2013-04-24 17:56:50
Φωτογραφία για Πάτρα: Παρουσία δεκάδων μελών του ΣOΨΥ η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου
Σε εξέλιξη βρίσκεται η έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας, με μοναδικό θέμα συζήτησης την έγκριση αγοράς κτιρίου που προορίζεται για Κέντρο Ημέρας και Προστατευμένα Διαμερίσματα για ψυχικά πάσχοντες του Συλλόγου Οικογενειών για την Ψυχική Υγεία, συνολικού προϋπολογισμού 1.203.049,96€, από χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ.

Το θέμα συμπεριλαμβανόταν στην ημερήσια διάταξη της προηγούμενης τακτικής συνεδρίασης του Σώματος, την περασμένη Παρασκευή, αλλά τέσσερις αποχές συμβούλων της αντιπολίτευσης, σε συνδυασμό με τις αρκετές απουσίες συμβούλων που ανήκαν σε παρατάξεις που είχαν ταχθεί υπέρ της ψήφισης του θέματος, είχαν ως αποτέλεσμα να μην καταστεί εφικτή η λήψη απόφασης, γεγονός που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στην τοπική κοινωνία και ιδιαίτερα στις πολλές δεκάδες των οικογενειών που εξυπηρετούνται από το ΣΟΨΥ Πάτρας.

Η συνεδρίαση διεξάγεται παρουσία πολλών μελών του ΣΟΨΥ, που έσπευσαν να υποστηρίξουν αυτοπροσώπως την επισφράγιση του αγώνα που διεξάγει ο Σύλλογος εδώ και χρόνια και η οποία φάνηκε να απειλείται από μικρόψυχες στάσεις και συμπεριφορές κάποιων ή ίσως κι από την ολιγωρία κάποιων άλλων.


Αλλαγή στάσης είχαμε από την παράταξη της ελάσσονος αντιπολίτευσης. Ενώ, δηλαδή, την Παρασκευή ο επικεφαλής της, Κώστας Χριστόπουλος, δεν είχε δώσει θετική ψήφο, συγκεντρώνοντας τη μήνη του ΣΟΨΥ και μεγάλου μέρους της τοπικής κοινωνίας, στη συνεδρίαση της Τετάρτης η Μαριάννα Σταματιάδου, που ήταν εισηγήτρια της παράταξης, ξεκαθάρισε -χωρίς να έχει προηγηθεί κάποια διαφοροποίηση στην εισήγηση της δημοτικής Αρχής- ότι η παράταξή της θα ψηφίσει υπέρ της έγκρισης της αγοράς.

Να μην διοχετεύονται τα χρήματα σε ΜΚΟ και να μην εμπορευματοποιείται η ψυχική υγεία ζήτησε, από την πλευρά του, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Κώστας Πελετίδης, μένοντας σταθερός -όπως, άλλωστε, αναμενόταν- στις θέσεις που είχε εκφράσει η παράταξή του και στην προηγούμενη συνεδρίαση.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Σκληρή απόφαση...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Σκληρή απόφαση...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ