2013-04-10 10:50:45
Φωτογραφία για ΠΑΜΕ ΓΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΣΤΟ... ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΘΡΥΛΕ ΜΟΥ!
Ο Ολυμπιακός υποδέχεται σήμερα (21:00, NS 3) την Εφές Αναντολού στο ΣΕΦ στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τους «8» της Ευρωλίγκας και όπως είναι φυσικό στόχος για τους πρωταθλητές Ελλάδας και Ευρώπης είναι μόνο η νίκη και τίποτα άλλο!

Η διαδρομή για τον Ολυμπιακό ξεκινά και προορισμός της δεν είναι άλλος από το Λονδίνο, όπου θα διεξαχθεί το Final-4 της Ευρωλίγκας. Οι ερυθρόλευκοι φιλοξενούν στο ΣΕΦ την Εφές στο πρώτο τους παιχνίδι για τους προημιτελικούς Στόχος για τον Ολυμπιακό δεν μπορεί να είναι άλλος από τη νίκη και αυτό «βγαίνει» από τις δηλώσεις όλων που κάνουν λόγο ουσιαστικά για έναν… τελικό. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν έχει κάποιο νέο αγωνιστικό πρόβλημα να αντιμετωπίσει και έτσι μπορεί να καταστρώσει τα πλάνα του χωρίς... «πονοκε»άλους», ενώ είναι πολύ πιθανό να πάρει ξανά θέση στην 12άδα ο Κατσίβελης που τα πήγε εξαιρετικά πάνω στον Πλάνινιτς στο ματς με τη Χίμκι.

Από την άλλη πλευρά, οι Τούρκοι, έχοντας πλέον κανονικά στο παιχνίδι τους και τον Βούγιασιτς που επέστρεψε στην δράση, τονίζουν ότι θέλουν ένα από τα δύο ματς στο ΣΕΦ και ότι θα κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν για να πετύχουν τον στόχο τους. Εξάλλου, ο Μαχμούτι ακόμα και στο ματς με την Ρεάλ για την τελευταία αγωνιστική του Top-16 (ειδικά όταν η διαφορά ξέφυγε) έδειξε να δοκιμάζει κάποια αμυντικά «τρικ» εν όψει Ολυμπιακού.

Στον τομέα της προϊστορίας το συγκεκριμένο ζευγάρι παρουσιάζει ξεχωριστό ενδιαφέρον αφού επί της ουσίας η έδρα δεν έχει παίξει ρόλο. Στα 20 ματς, οι δύο ομάδες έχουν από δέκα νίκες εκ των οποίων πέντε εντός και πέντε εκτός Είναι άκρως σημαντικό οι πρωταθλητές να υπερασπιστούν την έδρα τους. Να πάρουν το απαραίτητο προβάδισμα στη σειρά και επιπλέον να μεταφέρουν την πίεση και το άγχος εξ ολοκλήρου στην Εφές για το ματς της Κωνσταντινούπολης.

Στον Ολυμπιακό θέλουν να εφαρμόσουν στο απόλυτο το παιχνίδι τους και να επιβάλουν το ρυθμό τους. Τα πάντα ξεκινάνε από την άμυνα και την πίεση που θα αποφέρουν οι ερυθρόλευκοι στους παίκτες της τούρκικης ομάδας. Στο να τους εγκλωβίσουν, να καταστρέψουν τα συστήματά τους και να μην τους αφήσουν να βρουν ρυθμό.

«Κλειδί» στην αμυντική λειτουργία της ομάδας, σαφέστατα και θα είναι ο έλεγχος δράσης του Τζόρνταν Φάρμαρ, με τον Λο να αναμένεται να περάσει ώρα πάνω του (στο ματς του ΣΕΦ τον είχε πάει εξαιρετικά) αλλά και τον Γιώργο Μπαρτζώκα να εναλλάσσει παίκτες πάνω στον Αμερικανό (Σλούκας, Κατσίβελης) ώστε να τον κουράσει. Φυσικά Εφές δεν είναι μόνο ο Φάρμαρ, κάτι που γνωρίζουν άπαντες και ιδιαίτερα ο Μπαρτζώκας, ο οποίος το έχει επισημάνει χαρακτηριστικά, οπότε απαιτείται συνολική δράση στην άμυνα και γρήγορες περιστροφές.

Από την πλευρά τους οι οπαδοί του Ολυμπιακού έχουν… εξαφανίσει λίγες ώρες πριν το ματς με τους Τούρκους, 8.000 εισιτήρια και όπως όλα δείχνουν το ΣΕΦ θα «βράζει»! Όπως αξίζει στους πρωταθλητές!

Οι ερυθρόλευκοι χρειάζονται τον κόσμο στο πλευρό τους περισσότερο από ποτέ φέτος, αφού βρίσκονται σε μία πολύ κρίσιμη «καμπή» της σεζόν και είναι δεδομένο, ότι ένα γεμάτο ΣΕΦ θα δώσει άλλη δυναμική στον Ολυμπιακό και παράλληλα ώθηση στους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα να κάνουν το 1-0 στην σειρά και την Παρασκευή να διπλασιάσουν τις νίκες τους.

Σήμερα θα συνεχιστεί η διάθεση των εισιτηρίων της αναμέτρησης, από τις 10:00 το πρωί στα εκδοτήρια του ΣΕΦ, ως την έναρξη του αγώνα.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης είναι αποφασισμένοι μπροστά στον πύρινο κόσμο τους να επιβάλλουν τον ...δικό τους νόμο στο παρκέ του ΣΕΦ και να επιβεβαιώσουν στην πράξη την έκδηλη ανωτερότητά τους απέναντι στην τουρκική ομάδα! Η επιβολή του ρυθμού, ο τομέα των ριμπάουντ, το πάθος και η διάθεση για την νίκη, αναμένεται να διαδραματίσουν καταλυτικό ρόλο στην έκβαση του αγώνα.

ΠΑΜΕ ΓΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΣΤΟ... ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΘΡΥΛΕ ΜΟΥ!
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ