2013-04-04 15:22:43
Φωτογραφία για Συρία: Κατηγορεί την Ιορδανία για εκπαίδευση ανταρτών στο έδαφός της
Η Δαμασκός καλεί το Αμμάν να μην «παίζει με τη φωτιά»

Έντονη κριτική στο καθεστώς της Ιορδανίας άσκησαν σήμερα τα συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης, κατηγορώντας το Αμμάν ότι φιλοξενεί στο έδαφός του στρατόπεδα εκπαίδευσης ανταρτών της συριακής αντιπολίτευσης, με την αρωγή των ΗΠΑ.

Μάλιστα, η Δαμασκός τονίζει ότι η Ιορδανία κινδυνεύει να πέσει «στον κρατήρα του ηφαιστείου» της εσωτερικής συριακής σύγκρουσης.

Οι συριακές προειδοποιήσεις προς το Αμμάν μεταδόθηκαν από το κρατικό ραδιόφωνο της Δαμασκού, ενώ περιλαμβάνονται και στο κύριο άρθρο της κυβερνητικής εφημερίδας Αλ Θαούρα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Associated Press.

Η Ιορδανία έχει εκφράσει φόβους ότι η Συρία πιθανόν να κάνει χρήση χημικών όπλων εναντίον της, ενώ ορατός είναι κατά το Αμμάν και ο κίνδυνος για φονικές επιχειρήσεις από οπαδούς του καθεστώτος Άσαντ ή μέλη της λιβανικής σιιτικής Χεζμπολάχ σε ιορδανικό έδαφος.


Το μικρό βασίλειο της Μέσης Ανατολής φιλοξενεί, σύμφωνα με αξιωματούχους των ΗΠΑ, της ΕΕ και αραβικών χωρών, στρατόπεδα εκπαίδευσης ανταρτών από τον Οκτώβριο του 2012.

Οι περισσότεροι εκ των εκπαιδευόμενων είναι κοσμικοί σουνίτες από φυλές της κεντρικής και νότιας Συρίας, καθώς και άνδρες οι οποίοι υπηρετούσαν παλαιότερα στο στρατό και στην αστυνομία του καθεστώτος Άσαντ.

Οι συγκεκριμένοι αντάρτες προορίζονται για τη διασφάλιση των συνόρων Συρίας – Ιορδανίας, ενώ θεωρούνται και αντίβαρο στους ισλαμιστές ενόπλους, οι οποίοι παίζουν όλο και μεγαλύτερο ρόλο εντός του συριακού αντάρτικου.

Η Ιορδανία διευκολύνει επίσης τις παραδόσεις όπλων σε ομάδες μετριοπαθών σύρων ανταρτών.

Ναυτεμπορική
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ