2013-04-04 08:57:26
Φωτογραφία για «Καλή ιδέα η απολογία στην Τουρκία», γιατί όμως Mr. Pipes;
«Το Ισραήλ απολογήθηκε στην Τουρκία. Αγαπητέ πρωθυπουργέ, σας είμαστε ευγνώμονες, που επιτρέψατε στη χώρα σας να ζήσει μιας τέτοια υπερηφάνεια»

 

Βλέποντας τον τίτλο της ανάλυσης ενός γνωστού για τις «σκληρές» απόψεις του απέναντι στον ισλαμισμό,αναλυτή του οποίου αναλύσεις έχουμε φιλοξενήσει και στο παρελθόν, ήταν λογικό να απορήσουμε. Όταν διαβάσαμε όμως το άρθρο του Ντάνιελ Πάιπς, το επιχείρημα έγινε ξεκάθαρο Όταν έμαθε την είδηση, λέει ο Πάιπς, τη βρήκε σε μια πρώτη ανάγνωση «αποκρουστική» και ότι η συγνώμη θα τροφοδοτούσε την τουρκική αλαζονεία και «αίσθηση μεγαλείου». Στην Τουρκία και την πρωτεύουσα Άγκυρα, ήδη είχαν αναρτηθεί αφίσες με τον Ερντογάν σε μεγάλο μέγεθος και σημαντικά μικρότερο τον κατηφή Νετανιάχου, στις οποίες αναφερόταν «Το Ισραήλ απολογήθηκε στην Τουρκία. Αγαπητέ πρωθυπουργέ, σας είμαστε ευγνώμονες, που επιτρέψατε στη χώρα σας να ζήσει μιας τέτοια υπερηφάνεια»! Τεράστιο κόμπλεξ, θα σκεφτόταν αυτόματα ο νορμάλ παρατηρητής (δικό μας σχόλιο αυτό…).


Αφού αναφέρει όσα υπεροπτικά είπε ο Ερντογάν στο τουρκικό Κοινοβούλιο, καθώς επίσης και τις αντιδράσεις για το στιλ του Τούρκου «σουλτάνου», ο αναλυτής καταλήγει:

«Ίσως τελικά η απολογία να ήταν καλή! Για μια σχετικά χαμηλή τιμή – μερικές λέξεις – οι Ισραηλινοί και άλλοι κέρδισαν πιο βαθιά γνώση για τον τρόπο σκέψης της τουρκικής ηγεσίας. Δεν είναι το ότι υποφέρουν από πληγωμένη υπερηφάνεια, αλλά ότι είναι ισλαμιστές ιδεολόγοι με μια φιλόδοξη ατζέντα. Εάν η άστοχη απολογία το καθιστά αυτό προφανές σε περισσότερους παρατηρητές, σε αποζημιώνει σε ένα βαθμό και πιθανόν να μετατραπεί σε καθαρό κέρδος».

Είπατε τίποτα;

 

defence-point
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Στον πάγο η ΑΟΖ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Στον πάγο η ΑΟΖ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ