2013-04-17 18:49:05
Φωτογραφία για Τριτοκοσμικές εικόνες στα Λιμάνια της Ξάνθης – Δεν υπάρχουν ούτε τουαλέτες!
Τριτοκοσμική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί στο σύνολό της η εικόνα που παρουσιάζουν τα δύο Λιμάνια της Ξάνθης, στα Άβδηρα και στο Πόρτο Λάγος, λόγω των... βασικών ελλείψεων σε υποδομές που λειτουργούν αποθετικά για τον τουρισμό και αποτελούν ένα χρόνιο πρόβλημα των αλιέων της περιοχής.

Τα προβλήματα αυτά που σχετίζονται πρωτίστως με την έλλειψη υλικοτεχνικών υποδομών στα Λιμάνια αλλά και με το κύμα κλοπών που θέρισε στην κυριολεξία τις τσέπες των αλιέων της περιοχής, τέθηκαν επί τάπητος σε συνάντηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων που πραγματοποιήθηκε προσφάτων στο Πόρτο Λάγος. «Το πιο βασικό πρόβλημα απ’ όλα είναι το θέμα της υγιεινής. Δεν είναι δυνατόν ούτε στα Άβδηρα ούτε στο Πόρτο Λάγος να μην υπάρχουν δημόσιες τουαλέτες» επισημαίνει ο πρόεδρος του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Ξάνθης κ. Ιωσήφ Μεϊμαρίδης.

Όπως επισήμαναν από την πλευρά τους τόσο οι επαγγελματίες όσο και οι ερασιτέχνες αλιείς της Ξάνθης κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η έλλειψη τουαλετών δημόσιας χρήσης είναι χρόνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν χωρίς μέχρι σήμερα να έχει βρεθεί λύση σε αυτό
. «Είναι δυνατόν στο Πόρτο Λάγος που κάθε Κυριακή γίνεται η λαϊκή αγορά και πάνω από 2.000 άτομα επισκέπτονται το Λιμάνι να μην υπάρχει μια δημόσια τουαλέτα; Οι άνθρωποι είναι αναγκασμένοι είτε να πάνε σε κάποιο κατάστημα και να καταναλώσουν κάτι για κάνουν χρήση της τουαλέτες είτε να χτυπάνε τις πόρτες των σπιτιών ζητώντας να χρησιμοποιήσουν για λίγο την τουαλέτα τους» σημειώνει ο κος Μεϊμαρίδης, προσθέτοντας πως «το ίδιο συμβαίνει και με τα Άβδηρα. Έρχονται τουριστικά λεωφορεία για να επισκεφτούν το αρχαίο θέατρο και δεν υπάρχει μια τουαλέτα ή ένα μέρος για να αγοράσουν ένα νερό ή κάποιο αναψυκτικό».

Από την πλευρά των αρμόδιων υπηρεσιών οι ελλείψεις αυτές αποδίδονται στην τραγική οικονομική κατάσταση των ταμείων τους, με αποτέλεσμα να υπάρχουν προβλήματα τόσο με την καθαριότητα όσο και με τον φωτισμό των χώρων. Το τελευταίο μάλιστα χρονικό διάστημα καταγράφηκε έξαρση των κλοπών στην ευρύτερη περιοχή των δύο Λιμανιών, με θύματα φυσικά τους αλιείς, τα δίκτυα και τα εργαλεία των οποίων μετατράπηκαν σε λεία επιτήδειων που επωφελήθηκαν των συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή.

Το αμέσως επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη των εμπλεκόμενων με την αλιεία φορέων της περιοχής, ώστε να επισημανθούν για ακόμη μια φορά τα προβλήματα που πρέπει να ξεπεραστούν ενόψει και της θερινής περιόδου. Τόσο τα Λιμάνια όσο και γενικότερα οι παραθαλάσσιες περιοχές της Π.Ε. Ξάνθης παραμένουν αισθητά υποβαθμισμένες χωρίς να αξιοποιούνται τουριστικά, ενώ τόσο οι επαγγελματίες όσο και οι ερασιτέχνες αλιείς της περιοχής καλούνται να ξεπεράσουν σκοπέλους προσκρούοντας πολλές φορές στο δυσκίνητο γραφειοκρατικό σύστημα.

thrakitoday.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ