2013-04-21 12:33:28
Φωτογραφία για Η οικονομική κρίση ανάγκασε την Αθηνά Ωνάση να πουλήσει τον Σκορπιό
Έχουν ακουστεί σενάρια και σενάρια σχετικά με τους λόγους που ανάγκασαν τη μοναδική κληρονόμο του Αριστοτέλη Ωνάση, Αθηνά, να πουλήσει ένα κομμάτι της οικογενειακής της ιστορίας, δηλαδή τον Σκορπιό που είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την πολυτάραχη ζωή του παππού της.

Μιλώντας σήμερα στο www.elita.com.cy, ο πρώην εκπρόσωπος του πατέρα της κληρονόμου, Αλέξης Μανθεάκης, ανέφερε ότι πιθανόν η πώληση του Σκορπιού να έγινε γιατί η Αθηνά Ωνάση χρειαζόταν περισσότερα χρήματα, απ' όσα δικαιούται κάθε μήνα από το τραστ το οποίο δημιούργησε ο πατέρας της με τέσσερις κορυφαίες τράπεζες όταν η Αθηνά έγινε 18 χρονών. Εξ ου και μίλησε για "μπλοκάρισμα" των χρημάτων.

"Όταν η Αθηνά πλησίαζε τα 18 της χρόνια, είχα συμβουλέψει τον πατέρα της να βάλει τα χρήματά της σε ένα τραστ για κάποια χρόνια, έτσι ώστε να προστατευτούν μέχρι η Αθηνά να ωριμάσει, να μάθει από επιχειρήσεις κλπ. Την μέρα που ενηλικιώθηκε η Αθηνά και πήρε την περιουσία της, του έκανε ένα πληρεξούσιο, αφήνοντάς τον ελεύθερο να διαχειρίζεται τα χρήματα. Ο Τιερί πήρε τα χρήματα αυτά κι έκανε ένα τραστ με τέσσερις κορυφαίες τράπεζες. Υπό αυτή την έννοια μπλοκαρίστηκαν τα χρήματα και η Αθηνά έπαιρνε ένα συγκεκριμένο ποσό κάθε μήνα. Το τραστ φαντάζομαι είναι ακόμη σε ισχύ μέχρι τα 30-35 της Αθηνάς".


Ωστόσο, ο κ. Μανθεάκης πρόσθεσε ότι δεν αποκλείεται η πώληση να έγινε και για τους δύο παρακάτω λόγους:

"Εκτός από το ότι μπορεί να χρειαζόταν περισσότερα χρήματα, για να τα επενδύσει ή να τα κάνει ό, τι άλλο θέλει, ίσως να πούλησε τον Σκορπιό λόγω της κατάστασης στην Κύπρο και την Ελλάδα και των αυξανόμενων φορολογιών που προτείνει η καινούρια κυβέρνηση της Ελλάδας. Μπορεί αυτό να της προκάλεσε αίσθημα αβεβαιότητας και ν' αποφάσισε να πάρει τα λεφτά αλλού".

Επίσης ο κ. Μανθεάκης εικάζει ότι ίσως απλά να ήθελε ν' απαλλαχτεί από ένα νησί το οποίο δε χρησιμοποιεί αλλά της στοιχίζει ένα εκατομμύριο τον χρόνο για συντήρηση και φόρους (μέχρι τώρα έχει δώσει πάνω από 35 εκατομμύρια δολάρια γι' αυτό το νησί).

Η πώληση φυσικά του νησιού του Ωνάση στενοχώρησε τους Έλληνες, όπως λέει ο κ. Μανθεάκης, ωστόσο, "από την άλλη είναι κάτι πολύ θετικό, αφού πουλήθηκε σ' έναν Ρώσο με σπουδές στο Χάρβαρντ, με κουλτούρα και μια νέα κόρη η οποία θα κάνει εξαιρετική χρήση του νησιού και θα προβάλει την Ελλάδα με τις επισκέψεις και τα χρήματα που θα ξοδέψει εκεί".
πηγη
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ