2013-03-25 22:02:06
Φωτογραφία για Πάτρα: O Παγκαλαβρυτινός Σύλλογος άνοιξε την παρέλαση - Δείτε φωτο
Την εθνική μας παλιγγενεσία και την αναγέννηση του Ελληνικού Κράτους στο πλαίσιο της 192ης επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 τίμησε με ιδιαίτερη λαμπρότητα κι εφέτος ο Παγκαλαβρυτινός, αποτίνοντας φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους ήρωες του Εικοσιένα. Αυτούς που πολέμησαν και θυσιάστηκαν, «για του Xριστού την πίστη την αγία και της πατρίδος την ελευθερία».

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, αντιπροσωπεία του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου άνοιξε την παρέλαση που έγινε στην Πάτρα, σήμερα Δευτέρα 25η Μαρτίου 2013. Φουστανελοφόροι του Συλλόγου μετέφεραν το Λάβαρο της Επανάστασης, με τη συνοδεία πολυμελούς αντιπροσωπείας.

Με την παρέλαση κορυφώθηκαν οι επετειακές εκδηλώσεις που διοργάνωσε η συμμετείχε ο Παγκαλαβρυτινός.

Συγκεκριμένα την Τετάρτη 20 Μαρτίου πραγματοποίησε λαμπρή επετειακή εκδήλωση στο Δημοτικό Θέατρο Πάτρας, με ομιλητή τον Δήμαρχο Πατρέων κ. Ιωάννη Δημαρά και την συμμετοχή των χορευτικών του Συλλόγου μας και τη χορωδία του 7ου ΕΠΑΛ Πάτρας και πλήθος κόσμου.


Την Παρασκευή 22 Μαρτίου αναπέμφθει επιμνημόσυνη δέηση στον Ανδριάντα του Παλαιών Πατρών Γερμανού στα Υψηλά Αλώνια, έγινε επίκαιρη ομιλία και κατάθεση στεφάνων. Συμμετείχαν φουστανελοφόροι των χορευτικών τμημάτων του Παγκαλαβρυτινού Πάτρας. Τιμητικά το Λάβαρο του Συλλόγου είχε προεξάρχουσα θέση και το ύψωνε ο Δημήτρης Μαντάς, ο Δημήτρης Πετρόπουλος, Νίκος Φραντζής και ο Νίκος Κατσιγιάννης. Τις εκδηλώσεις διοργάνωσε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ο Δήμος Πατρέων.

Την Κυριακή 24 Μαρτίου αντιπροσωπία του Διοικητικού Συμβουλίου συμμετείχε στις εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Δήμος Καλαβρύτων, σε συνεργασία με το Συλλόγου Λυκουριωτών για το πρώτο επαναστατικό γεγονός των Ελλήνων εναντίων των Τούρκων στην Χελωνοσπηλιά Λυκούριας.
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ