2013-04-02 20:25:56
Φωτογραφία για Ο πιο αδικημένος παίκτης του Ολυμπιακού...
Το Sport24.gr έπαιξε με τους αριθμούς και κατέληξε στο συμπέρασμα πως ο Κώστας Μήτρογλου είναι ο πιο αδικημένος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού. Είναι ο 15ος σε λεπτά συμμετοχών, παρά τους 18 κερδισμένους βαθμούς και τα 13 γκολ του σε 36 συμμετοχές, ενώ μεταξύ άλλων τον προσπερνούν Μασάντο και Μοδέστο. Διαβάστε 7 στοιχεία και δύο συμπεράσματα για τον Έλληνα επιθετικό.

Πριν καλά καλά ξεκινήσει η φετινή σεζόν, στις αρχές του περσινού καλοκαιριού (2012) συγκεκριμένα, το ερώτημα και ο γρίφος που προέκυπτε από την επιστροφή του Κώστα Μήτρογλου στο Λιμάνι, είναι ποιος θα πάρει την φανέλα του βασικού σπίτι του.

Ούτε ο Λεονάρντο Ζαρντίμ, ούτε πολύ περισσότερο ο Μίτσελ Γκονθάλεθ είχαν και έχουν ως πρώτη επιλογή τον Έλληνα επιθετικό και προτιμούν τον Ραφίκ Τζιμπούρ. Παρακάτω έχουμε αναλυτικά τα λεπτά συμμετοχής των δύο ποδοσφαιριστών στην Superleague, που επαληθεύουν τα γραφόμενά μας.


Οι εικασίες κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του περασμένου καλοκαιριού ήταν αρκετές. Θα παίζουν άραγε και οι δύο τους στην ενδεκάδα; Θα αγωνίζονται μαζί στην γραμμή κρούσης ή θα γυρνάει στα πλάγια ο Τζιμπούρ; Τα ερωτήματα απαντήθηκαν παιχνίδι με το παιχνίδι και όπως διαπιστώσαμε ο "πιστολέρο" ήταν η καλή εναλλακτική λύση που έχει για την επίθεση ο Ολυμπιακός. Είτε με τον Ζαρντίμ, είτε τώρα με τον Μίτσελ, δεν λογιζόταν ή λογίζεται ως ο βασικός φορ της ομάδας.

Ανάμεσα σε Τζιμπούρ και Μήτρογλου υπάρχει αλληλοεκτίμηση

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων.... Το ευχάριστο στην ιστορία είναι πως οι δύο ποδοσφαιριστές έχουν καλή σχέση μεταξύ τους και σε δηλώσεις τους ξεκαθαρίζουν πως τους αρέσει να παίζουν μαζί. Σε σπάνιες περιπτώσεις βέβαια τους έχει γίνει το χατίρι και ο Κώστας Μήτρογλου παρακολουθεί τα περισσότερα ματς από τον πάγκο. Προς τιμήν του, ο διεθνής φορ δεν έχει δημιουργήσει πρόβλημα και όσο κι αν διψά για να παίζει, κάνει υπομονή και περιμένει όταν θα του δοθεί ευκαιρία.

 

Ό,τι και να λέμε όμως, πρόκειται για έναν25χρονο (στην καλύτερη ποδοσφαιρική ηλικία) που έχει γνωρίσει την αμφισβήτηση και αποφάσισε να δουλέψει, να ωριμάσει και να αλλάξει προς το καλύτερο. Σε όποια ομάδα αγωνίστηκε δανεικός (σ.σ. Πανιώνιος, Ατρόμητος) έδωσε τα διαπιστευτήριά του και το φετινό καλοκαίρι περίμενε με ανυπομονησία την μεγάλη ευκαιρία. Κι αυτή δεν ήρθε τις περισσότερες φορές. Και όποτε ερχόταν, έπρεπε να δείξει το πλούσιο ταλέντο του μέσα σε 10 ή 20 λεπτά. Και τα κατάφερε, όμως προκοπή δεν είδε. Αφού μπορεί να έχει πετύχει καθοριστικά και νικητήρια γκολ, όμως παραμένει η δεύτερη επιλογή. Είχε την ατυχία βέβαια να βρει μπροστά του τον Τζιμπούρ με τα 21 γκολ σε 33 ματς, όμως σίγουρα θα μπορούσε να υπάρχει μεγαλύτερη δικαιοσύνη και ισότητα σ΄αυτό το θέμα.

Οι 18 κερδισμένοι βαθμοί και η Ευρώπη

Κάπως έτσι, φτάσαμε στο βράδυ της 31ης Μαρτίου, λίγη ώρα μετά το τέλος του αγώνα με τον ΠΑΟΚ στο "Καραϊσκάκης" (0-0). Ο Έλληνας επιθετικός ήταν η τελευταία αλλαγή του Μίτσελ στο 80' και όπως είναι λογικό δεν πρόλαβε να κάνει θαύματα. Η απόδοσή του ήταν πολύ καλή παρά τον λίγο χρόνο συμμετοχής και μάλιστα έκανε το ένα από τα δύο σουτ του Ολυμπιακού, σ΄όλο το ματς, εντός περιοχής.

Οι Πειραιώτες δεν πήραν τελικώς το τρίποντο και ο "πιστολέρο" ήταν σκασμένος στα αποδυτήρια. Η αδικία για τα 10λεπτο-20λεπτα που παίζει με τον Μίτσελ, αλλά και το γεγονός πως δεν κατάφερε να σκοράρει, τον έβγαλαν εκτός εαυτού και χτύπησε μια τζαμαρία στα αποδυτήρια, με αποτέλεσμα να κόψει λίγο το χέρι του.

Εμείς δεν θα κρίνουμε αν ήταν σωστή ή όχι η συμπεριφορά του Έλληνα επιθετικού το βράδυ της Κυριακής, όμως παρακάτω θα σας παραθέσουμε χρήσιμα στοιχεία, που αποδεικνύουν πως έχει αρκετούς λόγους για να νιώθει αγανάκτηση και συνάμα απογοήτευση. Ας τα δούμε ένα ένα:

Έχει παίξει σε 36 ματς σκοράροντας 13 φορές, όμως μονάχα τις 17 έχει ξεκινήσει βασικός. Και να σκεφτεί κανείς πως ο Ολυμπιακός έχει δώσει μέχρι στιγμής 41 παιχνίδια.Είναι ο 15ος παίκτης σε λεπτά συμμετοχής στην Superleague (1000). Προηγούνται οι Χοσέ Χολέμπας (2288),  Τζαμέλ Αμπντούν (2189), Γιάννης Μανιάτης (2179), Κώστας Μανωλάς (2068), Ραφίκ Τζιμπούρ (1938), Πάουλο Μασάντο (1897), Ρόι Κάρολ (1506), Πάμπλο Κοντρέρας (1429), Φρανσουά Μοδέστο (1408), Δημήτρης Σιόβας (1151), Λεάντρο Γκρέκο (1053), Μπάλας Μέγιερι (1043), Αριέλ Ιμπαγάσα (1015), Τάσος Παπάζογλου (1007).Μόλις 9 παίκτες έχουν λιγότερο χρόνο απ' αυτόν. Κι αυτοί είναι οι Νταβίδ Φουστέρ (928), Αβραάμ Παπαδόπουλος (281), Λιούμπομιρ Φέισα (915) που αντιμετώπισαν πρόβλημα τραυματισμού, οι Μάρκο Πάντελιτς (82), Χουάν Πάμπλο Πίνο (172), Ντρισά Ντιακιτέ (378) που θεωρούνται "τελειωμένοι" και το νέο αίμα που αποτελείται από τους Μπάμπη Λυκογιάννη (221), Παναγιώτη Βλαχοδήμο (554), Γιάννη Φετφατζίδη (283).Παρά το γεγονός πως ο Τζιμπούρ έχει 938 λεπτά συμμετοχής περισσότερα από τον Μήτρογλου (σχεδόν τα διπλάσια), ο Έλληνας φορ έχει μόλις 10 τελικές προσπάθειες περισσότερες (66 έναντι 56). Ο "πιστολέρο" είναι μάλιστα 5ος σε τελικές προσπάθειες στην φετινή Superleague. Κι όλα αυτά δίχως να είναι η πρώτη επιλογή για την γραμμή κρούσης.Έχει χαρίσει 6 βαθμούς στην ομάδα του, αφού ήταν ο σκόρερ στο Αστέρας Τρίπολης - Ολυμπιακός (0-1) και στο Κέρκυρα - Ολυμπιακός (0-1).Αν μπούμε στην νοοτροπία των Άγγλων, οι οποίοι θεωρούν πολύ σημαντικό τον παίκτη που βάζει το πρώτο γκολ σ' ένα ματς, ανοίγοντας ουσιαστικά τον δρόμο της νίκης για την ομάδα του, τότε ο Μήτρογλου έχει προσφέρει περισσότερους βαθμούς. Συγκεκριμένα, άνοιξε το σκορ στο ΠΑΣ Γιάννινα - Ολυμπιακός (1-2), στο Ολυμπιακός - ΟΦΗ (2-0), στο Ολυμπιακός - Κέρκυρα (2-0) και στο Ολυμπιακός - Βέροια (3-0). Προσθέστε λοιπόν άλλους 12 βαθμούς και σύνολα φτάνουμε τους 18 βαθμούς που πήρε ο Ολυμπιακός χάρη σε γκολ του Κώστα Μήτρογλου. Επιπλέον είναι και το ματς με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ που είχε σκοράρει 2 από τα 4 γκολ της ομάδας του, ενώ κέρδισε το πέναλτι με το οποίο άνοιξε το σκορ με εύστοχη εκτέλεση ο Αμπντούν.Σ' ό,τι αφορά στην Ευρώπη, ο Έλληνας επιθετικός ήταν ο πρωταγωνιστής της ομάδας του, καθώς ο Τζιμπούρ είτε ήταν τραυματίας, είτε ήταν άσφαιρος. Στην έδρα της Άρσεναλ είχε πετύχει το γκολ της ισοφάρισης στο τελικό 3-1, με την Μονπελιέ έβαλε το γκολ της νίκης στο 90', με τους Γάλλους στο "Καραϊσκάκης" κλείδωσε το τρίποντο με το 3-1 στο 83', ενώ με την Άρσεναλ στο Φάληρο σκόραρε το τέρμα της νίκης ένα λεπτό μετά την είσοδό του (2-1)!

Το παράδοξο στην όλη υπόθεση είναι πως ο Κώστας Μήτρογλου, είναι ο κατάλληλος ποδοσφαιριστής απέναντι σε κλειστές άμυνες και παρά το γεγονός πως όλες οι ομάδες στην Ελλάδα έπαιξαν και παίζουν αμυντικά κόντρα στον Ολυμπιακό, ακόμη δεν έχει βρει θέση βασικού.

Εν κατακλείδι, είναι σίγουρα ο καλύτερος 12ος παίκτης της Superleague. Φυσικά αυτό ο τίτλος δεν φτάνει στον Κώστα Μήτρογλου και σε καμία περίπτωση δεν καλύπτει τις προσδοκίες του. Απολύτως λογικό  http://www.sport24.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ