2013-04-04 16:08:03
Φωτογραφία για Η Toyota μέσω της Lexus στη Formula 1;
Από το 2015 και με οδηγό τον Kamui Kobayashi! 

Δημοσιεύματα του ξένου Τύπου που κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο θέλουν την Toyota να εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο επιστροφής της στη Formula 1 από το 2015, μέσω της Lexus.

Ο ιαπωνικός Κολοσσός αποχώρησε από το σπορ το 2009 μετά από 8ετή παρουσία κατά τη διάρκεια της οποίας τα αποτελέσματα δεν ήταν τα αναμενόμενα (σ.σ. 13 παρουσίες στο βάθρο, 3 pole positions, 3 ταχύτεροι γύροι αγώνα σε 140 συμμετοχές σε GP).

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μάλιστα, ο ένας από τους δύο οδηγούς της ομάδας θα είναι ο Kamui Kobayashi, ο οποίος είχε κάνει το ντεμπούτο του στο σπορ το 2009 με την ιαπωνική φίρμα και που φέτος έμεινε εκτός γκριντ.

Όπως αναφέρουν τα ρεπορτάζ, οι λόγοι που κάνουν την Toyota να σκέφτεται την επιστροφή της στη Formula 1 μέσω της Lexus είναι δύο: πρώτον γιατί ο άμεσος ανταγωνιστής της φίρμας, η Infiniti, έχει κάνει δυναμική είσοδο στο σπορ αποτελώντας τον βασικό σπόνσορα της Red Bull και δεύτερον γιατί η Lexus δίνει έμφαση στην εξέλιξη υβριδικών τεχνολογιών και μέσω της F1 θα μπορέσει να τις προωθήσει.

Θυμίζουμε ότι πολύ κοντά στην επιστροφή της στο σπορ ως προμηθευτής κινητήρων βρίσκεται η Honda η οποία λέγεται πως έχει ήδη συμφωνήσει με τη McLaren By: Βασίλης Τριάντης
f1-madness
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ