωστόσο ένας οικογενειακός φίλος του Μπερεζόφσκι, ο επιχειρηματίας Ντεμιάν Κουντριαβτσόφ, υποστήριξε πως δεν πρόκειται για αυτοκτονία. «Ουδείς γνωρίζει τί συνέβη. Δεν υπάρχει καμιά εμφανής ένδειξη αυτοκτονίας, καμιά αμυχή ή κατανάλωση φαρμάκου», δήλωσε στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ria Novosti.

Σύμφωνα με το ρωσικό δίκτυο Channel One, ο Μπερεζόφσκι βρέθηκε νεκρός στο μπάνιο στο σπίτι του στο Σάρεϊ. Είχε υποστεί οξύ καρδιακό επεισόδιο την περασμένη εβδομάδα.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε απόψε στο ρωσικό δίκτυο Vesti 24 ότι ο Μπερεζόφσκι είχε ζητήσει συγνώμη από τον πρόεδρο Πούτιν σε χειρόγραφη επιστολή που είχε στείλει στον ρώσο πρόεδρο πριν από περίπου δύο μήνες. Στην επιστολή του «παραδεχόταν ότι είχε κάνει λάθη για τα οποία ζητούσε συγνώμη από τον Πούτιν», από τον οποίο είχε ζητήσει να τον βοηθήσει να επιστρέψει στη Ρωσία.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ