2013-04-21 11:28:27
Φωτογραφία για Τσέχος πρέσβης στις ΗΠΑ: Άλλο Τσεχία, άλλο Τσετσενία
Σε ανακοίνωση - διευκρίνιση πως είναι άλλο κράτος η Τσεχία, κι άλλο η Τσετσενία, αναγκάστηκε να προβεί ο πρέσβης της Τσεχικής Δημοκρατίας στην Ουάσιγκτον, μετά τις αναφορές στα social media για την καταγωγή των φερόμενων ως δραστών της επίθεσης στην Βοστόνη.

Ο Τσέχος πρέσβης, αφού δηλώνει συγκλονισμένος από την τραγωδία της Βοστόνης, αποσαφηνίζει: "Καθώς όλο και περισσότερες πληροφορίες έρχονται στη δημοσιότητα σχετικά με την καταγωγή των υποτιθέμενων δραστών,  είμαι υποχρεωμένος να επισημάνω πως στα social media έχει γίνει μια πολύ ατυχής παρανόηση σε αυτό το θέμα. Η Τσεχική Δημοκρατία και η Τσετσενία είναι δύο πολύ διαφορετικές οντότητες - η Τσεχική Δημοκρατία είναι μια χώρα της Κεντρικής Ευρώπης, ενώ η Τσετσενία είναι ένα τμήμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας".

Και καταλήγει: "Όπως σημείωσε στο μήνυμά του προς τον Πρόεδρο Ομπάμα, ο Πρόεδρος της Τσεχικής Δημοκρατίας Miloš Zeman, η Τσεχική Δημοκρατία είναι ένα ενεργός και αξιόπιστος εταίρος των Ηνωμένων Πολιτειών στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας. Είμαστε αποφασισμένοι να σταθούμε στο πλευρό των συμμάχοων μας εν προκειμένω, χωρίς καμία αμφιβολία".

Ελευθεροτυπία
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ