2013-05-03 22:03:20
Φωτογραφία για Βουλγαρία: Aυτοπυρπολούνται σε ένδειξη διαμαρτυρίας - Άλλος ένας νεκρός
Υπέκυψε στα τραύματά του άνδρας 47 ετών ο οποίος είχε αυτοπυρποληθεί, αυξάνοντας στους έξι τον αριθμό των νεκρών από το κύμα τέτοιους είδους διαμαρτυριών στη Βουλγαρία από τον Φεβρουάριο φέτος.

Ο άνδρας είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση, με σοβαρά εγκαύματα στο 85% του σώματός του. Σύμφωνα με την αστυνομία, κίνητρο της πράξης του ήταν «προσωπικοί λόγοι».

Η Βουλγαρία έχει γνωρίσει ένα χωρίς προηγούμενο κύμα αυτοπυρπολήσεων, που καταγράφεται παράλληλα με το κίνημα διαμαρτυρίας εναντίον της φτώχειας και της διαφθοράς που προσέλαβε μεγάλες διαστάσεις τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο.

Συνολικά επτά Βούλγαροι, σύμφωνα με την αστυνομία, έχουν αποπειραθεί να αυτοκτονήσουν με αυτόν τον τρόπο αφότου ενέσκηψε η κρίση. Μόνον ένας επέζησε.

Τρεις εξ αυτών είχαν πολιτικά κίνητρα, ενώ οι άλλοι θεωρείται ότι ήταν απελπισμένοι από τη φτώχεια και την έλλειψη προοπτικής για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.


Η Βουλγαρία σείεται συνεχώς τους τελευταίους μήνες από κινητοποιήσεις, συχνά βίαιες, που αρχικά πυροδοτήθηκαν από την μεγάλη αύξηση των τιμολογήσεων για το ηλεκτρικό ρεύμα, και κατόπιν στράφηκαν εναντίον της φτώχειας και της διαφθοράς των πολιτικών ελίτ.

Το κίνημα διαμαρτυρίας εξανάγκασε τον συντηρητικό πρωθυπουργό Μπόικο Μπορίσοφ να παραιτηθεί την 20ή Φεβρουαρίου.

Στη χώρα πρόκειται να διεξαχθούν βουλευτικές εκλογές την 12η Μαΐου. Οι δημοσκοπήσεις φέρουν τον Μπορίσοφ ως τον επικρατέστερο νικητή, αλλά χωρίς ικανή κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να σχηματίσει κυβέρνηση.

Ναυτεμπορική
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ