2013-04-17 18:46:52
Φωτογραφία για Ευαγγελάτος: «Στενά τα περιθώρια για την ΑΕΚ»
Ο δικηγόρος, Κίμων Ευαγγελάτος μίλησε για τις πιθανότητες που έχει η ΑΕΚ να δικαιωθεί με την παραμονή της στη Superleague.

Ο δικηγόρος και ειδικός στο αθλητικό δίκαιο, Κίμων Ευαγγελάτος μίλησε στον NOVA ΣΠΟΡ FM αναφορικά με την περίπτωση της ΑΕΚ.

Αναλυτικά, ο Κίμων Ευαγγελάτος μίλησε για:

-τις πιθανότητες της ΑΕΚ να δικαιωθεί: 

«Είμαι ΑΕΚτζής και θα ήθελα να δώσω πολλές περισσότερες πιθανότητες για τη σωτηρία της ομάδας, αλλά δεν ξέρω τι θα ήταν πραγματικά καλύτερο για την ΑΕΚ. Τα περιθώρια είναι πάρα πολύ στενά γιατί ο κανονισμός είναι σαφής. Το τι έγινε στο Βέροια-Άρης κι αν ένας διαιτητής επέλεξε να το συνεχίσει δεν είναι φωτεινό παράδειγμα. Όποτε διεκόπη παιχνίδι με υπαιτιότητα κάποιας ομάδας, όπως έγραψε ο διαιτητής στο φύλλο αγώνος και στο ματς της ΑΕΚ με τον Πανθρακικό, υπήρχαν οι προβλεπόμενες τιμωρίες με αφαίρεση βαθμών».

-το αν είναι εφικτό να υπάρχει ανταπόδειξη για το φύλλο αγώνος: 


«Τα περιθώρια είναι πάρα πολύ στενά, γιατί η διάταξη δεν αφήνει κανένα περιθώριο ερμηνείας. Το φύλλο αγώνος δεν χωρά ανταπόδειξη. Πολλές φορές προσπαθήσαμε να ανταποδείξουμε κάτι που ήταν αντίθετο στο φύλλο αγώνος, αλλά δεν ήταν δυνατό αυτό. Θεωρώ ότι είναι λάθος να μη χωρά ανταπόδειξη το φύλλο αγώνος, αν υπάρχει έκθεση αστυνομίας που αναφέρει κάτι διαφορετικό όπως σε αυτή την περίπτωση, αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Δεν γίνεται αντιπαραβολή του φύλλου αγώνος με την έκθεση της αστυνομίας. Ο διαιτητής διέκοψε οριστικά το ματς κι έγραψε αυτά που έγραψε στο φύλλο αγώνος κι από τη στιγμή που δεν έκανε συμπληρωματική έκθεση, τα περιθώρια είναι στενά για την ΑΕΚ».

-το αν αποδειχτεί πως δέχτηκε απειλές για να μην αρχίσει το ματς ο διαιτητής Τριτσώνης:

«Αν πάει και καταθέσει ο κ. Τριτσώνης ότι δέχτηκε απειλές, μπορούμε να λέμε ότι υπάρχει επιχείρημα που μπορεί να σταθεί. Αλλιώς δεν μπορούμε να λέμε αόριστα πράγματα».

-τα χρέη της ΑΕΚ σε περίπτωση υποβιβασμού στη Football League ή τη Football League 2: 

«Αν πέσει στη Football League τα χρέη παραμένουν κανονικά. Υπάρχουν διαφορετικές ποινικές ευθύνες αν πέσει η ομάδα στη Football League 2. Ο σύλλογος θα οδηγηθεί σε λύση ως ΠΑΕ και θα γίνει ερασιτεχνικό σωματείο. Χρέη στον Ερασιτέχνη δεν μεταβιβάζονται, η εκκαθάριση διαρκεί ως 30 μήνες και αν η ΑΕΚ ξανανέβει εντός περιόδου 30 μηνών θα πρέπει να πάρει το παλιό ΑΦΜ. Τα χρέη προς το Δημόσιο πηγαίνουν σε φυσικά πρόσωπα. Αν είναι βεβαιωμένα μετά το νόμο 3943 του 2011 υπάρχουν κακουργηματικές διώξεις ανάλογα το ποσό και το αν είναι από ΦΠΑ ή από φορολογία εισοδήματος. Το θέμα είναι αν έχουν βεβαιωθεί αυτά τα χρέη κι αν έχουν ασκηθεί παλιές διώξεις. Δεν έχω εικόνα για να ξέρω από πού είναι τα χρέη και πότε βεβαιώθηκαν».
Allinsports
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ