2013-04-03 13:01:29
Φωτογραφία για Όχι στην εκποίηση του Μικρού Καβουρίου και του Αστέρα ψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο...!!!
Το όχι του Δημοτικού Συμβουλίου Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης στην εκποίηση της χερσονήσου του Μικρού Καβουρίου και το μήνυμα που πέρασε ότι ”οι επίδοξοι μνηστήρες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι 

 ... ο λαός της περιοχής μας και η Δημοτική αρχή θα αντισταθούν με νομικά μέσα αλλά και δυναμικές ενέργειες και εν τέλη θα ανατρέψουν την εκποίηση της έκτασης” δείχνει ότι ο δήμος μαζί με φορείς και συλλογικότητες της περιοχής προετοιμάζονται για ένα “θερμό” καλοκαίρι.

Σήμερα στις 7.30 μμ στο δημαρχείο Βούλας υπάρχει ανοιχτή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για συγκρότηση Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα με τη συμμετοχή του Δημοτικού Συβουλίου και των συλλογικοτήτων του Δήμου.

Στη διάρκεια της ίδιας συνεδρίασης, το Δημοτικό Συμβούλιο τάχθηκε, επίσης ομόφωνα, κατά των σχεδίων της ΕΤΑ να προχωρήσει, ερήμην της τοπικής κοινωνίας, στο έργο «Κατασκευή και λειτουργία Εγκαταστάσεων Ειδικής Τουριστικής Υποδομής στην ελεύθερη παραλία Βάρκιζας».


Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου του Δήμου Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Με ένα ηχηρό «όχι» απάντησε το Δημοτικό Συμβούλιο Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης, στα σχέδια που απειλούν με υποβάθμιση το παραλιακό μέτωπο της περιοχής.

Κατά τη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης 19 Μαρτίου, το Δημοτικό Συμβούλιο, εγκρίνοντας ομόφωνα το σχέδιο ψηφίσματος που κατατέθηκε από το σύνολο των αρχηγών των δημοτικών παρατάξεων, κατήγγειλε την εκποίηση της χερσονήσου του Μικρού Καβουρίου με τις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου ΑΣΤΗΡ. Όπως αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο ψήφισμα:

«Θεωρούμε πρωτοφανή και απαράδεκτη την παγκόσμια πρωτοτυπία εκποίησης ακόμα και του αρχαιολογικού χώρου. Ο Δήμος μας θα αντισταθεί με όλες τις δυνάμεις του σε όλα τα σχέδια που αλλοιώνουν την φυσιογνωμία της περιοχής μας με την εκποίηση της έκτασης ή την αλλαγή των χρήσεων γής ή την τροποποίηση των όρων δόμησης. Οι επίδοξοι μνηστήρες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ο λαός της περιοχής μας και η Δημοτική αρχή θα αντισταθούν με νομικά μέσα αλλά και δυναμικές ενέργειες και εν τέλη θα ανατρέψουν την εκποίηση της έκτασης.»

Επίσης, το Δημοτικό Συμβούλιο καταδίκασε την αδικαιολόγητη απόλυση των εργαζομένων στην ξενοδοχειακή εταιρεία ΑΣΤΗΡ και κάλεσε τη διοίκησή της να τις ανακαλέσει άμεσα και να πάψει να τροποποιεί επί το δυσμενέστερο τις συμβάσεις εργασίας.

Στη διάρκεια της ίδιας συνεδρίασης, το Δημοτικό Συμβούλιο τάχθηκε, επίσης ομόφωνα, κατά των σχεδίων της ΕΤΑ να προχωρήσει, ερήμην της τοπικής κοινωνίας, στο έργο «Κατασκευή και λειτουργία Εγκαταστάσεων Ειδικής Τουριστικής Υποδομής στην ελεύθερη παραλία Βάρκιζας». Για το λόγο αυτό, προτρέπει το Περιφερειακό Συμβούλιο να μη λάβει καμία απόφαση γνωμοδότησης επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του συγκεκριμένου έργου, μέχρι να κατατεθεί η μελέτη του Δήμου Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης για την ήπια ανάπλαση της Ανατολικής Παραλίας της Βάρκιζας.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης, κ. Σπύρος Πανάς, «Εμείς αντιλαμβανόμαστε ένα διαφορετικό μοντέλο αξιοποίησης και ανάδειξης του παραλιακού μετώπου του Δήμου μας. Ένα μοντέλο όπου τον πρώτο λόγο θα τον έχουν οι τοπικές κοινωνίες κι όχι Α.Ε., που στόχο θα έχουν την επίτευξη οικονομικού οφέλους για να καλυφθούν οι μαύρες τρύπες του χρέους. Καμία αξιοποίηση δεν είναι δυνατόν να προχωρήσει, αν δεν καλύπτει δύο βασικές προϋποθέσεις: την αποδοχή της πλειοψηφίας των τοπικών κοινωνιών και την ανάγκη προστασίας της φυσιογνωμίας του παραλιακού μετώπου μέσα από την προώθηση «πράσινων» χρήσεων και όχι την παράδοσή του σε εμπορικά και επιχειρηματικά συμφέροντα.

Στο Δήμο Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης η προστασία του περιβάλλοντος είναι κορυφαία προτεραιότητα, τόσο της δημοτικής αρχής όσο και των πολιτών. Το παραλιακό μέτωπο είναι αναπόσπαστο κομμάτι της φυσιογνωμίας της πόλης μας, είναι κομμάτι της καθημερινότητας, της ποιότητας ζωής όλων μας. Είμαστε αποφασισμένοι να το προστατέψουμε και να το αναδείξουμε με υπεύθυνο και βιώσιμο τρόπο. Δεν θα αφήσουμε αυτή την προσπάθεια να προχωρήσει ερήμην μας. Δεν θα αφήσουμε να πέσει θύμα της γραφειοκρατίας, της επικάλυψης αρμοδιοτήτων και των αργοκίνητων ρυθμών του κράτους. Και κυρίως, δεν θα αφήσουμε να γίνει «τσιμέντο», στο πλαίσιο μιας κακώς νοούμενης αξιοποίησης.»

Τέλος, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου συγκροτήθηκε Διαπαραταξιακή Επιτροπή, η οποία θα επεξεργαστεί και θα καταθέσει στην επόμενη συνεδρίαση προτάσεις, με στόχο την οργάνωση των ενεργειών του Δήμου και των πολιτών ενάντια σε σχέδια υποβάθμισης του παραλιακού μετώπου.

Στην Επιτροπή συμμετέχει ο Δήμαρχος, κ. Σπύρος Πανάς, καθώς και εκπρόσωποι όλων των Δημοτικών Παρατάξεων. Συγκεκριμένα, στην επιτροπή συμμετέχουν οι κ.κ. Σίνα – Χόβρη Μαρία, Δαβάκης Δημήτρης, Αργυροπούλου Λυδία, Δήμας Ιωάννης, με αναπληρωτή τον κ. Κωνσταντέλλο Γρηγόριο, Κάσδαγλης Ανδρέας, με αναπληρωτή τον κ. Σωτηρόπουλο Ιωάννη, Καπετανέας Παναγιώτης, με αναπληρωτή τον κ. Σκουμπούρη Ιωάννη, Αποστολάτος Άγγελος και Πασακυριάκος Κωνσταντίνος. 
notia.gr 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ