2013-03-24 22:42:06
Φωτογραφία για Aναστασιάδης σε Λαγκάρντ: Με εξωθείτε σε παραίτηση, θα φύγω και θα το μετανιώσετε
Με καταιγιστικούς ρυθμούς μεταδίδονται οι πληροφορίες από τις Βρυξέλλες με φήμες να κάνουν λόγο ακόμη και για απειλή παραίτησης από τον Νίκο Αναστασιάδη μετά τις αφόρητες πιέσεις της Κριστίν Λαγκάρντ.

Φήμες από τις Βρυξέλλες αναφέρουν ότι ο Νίκος Αναστασιάδης στο πλαίσιο των πολύ δύσκολων διαπραγματεύσεων με την Κριστίν Λαγκάρντ και το ΔΝΤ φέρεται να της είπε «με αυτά που κάνετε με εξωθείτε σε παραίτηση. Θα φύγω και θα το μετανιώσετε».

Τα κυπριακά μέσα ενημέρωσης επιβεβαιώνουν την είδηση και τονίζουν ότι στο πλαίσιο της αυστηρής συζήτησης μεταξύ Αναστασιάδη - Λαγκάρντ ο Κύπριος Πρόεδρος αναρωτήθηκε εάν αυτός είναι ο στόχος της επικεφαλής του ΔΝΤ, δηλδή να τον εξωθήσει σε παραίτηση.

Νωρίτερα, ο Νίκος Αναστασιάδης είχε εκφράσει την κάθετη διαφωνία του στις αιτιάσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά τη συνάντησή του με τους ηγέτες της Ευρώπης, αλλά και την Κριστίν Λαγκάρντ πριν από το καθοριστικό Eurogroup.

Οι πιέσεις του ΔΝΤ είναι ασφυκτικές και η κυπριακή πλευρά διαμηνύει ότι δεν μπορεί να δεχτεί να φορτωθεί η τράπεζα Κύπρου τα εννέα δισ. ευρώ που έλαβε η Λαϊκή από τον ΕLA.

Λίγο αργότερα ο κ. Αναστασιάδης μέσω twitter έστειλε το δικό του μήνυμα τονίζοντας: «Συνεχίζουμε τις διαπραγματεύσεις. Καταβάλλουμε έντονες προσπάθειες για την Κύπρο».

Πηγή: iefimerida
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Τ-80 U/UK: H ασπίδα της Κύπρου
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Τ-80 U/UK: H ασπίδα της Κύπρου
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ